reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

dla mnie też to za drogo ja kupiłam na razie 1 w takim nie markowym sklepiku z bielizną za 50zł i to ma ciut za duze miseczki na mnie te staniki do karmienia bez push up są za duże ja noszę teraz obwód 70 pod biustem i to mam luz a te wszystkie do karmienia to 75-80 dlatego nie kupowałam bo nie wiem co to będzie jak zacznę karmić wtedy wyśle do tego sklepu męża po więcej ..........

dostałam sms z DHL że dziś przywiozą łóżeczko:-)

za to koszul nie ma do tej pory pisałam już dwa maile zero odzewu w końcu się wkurzyłam i wysłałam nie miłego maila i zarządałam zwrotu kasy bo że tak powiem mogą już sobie te koszule wsadzić.......:angry:

reklama
wiecie to zależy od biustu ja też po 1 ciąży kupiłam taki zwykły do karmienia miękki za ok 40 zł i nie dość, ze sie naciągnął masakrycznie to uciskał mnie wszędzie (dziwne bo niby miękki) a przy moim zapaleniu piersi (2 razy na początku) położna kategorycznie kazała go odstawić i kupić choćby zwykły z odpinanymi ramiaczkami i tak karmić.
Więc teraz nie popełniam tego błędu ale wiadomo każdy ma inne ciało, koleżanka karmiła w takim z canpolu chyba za 25 zł i było ok
same ocenicie po sobie

kati no właśnie ty już mniej więcej wiesz co Cie czeka bo drugi raz będziesz mamą :-) a ja nie mam pojęcia bo jak na razie rozmiar zwiększył mi się minimalnie gdybym już miała duże ciężkie piersi to pewnie łatwiej bym coś dobrała a tak kupiłam w sumie w ciemno bo wszyscy mówią że przy karmieniu może mocno rozmiar skoczyć więc kupiłam pomimo za dużych miseczek........

mnie biust prawie nie urósł w ciąży, ale może jak zacznę karmić to skoczy, zobaczymy :) wtedy najwyżej w coś zainwestuję.

Olga mi ani w tej ani w tamtej ciazy piersi nie urosły wcale tzn na początku sie powiększyły ale pozniej zmalały, moze przez to ze w obu mało przytyłam bo 2-3 kg, ale po porodzie zwiększyły sie zdecydowanie od pokarmu.

mam pytanko co do biustonoszy do karmienia z firmy alles.
Jaki konkretnie model macie?
bo chce w końcu kupić
Ja mam model taki- Biustonosz do karmienia MAMA KELLY Alles 65H Czarn (5182082499) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.,
Bardzo jestem zadowolona, przy niestandardowych wymiarach sprawdza się wyśmienicie (od kilku miesięcy mam rozmiar 65 H i trudno taki mi było znalezc gdziekolwiek) cena za taki towar na allegro nie jest wygórowana. Dobrze podtrzymuje, co ważne- pięknie się wygląda i jest niesamowicie wygodny. Na pewno kupię jeszcze jeden, ale może w innym kolorze :)
Koniecznie zmierzcie w sklepie przed zakupem, ponieważ z tabeli wychodził mi zupełnie inny rozmiar niż mi pasował, ale może to kwestia mojej niewymiarowości ;)

Ostatnia edycja:
O matko, mi się baaardzo powiększyły w ciąży, jak piszecie, że po porodzie jest nawał i będą jeszcze większe, to nie wiem co zrobię.... umrę... albo zainwestuję w porządny laktator ;) Ale liczę, że może już tam jest pokarm, albo miejsce na pokarm?? No bo co to jest innego? Tłuszcz? A ja nie przytyłam jakoś mega dużo, bo jak narazie 10 kg :( :(

reklama
Husky ja mam teraz podobnej wielkości biust jak po unormowaniu karmienia. W czasie nawału to miałam takie mega giganty, ale szybko przeszło:) U mnie pod biustem teraz więcej niż normalnie, bo ciąża rozpycha żebra.

Do góry