reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla nas i naszych kwietniowych pociech:):):

Reniuszek :tak:tez jestem totalna przeciwniczka tych wkladów gabkowych do wanienki :wściekła/y:, ile by czlowiek tego nie suszyl, pral itd to i tak smierdzi niesamowicie ... jedno wielkie siedlisko bakterii !

Marcel kapie sie do dzis w ikeowskiej wanience i widac chlopak zadowolony ze hej a ja spokojna ze wanienka mi sie nie "gibnie " :)

aa...i jeszcze jedno ... dziewczynki naprawde uwazajcie z tymi wanienkami an stelażach , ja moje dzieci zawsze kąpałam na podlodze w lazience , jak dziecko jest mokre to bardzo latwo o wyslizgniecie , chyba bym zawalu dostala jakby mi dziecko z takiej wysokosci spadło.

Ostatnia edycja:
reklama
poranna wlasnie z tym gibaniem zauwazylam, ze ona jest taka bardziej prostokatna, a dlugo czegos takiego szukalam, a tu masz okazja za grosze :-D
apropo kapania znalazlam fajne filmiki jak kapac maluszka :) wrzuce na linkownie . Troche sie "trzese", ze nie uda mi sie tak, ale bede testowac - w koncu musze sama sie nauczyc trzymac malucha i obracac nim w wanience :D

Dzięki dziewczyny za cenne rady i spostrzeżenia:-)
Faktycznie macie rację że szybko dziecko wyrośnie, tylko że kurcze mam taki problem że zaraz nad pralką mam piecyk gazowy i nie mam gdzie ułożyć wanienki, takiej luzem. Jak kupię wanienkę ze stelażem to nie będzie miejsca, gdzie położyć przewijak. Problem rozwiązuje kąpanie w pokoju na stoliku i przebieranie na łóżku tylko dzieci czasami tak chlapią podczas kąpieli... Cóż, zobaczymy, moze coś jeszcze wymyślę albo jakiś używany się uda kupić. Jeszcze raz dzięki za odpowiedzi:)

A tu coś dla dziewczyn z Trójmiasta, przewijaczek z wanienką, super okazja, niestety tylko odbiór osobisty wchodzi w grę:

http://allegro.pl/bebe-jou-wanienka-stojak-gratis-przewijak-i2061437308.html#tabsAnchor

Ostatnia edycja:
murka nie przejmuj sie :) ja mojego malego bede kapac w pokoju :D nie wyobrazam sobie wsrod sliskich, mokrych kafelek latac z dzieckiem (tez sliskim) na reku :-) wiec postanowilam w pokoiku na stoliku, albo najlepiej na podlodze ( tak jak poranna zaleca) i to koniecznie z dywanem i zaraz po kapieli do lozeczka w reczniku tudziez na przewijak :)

Ostatnia edycja:
reniuszku - wiem, to zawsze jest wyjście, ale z moim kręgospłupem nie wyobrażam sobie siebie codziennie takiej zgiętej w pół. W sumie może jakoś bym wytrzymała ale pewnie wtedy kąpiel była by szybciutka, a ja bym chciała żeby mała się trochę popluskała jak jej się to będzie podobało. Ja od zawsze uwielbiałam wodę, podobno jak mnie z wody wyciągali to był straszny ryk, mama musiała co chwilę ciepłej dolewać, więc z moją Majką może być podobnie:-) Właśnie znalazłam na gumtree poznań ten zestaw ceba za 50 zł w używany i mam nowy pomysł, jak mała wyrośnie z wanienki kupię większa i ustawię na przewijaku, bingo!

Przez te wasze gadki musiałam wczoraj zacząć poszukiwania wózka! Jezusieeee ja prawie nic nie mam:-p Ale meble biorę z Ikei, mam nazbierane bony upominkowe z różnych okazji, a wanienkę od koleżanki. Mam w domu z 3 rampersy, 7 bodziaków z krótkich rękawem (taki zestaw) i może z 2 bodziaki z długim i to by było na tyle:-p

reniuszku - wiem, to zawsze jest wyjście, ale z moim kręgospłupem nie wyobrażam sobie siebie codziennie takiej zgiętej w pół. W sumie może jakoś bym wytrzymała ale pewnie wtedy kąpiel była by szybciutka, a ja bym chciała żeby mała się trochę popluskała jak jej się to będzie podobało. Ja od zawsze uwielbiałam wodę, podobno jak mnie z wody wyciągali to był straszny ryk, mama musiała co chwilę ciepłej dolewać, więc z moją Majką może być podobnie:-) Właśnie znalazłam na gumtree poznań ten zestaw ceba za 50 zł w używany i mam nowy pomysł, jak mała wyrośnie z wanienki kupię większa i ustawię na przewijaku, bingo!

Nie chce się wymądrzać, ale jak mała ci urośnie, to stawianie dużej wanienki z dzieckiem na wysokim przewijaku jest troche ryzykowne. Szaleństwo w postaci wychylania się i prób wstawania to norma w wannie. :rofl2:

U mnie od samego początku facet zajmował się kąpaniem Marysi i polecam takie rozwiązanie. Marysia teraz ma juz 2 lata i tata codziennie ją kąpie, bez marudzenia. Wie, że to jego rola i tyle, a mój kręgosłup jest w lepszej kondycji.

Edit: Sama pozwoliłam facetowi wybrać w jakiej wanience i gdzie będzie ją kąpał. Teraz tak się wciągnął w ten proceder, że sam pamięta o kupnie płynu do kąpieli, szamponu czy gąbeczki dla małej :szok::szok::szok: Chyba jest zadowlony, że ma jedną rzecz, związaną z małą, za którą jest odpowiedzialny w 100%, a ja się nie wtrącam.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny Pan Bóg mi chyba wynagradza tą skroconą szyjkę!
Pisałam z taką daleką znajomą, który szpital do porodu poleca, bo początkiem 2011 rodziła i jak się dowiedziała, że będę mieć dziewczynkę, to zaproponowała mi ciuszki na start, wanienkę z wkładem plastikowym dla noworodków i podgrzewacz do butelek.. wszystko w dobre ręce z poleceniem przekazania komuś dalej, jeśli będzie się nadawało.... Jupi! :-)

reklama
Do góry