reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

dla mnie też to za drogo ja kupiłam na razie 1 w takim nie markowym sklepiku z bielizną za 50zł i to ma ciut za duze miseczki na mnie te staniki do karmienia bez push up są za duże ja noszę teraz obwód 70 pod biustem i to mam luz a te wszystkie do karmienia to 75-80 dlatego nie kupowałam bo nie wiem co to będzie jak zacznę karmić wtedy wyśle do tego sklepu męża po więcej ..........

dostałam sms z DHL że dziś przywiozą łóżeczko:-)

za to koszul nie ma do tej pory pisałam już dwa maile zero odzewu w końcu się wkurzyłam i wysłałam nie miłego maila i zarządałam zwrotu kasy bo że tak powiem mogą już sobie te koszule wsadzić.......:angry:

reklama
wiecie to zależy od biustu ja też po 1 ciąży kupiłam taki zwykły do karmienia miękki za ok 40 zł i nie dość, ze sie naciągnął masakrycznie to uciskał mnie wszędzie (dziwne bo niby miękki) a przy moim zapaleniu piersi (2 razy na początku) położna kategorycznie kazała go odstawić i kupić choćby zwykły z odpinanymi ramiaczkami i tak karmić.
Więc teraz nie popełniam tego błędu ale wiadomo każdy ma inne ciało, koleżanka karmiła w takim z canpolu chyba za 25 zł i było ok
same ocenicie po sobie

kati no właśnie ty już mniej więcej wiesz co Cie czeka bo drugi raz będziesz mamą :-) a ja nie mam pojęcia bo jak na razie rozmiar zwiększył mi się minimalnie gdybym już miała duże ciężkie piersi to pewnie łatwiej bym coś dobrała a tak kupiłam w sumie w ciemno bo wszyscy mówią że przy karmieniu może mocno rozmiar skoczyć więc kupiłam pomimo za dużych miseczek........

mnie biust prawie nie urósł w ciąży, ale może jak zacznę karmić to skoczy, zobaczymy :) wtedy najwyżej w coś zainwestuję.

Olga mi ani w tej ani w tamtej ciazy piersi nie urosły wcale tzn na początku sie powiększyły ale pozniej zmalały, moze przez to ze w obu mało przytyłam bo 2-3 kg, ale po porodzie zwiększyły sie zdecydowanie od pokarmu.

mam pytanko co do biustonoszy do karmienia z firmy alles.
Jaki konkretnie model macie?
bo chce w końcu kupić
Ja mam model taki- Biustonosz do karmienia MAMA KELLY Alles 65H Czarn (5182082499) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.,
Bardzo jestem zadowolona, przy niestandardowych wymiarach sprawdza się wyśmienicie (od kilku miesięcy mam rozmiar 65 H i trudno taki mi było znalezc gdziekolwiek) cena za taki towar na allegro nie jest wygórowana. Dobrze podtrzymuje, co ważne- pięknie się wygląda i jest niesamowicie wygodny. Na pewno kupię jeszcze jeden, ale może w innym kolorze :)
Koniecznie zmierzcie w sklepie przed zakupem, ponieważ z tabeli wychodził mi zupełnie inny rozmiar niż mi pasował, ale może to kwestia mojej niewymiarowości ;)

Ostatnia edycja:
O matko, mi się baaardzo powiększyły w ciąży, jak piszecie, że po porodzie jest nawał i będą jeszcze większe, to nie wiem co zrobię.... umrę... albo zainwestuję w porządny laktator ;) Ale liczę, że może już tam jest pokarm, albo miejsce na pokarm?? No bo co to jest innego? Tłuszcz? A ja nie przytyłam jakoś mega dużo, bo jak narazie 10 kg :( :(

reklama
Husky ja mam teraz podobnej wielkości biust jak po unormowaniu karmienia. W czasie nawału to miałam takie mega giganty, ale szybko przeszło:) U mnie pod biustem teraz więcej niż normalnie, bo ciąża rozpycha żebra.

Do góry