reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla nas i naszych kwietniowych pociech:):):

agata89- ja się namierzam na abc design zoom:-) ale nie widziałam go jeszcze na żywo więc póki co to tylko gdybanie:-) a ile mniej więcej kosztuje ten model na e-bay? bo może sama się skuszę na import:-)
reniuszek- widzę, że akcja "zakupy dla malucha" u Ciebie idzie pełną parą, ja tak Was podczytuję i z dnia na dzień mam coraz większe ciśnienie na jakiś zakup dla chłopców:-)

jeśli chodzi o zakupy dla twinsów, to mnie teściowa uraczyła dziś 2 parami spodenek. Tylko, że te prezenty mnie bardziej wkurzyły niż ucieszyły, bo od samego początku powtarzam, że po1) nie będę ubierała dzieci tak samo, a po 2) nie jestem zwolenniczką podziału:niebieski dla chłopców, różowy dla dziewczynek. natomiast moja teściowa ma to głęboko gdzieś, bo kupiła 2 pary takich samych, niebieskich spodenek.

reklama
Reniuszek-ja poznam plec w przyszly wtorek i jeszcze tego samego dnia wybieram sie na megashopping :-) :tak::-)
Andzik- nie wiem jakie kosze czy kolyski masz dokladnie na mysli ale powiem Ci tak z wlasnego doswiadczenia, ze u nas kolyski byly dosc drogie i nie zdecydowalam sie kupic, bo sa na tyle malutkie, ze uzyc ich mozna najwyzej pierwsze pare miesiecy. Dla mnie szkoda kasy, lepiej te pieniadze zainwestowac w cos co sie bedzie dluzej uzywac. No chyba ze masz jakas dobra okazje.
Dziewczyny przeczytalam przed chwila ze ceny na ubranka i buciki dzieciece maja wzrosnac w PL od 1 stycznia (wzrost vatu do 15%). Moze warto pokupowac troche jeszcze w starym roku.

izka w takim razie gratuluje ecyzji o shoppingu:D i trzymam mocno kciuki we wtorek! tak, z tym vatem to prawda, czytalam opinie odnosnie tego, ze ludzie nie beda sie wahac podwyzszac cen uzywanych wozkow :/ - wiec nie tylko chodzi o ubranka tylko wszystkie akcesoria, zabawki dla maluchow . Do mnie wczoraj przyszly 2 koszulki i 2 bluzeczki Endo - polska firma -mieli ostatnio dosc spora wyprzedaz - sa boskie :)
darucha w zasadzie to czemu nie ?:)

andzik łożeczko mam dostac od koleżanki, a taki kosz posłuzy może do 4 miesiąca, ale mi zależało żeby stał przy łóżku, albo żebym mogła mieć dziecko przy sobie jak jestem na innym piętrze. Wiem że to na krótko, ale za 100zł postanowiłam się zdecydoawać, nowego kosza bym nie kupiła bo to koszt ok 500zł. Kołyski też bym nie kupiła bo jej juz nie przeniosę jak kosza, a poza tym czytałam że nie dobrze jest dziecko do bujania przyzwyczajać bo potem będzie tego oczekiwać i sie mu będzie gorzej zasypiało, a nie możesz też liczyć że w kołysce poleży dłużej bo jak trochę urośnie to się zacznie ruszać, przewracać i wtedy to juz niebezpiecznie.

darucha nie martw sie teściową, tak to jest z niechcianymi prezentami, ja tak mam z mamą, że mamy zupełnie inne gusta i się obawiam co będzie jak nas zacznie czymś "obdarowywać" ale trzeba się cieszyć z tego co jest ;-)

izka vat idzie do góry z 8 na 23% niestety :wściekła/y:

Dziewczyny nie straszcie tak z tym vatem?!?!?:szok: To jakaś masakra!!!
W takim razie dzidziuś dostanie w tym roku pod choinkę dużooooo prezentów :-):-)

Julianna
co do tego kosza. Ja sama się nad nim zastanawiam. Nad używanym oczywiście... To może być fajna rzecz :tak:

Dziewczyny nie straszcie tak z tym vatem?!?!?:szok: To jakaś masakra!!!
W takim razie dzidziuś dostanie w tym roku pod choinkę dużooooo prezentów :-):-)

Julianna
co do tego kosza. Ja sama się nad nim zastanawiam. Nad używanym oczywiście... To może być fajna rzecz :tak:

Ale VAT idzie w górę "tylko" na ubranka i buty, nie na akcesoria dla dzieci, wiec wózki i te sprawy nie powinny drożeć, a juz na pewno nie od VATu...

Dziewczyny moje legginsy doszły. Kupiłam z tej aukcji i są naprawdę ciepłe i wygodne LEGGINSY,GETRY CIĄŻOWE ZIMOWE CIEPŁE Roz.-L (1920199410) - Aukcje internetowe Allegro
Kupiłam rozmiar L , który aktualnie teraz nosze i mysle , ze powinnam w nim wytrwac do końca , bo mam jeszcze sporo miejsca na brzuch:tak:

Ja jeszcze nic nie kupuje. Niby wiem , ze dziwczynka , ale poczekam na kolejne usg 8 grudnia. Raczej jednak zamierzam kupić ciuchy z allegro . Jest tam wiele okazji. Sporo mam też po Antku
Paulusia kurteczka ładna . Dokup jakieś kolorowe dodatki i będzie super:tak:

Antka za parę dni przekładamy do wiekszego łózka , ale jego łozeczko nadaje się tylko na smieci. Tak je załatwił :)
Od znajomych kupuje okazyjnie kosz Mojzesza + łozeczko +2 komplety poscieli za całe.... 250 zł :)okazja niesamowita tym bardziej , ze wszystko w stanie idealnym

Ostatnia edycja:
reklama
Paulusia kurtka fajna, tylko tak jak pisze Martolinka, ożywiłabym ją jakoś, ja osobiście lubię takie kolorowe czapy+szale :tak:
Martolinka, ale Ci się trafiła OKAZJA!:-) naprawdę świetny zakup!
a te getry to niegłupie, dla mnie najważniejsze, żeby były ciepłe bo zmarźlak jestem :-D

Do góry