reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

Siatka zwykła foliowa i do zsypu ;) Taki mam plan :)

Znajomi, którzy mają 5 miesięczną córkę, wyrzucali normalnie w siateczce do kosza, tylko pilnowali codziennego wyrzucania śmieci. Byliśmy u nich (mają kuchnię z salonem) - nic nie było czuć.

Ostatnia edycja:
reklama
My mamy kosz na pieluch tomie Tippie, w użyciu był przez kilka miesięcy a teraz stoi nieużywany...pieluchy ładują w zwykłym koszu, śmieci sa codziennie wyrzucane i jak dla mnie bez sensu. Chyba ze ma sie dom piętrowy dom i dziecko przewijane jest np na gorze i nie chce sie z pieluchami latać to wtedy jest to jakies rozwiazanie.

My mamy zwykłe wiaderko z pokrywką bo jest szczelniejsze niż typowy śmietnik z klapką,w pokoju nic nie czuć nawet latem,ale wiadro już do niczego się nie nada bo przeszło smrodem

my mamy akurat nieużywany kosz, którego używaliśmy jako pojemnika na karmę dla naszych gryzoni, to planuję go wykorzystać na pieluchy. do tego kupiłam takie pachnące woreczki na zużyte pieluszki właśnie, więc to chyba będzie dobry zestaw :)

Wczoraj z ciekawości poczytałam o pojemnikach na zużyte pieluchy np. Tomme Tippee i po przeliczeniu kosztów wkładów (ok. 1/3 kosztów pieluch) zostaję przy normalnym koszu zamykanym.

Ja mam zamiar pakować w te woreczki co pisze Olga i do zwykłego kosza na śmieci, bo i tak codziennie się je wyrzuca

Kupy śmierdzą dopiero jak dziecko zaczyna jeść coś innego niż mleko, więć przez ok. 6 m-cy nie będą stanowiły problemu. My później używaliśmy woreczków zapachowych. Nazywają się Paklanki. A od jakiegoś czasu pojawiły się tańsze z Tesco (równie dobre) i Babydream w Rossmanie wczoraj widziałam, ale nie używałam. My już prawie odpieluchowani, więc póki co ich nie sprawdzę. Śmieci wynosimy co 2 dni. Kosz jest w szefce, bez przykrywki. Mamy salon z aneksem i w domu nie czuć pieluch.

reklama
Dziewczyny jaki kocyk polecacie na lato dla maluszka?
Bambusowy? Bo widziałam tej jakiś kocyk minky?
Podajcie linki jak już zakupiliście jak wygladaja i czy w na zywo tez ladnie wygladaja :)

Do góry