reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i naszych kwietniowych pociech:):):

ilooonka- fajna sprawa taki "darczyńca":) ostatnio dopada mnie ciuszkowy szał, przy kazdej okazji muszę chociaż "poogladać, popatrzeć":p dziś wyszłam dosłownie "tylko po chleb" a wróciłam z chlebem, 2 parami bodów i jednym pajacykiem:p
Zaczęłam tez obserwować ostatnio aukcje na allegro używanych "pakietów" ubranek. Cena czasami jest śmieszna a ubranka są jak nowe...niestety na razie tyle co se poogladam bo wszystko albo dla chlopcow albo dziewczynek...zestawów uniseks nie uświadczysz:/

reklama
Kinga o gtx espiro słyszałam dobre opinie i wizualnie podoba mi się . :tak:
Młodemu chcę dokupić taką deskorolkę , dostawkę do wózka na której mógłby stanąć jak sie zmęczy

iloonka- taka siostra to skarb:-) przyjmuj wszystko co dają heheh:-)
martolinka- moja znajoma też ma taką doczepianą "deskorolkę", różnica pomiędzy jej chłopcami podobna jak u Cb i u niej ta "doczepka" świetnie się sprawdziła.
stokrotta- cena tego wózka na allegro to chyba z samymi siedziskami spacerowymi, co? za gondolkę i za fotelik trzeba już chyba extra zapłacic. jak nam w sklepie wyliczył koleś, to wózek plus 2 gondole plus 2 foteliki (maxi cosi)wyszły coś koło 3800. widziałam ostatnio na allegro używany abc design w kolorze pomarańczowym i się tak zastanawiałam czy nie zaoszczędzic i kupic z rynku wtórnego, bo jakby się nie sprawdził to mogłabym po jakims czasie kupic inny, a tak kupię za tyle kasy i jak sie nie sprawdzi, to będę nim jeździc z naburmuszoną miną hehhe:-)
ewela- wózek fajny!!!! to się nazywa obrotna mama:-)

Pytanie mam do was dziewczyny, upatrzyłam sobie juz jakiś czas temu wózek i byłam pewna że kupimy nowy, stwierdziłam że będzie gwarancja, a potem zostawie go dla kolejnego dzidziusia. Ale tak sie zaczęłam zastanawiać czy jakby kupic wózek używany to czy byłoby to duże ryzyko, jeśli stan byłby b. dobry? Wózek używany jak dziś patrzyłam to oszczędność przynajmniej 50% ceny. A byc może dla kolejnego bąbla tez by jeszcze posłużył. Może się przecież zdażyć jak pisze Darucha że kupie nowy i nie będę zadowolona, a tak to przynajmniej mniejsze pieniądze wydane. Sama nie wiem... Doradzicie mi coś?

Julianna pozwolisz, że odpowiem, bo mam już doświadczenie :-)
Ja właśnie tak zrobiłam, kupiłam nowy zestaw 2,5 lata temu dałam prawie 3 tyś, teraz na allegro może za 500 zł by poszedł. W lipcu urodziłam synunia i nie mogę patrzeć na ten wózek, który był moim marzeniem kiedyś. I dodatko widzę dużo jego wad. Parasolkę kupiłam pierwszemu dziecku już używaną za 50% ceny będzie dla drugiego, a jak będę chciała zmienić to też nie będzie mi żal.
Teraz już wiem, że kupiłabym używany :-), a w razie co sprzedała nie tracąc przy tym dużo. Ale to moje zdanie i moje doświadczenie .

Pozrdrawiam

p.s Ale fajny etap przed Wami :-)

Ja wiem że napewno chcę X-landera XA. Wiem jak sie prowadzi, ile waży, jakie ma wady, jakie zalety(opiekowałam się dzieciaczkiem który takim wózkiem jeździł) więc jestem świadoma co biorę. Wiem też że wydanie 2 tys na wózek nie jest dobre dla naszej kieszeni mimo deklaracji tesciów że pomogą.
Zdecydowaliśmy już, że na pewno kupujemy używany (nie wiem np czy nastepna dzidzia bedzie za 2 czy za 5 lat). Poszukamy czegoś w dobrym stanie, a koszt zmniejsza się o połowe, a nawet za 700zl można kupić coś w dobrym stanie 3in1.
Więc jeśli o mnie chodzi to polecam poszukanie czegoś używanego;)

Wiecie co dziewczynki ja wam powiem z wlasnego doswiadczenia . Zawsze przy kazdym dziecku mialam nowy wózek , tylko ze zawsze tak bylo ze po max roku juz nie moglam na niego patrzec , sprzedawalam za max pol ceny sklepowej i kupowalam inny . Teraz mysle ze nie ma najmniejszego sensu kupowac nowego wózka i tym razem kupie najprawdopodobniej uzywany na ebayu :tak:. Szkoda mi poprostu wydawac tyle forsy i pozniej znowu tracic na sprzedazy .

Tak jeszcze dodam najgorszy wózek jaki kiedykolwiek mialam to graco air , najlepszy chicco .

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mają rację. Ja też się rozgladam za używanym wózkiem , ale wolałabym do obejrzeć na żywo. Czasem zdjęcia nie oddają prawdziwego wyglądu. Sama uzwałam Jedo Bartatina przez 3 msce , ale nie podpasował mi i sprzedałam praktycznie nowy wózek za połowę ceny...
Wtedu kupiłam uzywanego xlandera.
JEdno czego nie kupiłabym używanego to fotelik do samochodu.nie wiadomo czy jest powypadkowy , czy nie a aż tak ludziom nie ufam by uwierzyć na słowo

Dzięki dziewczyny za rady :-) Pragnę się pochwalić że w weekend weszłam w posiadanie pięknego x-landera xa 3 w 1i jestem bardzo szczęśliwa :-D Wiem że mamy jeszcze masę czasu, ale że trafiła sie okazja i wózek w dobrej cenie, obmacany w Krakowie, używany ale jak dla mnie bez najmniejszych usterek. Tak więc największy zakup mam juz za sobą i nie okazał sie on az tak kosztowny jak sie nastawiałam :rofl2: A do tego kupiłam sobie 2 pary spodni ciążowych, a co! :-)

reklama
No to ja też się pochwalę kupiłam piekną drewnianą kołyskę! Stoi w centralnym miejscu w pokoju i cały czas ją bujam :D

Do góry