reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
marta - to prawda :) trzeba iść rano na otwarcie już z upatrzoną w głowie kolorystyką i szybko brać, łapać itp.:-D tak więc udało mi się złapać 2 kurtki i spodnie rękawiczek już niestety nie, po kilku dniach poszłam po buty też wzięłam większe i mniejsze potem w domu przymierzam i to co nie pasuje oddaje tak więc czasami warto iść po dniu lub 2 bo jest dużo zwrotów!
Jednak jak były torebki skórzane Wittchena to już były rozdysponowane przed otwarciem sklepu i nic nie pomogło ranne wstawanie tak więc pomocne są też znajomości.
Za tą cenę naprawdę fajny strój na sanki bo niestety nie stać mnie by kupować mu 2 pary butów po około 300zł z których za rok wyrośnie.

a ja zerknęłam do szafy na bucikowe zapasy
kupiłam na wiosennej wyprzedaży śniegowce ecco r. 27 - takie:
Ecco SNOWRIDE kozaki Gore-Tex r.27 WYPRZEDAŻ -20% (3654798252) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

mierzyłam wkładkę i jest ok. 1 cm luzu. Też mam dylemat czy nie za dużo:baffled:
teraz nosi trzewiki ecco mimic r. 25 i są dosłownie na styk, trzymam kciuki żeby starczyły do zimy. Noga niewiele urosła, bo były kupione wiosną. Pierwszy raz nam sie zdarzyło, że wiosna i jesień w jednych butach. Za to sandały z ecco miała r.26 i też był ok (model GSI).

Mam dylemat, bo jak wymienię na mniejsze (na allegro), to dodatkowej skarpety już raczej nie założę... ale ostatnio jest tak ciepło, że trochę wątpię w konieczność zakładania dodatkowych skarpet.
Z drugiej strony ja zimą też mam zawsze 1 rozmiar większe buty niż zwykle.

Zeszłej zimy nosiła elefanten i też pamiętam, że przeskoczyłyśmy jeden rozmiar, tzn. jesienne były 23, a zimowe 25.

Marta a ty w końcu jaki rozmiar kupiłaś?

Ceny elefantów dla starszaków są powalające :wściekła/y: Właśnie dlatego zdecydowałam się na ecco z wyprzedaży, bo zapłaciłam za nie jakieś 140 zł, a elefanten 200zł... powariowali:wściekła/y:

Do góry