reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Lenkaa jak dla mnie ta klawaitura calkiem fajna,w zwiazku z czym podpowiedzialam ja moim rodzicom na prezent gwiazdkowy dla Nicky.
dla mnie tak jak mowisz to zabawka jak kazda inna interaktywna.nie skupiam sie tylko i wylacznie na kredkach i klockach,mamy grajace kule,mowiace misie,gadajace czajniczki itp.wiec co za roznica.
tak ja powiedzialas kazde dziecko jest inne,moja uwielbia ksiazeczki,nie jest natomiast zainteresowana klockami.
a tv czy laptop,no coz idea nieogladania jest wspaniala no ale:
-ja mam laptop wlaczony od rana,mala widzi,interesuje sie coraz bardziej,rosnie w tym
-w szkole dzieci maja zajecia na komp od 6r.z,a my w tym wieku nie wiedzielismy z czym to jesc
-dzieci maja swoich idoli w postaci peppy,thomasa i czego tam jeszcze.skad?z tv
-komorka to chleb powszedni,dwie dziesiatki lat wstecz babcie sie noga zegnaly ze ludzie do siebie gadaja;-)

jednym slowem swiat idzie do przodu i ja mam zamiar podazac z jego nurtem.

reklama
JustMe: jakie zabawki Cię interesują?? tory wyścigowe Carrera?? tory elektryczne Maerklin??? tory Thomas & Friends?? inne dziwniejsz etory wyścigowe?? 4 pudła klocków lego?? (lego duplo wielki karton nam przy przeprowadzce wcieła.. ale nie spocznie nim nie znajde), Wii, Wii fit?? PS3??? co jeszcze pisz???? a napisze czy warto wpaśc na testowanie czy tylko na Andrzejki i przy okazji pomęczyć kota??

bali ja nie wzięłam Twojego postu do siebie, wpis był z przymróżeniem oka, z resztą cała ta wymiana postów też (nawet nie nazwę jej dyskusją, bo i nikt specjalnie się nie spierał) - spoks ;-) .

wonka - dodaję "amen" pod Twoją wypowiedzią :tak:.

wiolan niestety mam ustawiony ten weekend, bo już obiecaliśmy teściom że ich odwiedzimy, ale ogólnie czuję, że coś mnie zaczna rozkładać, bo gardło boli, więc i tak cała impreza byłaby pod znakiem zapytania, bo bałabym się pozarażać dzieciaki. Ale zaproszenie traktuję jako aktualne, co najwyżej w innym terminie, dogodnym dla Ciebie :-)

krewetka - ja już zgłupiałam z tym mierzeniem. Zawsze myślałam że mierzy się obwód na poziomie czoła, tak jak lekarz, ale ostatnio doczytałam ( a raczej wypatrzyłam) na aukcji "kochamczapki", że mierzy się tak :

miara_glowy.jpg

edziok - łóżeczko fajne :tak:

edit - teraz doczytałam krewetka, że pytasz o rozmiarówkę a nie mierzenie, więc tak - rozmiar to obwód głowy, ale zostawiam powyższy wpis, może komuś się przyda ;)

Ostatnia edycja:
a moje(tzn moje, mamy i brata) plany na mikołaja, i chociażbym miała nie jeść to kupie :-D
pluszak - gdyż moje dziecko to straszny milusiński
ta oto żaba
OGROMNA ŻABA FIONA 120cm maskotka ŻABKA prezent (1910618975) - Aukcje internetowe Allegro

jakiś zestaw instrumentów gdyż aktualnie jest etap gitary i graniu na sitkach :-D

jakaś ciastolina - jak może któraś jeszcze raz się pofatygować i coś mi polecić bo wiem, że już mowa tu była na ten temat.

i te puzzle co któraś wklejała.

klocków na razie mamy; takich zwykłych większych, lego duplo i normalne lego.

elwi takie? CIASTOLINA MEGA DUŻY ZESTAW 12 kolorów + 30el 1916 (1867168050) - Aukcje internetowe Allegro

a puzzle, kóre wklejała afi własnie zamówiłam: zyrafę, lokomotywę, koguta i zoo z 20 el. ;-) ciekawa jestem, czy przyjdzie mi jakiś badziew ;-)

u nas oprócz sanek naMikołaja, to chyba jeszcze jakieś zwierzątka mu kupię typu farma, czy coś.. bo ma takie małe zwierzątka- świat dzikich zwierząt czy jakoś tak i ostatnio ładnie się nimi bawi, wszędzie je ustawia :-)

Pewnie ten temat już był,ale ja nie nadążam:-pWczoraj kupiłam Nadii buciki w deichmanie za pół ceny czyli 69 zł,szału nie ma,ale się przydadzą na zmianę z innymi,kupiłam rozmiar 23.Chłopięce niebieskie też były:tak:
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/dziewczęce/buty-dzieciece/00006001060765/kozaki dziecięce.prod?r=5&c=3&filter_size=212@23&st=PRODUCT&fil
C
o do zabawek to najlepszą zabawką jest mój laptop i telefon;-) I pięknie się bawi zabawkami innych dzieci;-)nawet jeśli ma takie same w domu:laugh2:

reklama
Lenka, jak Tylko bedziecie zwarci i gotowi to zaproszenie aktualne.. tylko daj wczesniej znac bo musimy ze strychu Comfy ściągnąć.... no i chyba byście musieli swojego lapka wziac z CD, bo do tego Comfy potrzeba napędu CD a u nas nei ma napędu... tak sie wlasnie zastanawialm czy nie odpalić archaicznego złoma z napędem CD i nie zobaczyć jak Agutka zareaguje na COmfy...:laugh2::eek::eek:

edziok, bardzo fajne te łóżeczka, ale mnie sie jedna wada ich nasuneła.. otóż łóżeczko jest bardzo nisko osadzone wobec czego może być problem z wysuwaniem szuflady.. pewnie sie wysunie ale trzeba będzie siłą do tematu podejść... w tej cenie to można na leciuchnych nozkach kupic, żeby ta szuflada tak o podłogę nie tarła.... no chyba ze szuflada ma swoje kółeczka, to luzik (nie doczytałam)

a ja sie zastanawiam, czy dziecko bawiąc się takim czymś: http://allegro.pl/ciastolina-play-doh-zestaw-pizza-4-tuby-i1918759518.html lub podobnym nie zechce tego sprobowac... oczywiscie z doswiadczenia wiem, że potem (jak spróbuje) będzie dalej pluło niż widziało, bo na pewno nie zaszkodzi taka masa solna.. chodzi mi o to czy dziecko odrózni fikcję od rzeczywistości..

Ostatnia edycja:
Do góry