reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

Zulugulka wlasnie dzwonilam w sprawie kolejnej i znów nieaktualne...bo jak mam kupować za ponad 200 zł za używana i jeszcze jechać po nia 100km to wole kupić nowa na Allegro za 299 zł.
A udało Ci sie w koncu kupić?

reklama
Udało na allegro, ktoś wstawił na kup teraz i to akurat mi sie fuksnelo i byłam pierwsza. Chociaż trafiłam już nadzieję, na olxie oferty nieaktualne, a licytację na allegro używek dochodziły prawie do cen nowek.

Ja kupiłam używaną kołyskę mothercare 2 lata temu na gumtree za 100zł. Była ze 40km pod Warszawą. O taka, tylko na białej podstawie - http://modny-dom.pl/wp-content/uploads/2011/12/Urocza-kołyska-dla-niemowlęcia-Mothercare.jpg W zasadzie jak nowa.

Co do prania to dużo zależy od pralki. Mam od jesieni nowego Simensa i kilka rzeczy męża mi się skurczyło w 40 stopniach, a w starym Simensie nic się z nimi nie działo w tej temperaturze. Może coś z grzałką jest nie tak. Właśnie piorę pokrowiec fotelika i wnętrze gondoli wózka:) Ja nie planuję prać oddzielnie rzeczy malucha, tylko wszystko razem z naszymi i starszych w Jelpie lub Loveli + suszenie w suszarce bębnowej w wysokiem temperaturze i bez prasowania. W domu nic nie prasuję, a koszule chłopaków prasuje mi pani co sprzątać przychodzi;) Dla mnie prasowanie to straszna strata czasu:D

Ubranka mogą być zapylone od prania ich z tetrą. U mnie po suszeniu tetry w suszarce bębnowej masę kłaków w bębnie zostało.

ja jeszcze dziś wstawiam pranko, bo przyszedł kocyk z Home&You, do tego to prześcieradło z Zary i parę zabawek na początek.
a tetra po praniu faktycznie gubiła mnóstwo farfocli, musiałam potem odkurzać łazienkę i pokój, i jeszcze bęben czyścić.

Może to ja wam sprzątam nie raz coś z olx :p dużo tam kupiłam dla małej :) kołyskę w 2h od wystawienia i przyszła super. Prawie nie używana, wszystko działające. Leżaczek tak samo. Isofix do samochodu i z większych rzeczy dla małej to tyle. Takto komodę kupiłam i termomixa. :)

A co do herbatek laktacyjnych to dla mnie jakaś ściema. Na laktację najlepsze jest picie wody i przystawianie malucha. Można też sobie wypić piwko bezalkoholowe np. karmi.

Jeśli nawet herbatka nie wspomoże laktacji,to ja raczej koncentruje się na tym ze zawiera koperek który przenika-jak i inne zioła- do mleka matki. Oczywiście mówię tu o normalnych herbatkach nie tych granulowanych. I mam nadzieję że to pomoże bidulce na kolki ;-)
A majątku też nie wydam na to w Rossmanie jest promocja chyba 5zl z groszem pudełko ;-)

Michasia No ja wlasnie kupowałam takie do zaparzania. Cała tamta ciąże to pilam bo na żołądku mi sie dobrze po nich robiło a wymiotowalam cała ciąże. Ja lubię te herbatki bo one mi po prostu smakują.

Zrobiłam drobne zakupy ostatnio żeby pozapinac wszystko na ostatni guzik :-)
Herbatkę z liści malin- chyba nie zaszkodzi spróbować, olejek że słodkich migdalow-zrezygnowalam z innych oliwek a i tak nie mam zamiaru często stosować,ewentualnie do masażu i może na ciemniuche jeśli się pojawi lub do kąpieli ;-)
Czapeczki chroniące przed sloncem i klapki pod prysznic(dla mnie oczywiście :-D) paracetamol w czopkach,i pokrowiec na krzesełko do samochodu przeciwdeszczowy ;-)
Więc jestem gotowa i mogę rodzic :-D

reklama
Zrobiłam drobne zakupy ostatnio żeby pozapinac wszystko na ostatni guzik :-)
Herbatkę z liści malin- chyba nie zaszkodzi spróbować, olejek że słodkich migdalow-zrezygnowalam z innych oliwek a i tak nie mam zamiaru często stosować,ewentualnie do masażu i może na ciemniuche jeśli się pojawi lub do kąpieli ;-)
Czapeczki chroniące przed sloncem i klapki pod prysznic(dla mnie oczywiście :-D) paracetamol w czopkach,i pokrowiec na krzesełko do samochodu przeciwdeszczowy ;-)
Więc jestem gotowa i mogę rodzic :-D

Michasia broń boże herbatki z liści malin teraz nie pij, ona powoduje przyspieszenie akcji porodowej:szok:

Do góry