reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

Hehe też mam takiego excela :) A skarpetek mam 6 par lol.. ja nie wiem czy ja mam za mało czy ty za dużo? :)
Hej, a czy mogłabyś wrzucić w załączniku ten plik? Nie mam pojęcia ile, czego powinnam mieć. Na necie mnóstwo list, taki wybór, że kociokwiku można dostać. Na razie dostaję różne rzeczy od przyszłych dziadków- dlatego też czekam, bo chyba jeszcze nie wypadli z zakupowego szału, a ja nie chcę się zdublować i nie chcę kupić za dużo, bo boję się, że młoda prędzej zdąży wyrosnąć niż to "założyć". Jak dotąd kupiłam tylko jeden komplet ubranek(rozmiar 56), bo mi się podobał. Wiadomo, dzieci szybko rosną i na dodatek przecież nie wiem ile będzie miała po urodzeniu. A wy w jakich rozmiarach kupujecie ciuszki, bo widzę, że różnie... jakieś porady, przemyślenia? Staram się przepowiedzieć przyszłość na podstawie masy i wzrostu urodzeniowego mojego i męża, ale to różnie bywa...

P.S. A jak Wasze samopoczucia przyszłe, "pierwszorazowe" mamy?:D Czujecie, że jeszcze kilka miesięcy i życie będzie prawie zupełnie inne? Dla mnie posiadanie dzidzi to totalny kosmos, mimo, że termin porodu tuż tuż :D

reklama
Ja kupuję max rozmiar 68, a potem zobaczymy jaka będzie pora roku jak młoda będzie miała większy rozmiar :)
No waham się właśnie z tymi body w rozmiarze 56, chyba dokupię jednak już po porodzie, bo boję się, że mała będzie długa (ja miałam dokładnie 56 jak się urodziłam) i nie wiem jak będzie się mieścić w te ciuszki. Chcę też porównać czy bardziej będą do niej pasować H&M czy C&A, bo się różnią w kroju...

kurde, mam problem z wrzuceniem mojej listy, bo jakaś strasznie mała się wgrywa i nic nie widać /: i jeszcze mi skasowało wiadomość...

no w każdym razie ja bodziaków 56 nie kupuję, tylko 62 chcę zestawy po 10 szt. body i pajacyków, a dalsze rozmiary to już "normalne", czyli spodenki + koszulki, bluzy, swetry itd.

Fajne te wasze listy, mi się też wydaje, że w 56 nie warto zbyt wiele inwestować przed porodem, ewentualnie jeśli malusie dzieciątko będzie.... Ja kilka sztuk mam/będę mieć, ale i ja i mąż urodziliśmy się dłudzy na 58cm i już by było ciasno na start :-D

reklama
Olga , Kornelia ja dokładnie tak zrobiłam z 1 dzieckiem nie miałam prawie nic w rozm. 56 i dokupiłam/dostałam po porodzie jak sie okazało ze mały ma 54 cm i 62 o dużo za duże.
Na start nie wiedziałam co zrobic bo M. miał 60 cm a ja 50 cm po urodzeniu ;-)

Do góry