reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

reklama
Mi dzisiaj przyszły przescieradla, ochraniacz na szczebelki taki do połowy lozka, ochraniacz nieprzemakalny na materacyk. Jeszcze tylko muszę kupić kocyk i łóżeczko gotowe dla malucha.

Ja kupiłam na stronie smyka 5 szt za 50zł bo nie byłam zoorientowana jak to cenowo wygląda i żałuje., Bo moja siostra pracuje w hurtowni rzeczy używanych i nowych i przyniosła mi ze 100 nowych pieluch :D kolorowe, białe różne rodzaje i chyba są lepsze jakościowo niż te ze smyka..

Triade ja mam ze 4 flanelowe takie większe, ale one przy starszej córce słuzyły jako np prześcieradełko do wózka (wymiarowo idealne) bo te na gumce do wózka sie nie nadają i w lozeczku jej kładłam pod główkę w razie ulewanie bo takie miłe w dotyku były i mięciutkie.

A to kupie może ze 4 w takim razie... Dzięki za radę.

Mąż mi z apteki odebrał te podpachy (bella i seni), majtki siatkowe i inne zajebiste gadżety, które mi rysują obraz połogu w wyobraźni i przerażają...

Ostatnia edycja:
dziewczyny ja mam chyba ze 30 starych tetr i 10 nowych rozm. 80x80 i 100 x 100 droższe od hurtownika za 3 zł niecałe za szt., a flanelki chyba z 10 ale takie duże 100x100 i ciut mniejsze.
Używałam często, do samochodu pod główke jak Mati sie pocił, do wózka, jako przykrycie na lato, pod glówke jakby ulał, na ramie jak nosiliśmy do odbicia, no i jak musiałam go "leczyć" po odparzeniach to 2 tetry co pół godziny średnio i dlatego mam ich tak dużo. A cha i jeszcze jak był po badaniu bioderek to musiał nosić na noc na pampka jeszcze tetrę i jak non stop przy przebieraniu pieluchy sikał na mnie i otaczający świat to zawsze go przykrywałam tetrą ;-)

reklama
Do góry