reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Dziewczyny, jakie kozaki kupujecie na zimę?

Pola nosi teraz 25 z elefanten botki. mierzylysmy 26 i 27 na zimę i wzielam kozaki 27. zastanawiam sie, czy nie za duze jednak... na wszelki wypadek wkladkę dokupilam.

i kurde 200 te kozaki kosztują!kozaki dziecięce - DEICHMANN

teraz się waham, czy nie za duze wzielam. nie mam jednak ochoty 2 pary kupowac w styczniu czy lutym....

reklama
marta, my chyba jesteśmy z innej bajki - teraz nosimy Nike rozmiar 27,5 i dwie pary - adidasy i botki - z Cool Club ze Smyka rozm. 28. Zimowe musimy mieć 28 (chyba kupimy Smykowe, koleżanka już swojemu kupiła bo podobno jako jedyne mają ocieplenie też w noskach butów), bo 29 to raczej za duże na razie będą i albo dochodzi do wiosny, albo znowu na finishu będziemy się wspomagać jakimiś tanimi śniegowcami z Decathlonu...

KROPA, to macie sporo większe stopy:)

dałaś mi do myślenia z tymi butyami... to moze jednak kupię 26 te kozaki, a jakby co to potem 27 jakies tanie dokupię....

pojadę jutro wymienic, jak będą

ja kupiłam na razie 24 trzewiki ocieplane z lasockiego w CCC- teoretycznie powinnam 25, ale te akurat są do 24 rozmiaru, są dobre, nawet z rajstopą, a posłużyć nam mają na październik/listopad a jak dłużej się da to też fajnie. a na zimę i tak kupuję śniegowce i chyba jeszcze jakieś kozaki lekkie na cieplejsze, bezśniegowe dni...a potem już wiosenne jakieś półbuty. Śniegowce to na pewno 25.

u nas oczywiście odpadają buty wiązane- patrz przedszkole i nauka samodzielności.

Ostatnia edycja:
Kurde. poszlam oddac te kozaki. Wzielam dei-tex papcie, jedne 26 i drugie 27. mam 3 m-ce na oddanie. Sama nie wiem, czy dobrze.

U nas chodnikow nie ma, snieg po kolana potrafi byc. W przedszkolu tez latają po trawie w ogrodzie, raczej nikt tam nie odgarnie. I teraz B mnie zakręcil, ze te buty moze za niskie są - w sensie, nie po kolana
kozaki dziecięce - DEICHMANN

ALe cena zdecydowanie lepsza (119 zl)

I takie podobne 2 lata temu mialysmy, sprawdzily się....

Joaszka, a jakie trzewiki? pokaz?

kurde, meczy mnie ten temat butów. Mam schizę, zeby nie miala za malych, bo zaczynają jej wtedy paznokcie wrastac.

Teraz mamy adidasy, takie trzewiki za kostkę nieocieplane. I nie wiem, czy moze wlasnie ocieplane lekko jakies jeszcze dokupic?

My mamy dwie pary adidasów zwykłych i jedne takie za kostkę, lekko ocieplane ze Smyka:
Cool Club, Trzewiki chłopięce, rozmiar 27 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - Smyk.com
Myślę, ze w tych lekko ocieplanych pochodzi do końca listopada z ciepłą skarpetą, chyba żeby wcześniej spadł śnieg. Już mu kilka razy zakładałam je do przedskzola, jak rano trzeba było szyby skrobać - ziemia wtedy namarznięta i w stopy ciągnie. Kozaków na razie nie kupuję, właśnie dlatego, ze nie wiem, jaki rozmiar będzie za miesiąc - jest jeszcze czas :) Co do wysokości, to wszystko zależy od tego, co zimą ubierasz. My mamy jednoczęściowy kombinezon, wkładamy na buty i wtedy wysokość nie ma żadnego znaczenia - podobnie jak planujesz zimowe spodnie. Nawet myślę, ze wtedy im wyższe, tym gorzej, bo trudniej nałożyć spodnie. Chyba że zamierzasz ją puszczać w spódniczce i legginsach, to wtedy na śnieg muszą być wyższe, bo będzie nabierała górą :) My w tamtym roku oprócz zwykłych kozaków mieliśmy takie śniegowce z Decathlonu:
Buty zimowe turystyczne junior Weasy QUECHUA - Turystyka junior Turystyka górska,...
Są bardzo fajne i ciepłe, polecamy :)

ja ze śniegowców polecam firmy DENMAR- z owczą wełną. Już 2 zimy w nich przechodzone. z tym, że co do czasu na zakup butów Kropa to się nie zgodzę- już patrzę, że zimówki przebrane, a w grudniu będzie kolekcja wiosenna albo pojedyncze sztuki i nie trafisz z rozmiarem, co mnie niezmiernie wkurza:wściekła/y:buty na zimę powinno się zimą kupować, a nie już we wrześniu!

kurde, a ja sprawę przemyslalam i pojechalam oddac buty do deichmanna i znow wzielam elefanten te kozaki....

Pola bedzie w kombinezonie, ale w zeszlym roku jak byl wielki snieg to przy niskich butach nawet jej sie nasypywalo, jak się kombinezon podciagnal.

nonic, na razie trzymam elefantki a jakby co to kupie cos innego i te oddam (mam 3 mce na to)

reklama
Do góry