reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla nas i naszych kwietniowych pociech:):):

kivinko przesuper jest to lozeczko i posciel ! naprawde zakup Ci sie udal :))
kasia sliczniaste pasiaste cuda ! :)) daj znac jak dojda ;)
iza haha dalabys sie nabrac ;) u Ciebie to gdzies okolo 80 dolcow ???
ja wciaz czekam na kocyk :D
aaa i postanowilam wiekszosc rzeczy kupic jednak w ikei, tj reczniki,wanienke, posciele, pudelka na akcesoria itp :)
a reszte na allegro tj:
pieluchy tetrowe szt 15
kilka jednorazowych podkladow do szpitala dla malucha 5 szt
pieluchy wielorazowe minkee szt ok 20
zestaw do paznokci
aspirator do noska
flanelki z motherhood szt 3 - przydadza sie do okrywania w upalne dni - jak maluch bedzie w samej koszulecce w wozku jezdzil :)
zestaw do pielegnacji - sudocrem oilatum, wacicki duze kwadratowe, patyczki higieniczne itd ( w aptece)
podobnie jak apteczka - czyli lekarstwa pierwszej pomocy :)
paczke newborn - na dluzsze spacerki:)

i jeszcze sporo innych rzeczy planowalam ale to innym razem :D

reklama
Co do majtek /pasów pamietam ze szkoły rodzenia , ze można je używać , ale po połogu tj. około 6 tygodni po porodzie.Macica musi mieć przestrzeń do swobodnego obkurczania:tak:

Reniuszek sudocrem jest stosunkowo silnym kremem na odparzenia- lepiej go stosować w skrajnych wypadkach. Polecam linomag lub bepanthen (również do poranionych brodawek podczas karmienia)

Reniuszek-Wlasnie wyszukalam tego Gulivera, jest u nas po 69 dolarow:
GULLIVER Changing table - IKEA

Do noska mialam tzw. Fride i bardzo wszystkim polecam, dla mnie lepeij sie sprawdzila niz gruszka do noska.

A ja jestem na etapie szukania malpiego gaju, narazie znalazlam cos takiego ale musze poszukac dobrej ceny:
Amazon.com: Bright Starts Start Your Senses Safari Activity Gym, Spots and Stripes: Baby
Amazon.com: Baby Einstein Neptune Ocean Adventure Gym: Baby
poprzednim razem mialam ten zestaw:
Amazon.com: Fisher-Price Rainforest Melodies and Lights Deluxe Gym: Baby
i byl fajny ale juz mi sie znudzil wiec teraz chcialam cos innego dla urozmaicenia, zeby chociaz muzyczka byla inna bo mozna oszalec sluchajac ciagle tego samego :D

martolinka ma siostra smarowala swojego malego diabelka sudocremem od czasu do czasu :) a tak zwyklym kremikiem pielegnacyjnym okolicze krocza i zasypka

izka moja kolezanka ma neptuna i jej synek jest ponoc zachwycony roznorodnoscia :)
ja sprawe owej maty zostawie w rekach "innych" :)
a pozniej zainwestuje w kojec do zabawy dla malucha jak juz bedzie umial siedziec )

Ostatnia edycja:
iza mi tez polecano fride .... i moze jest w domu zapakowana, ale nie wiem czy produkty ze sztucznych tworzyw tak jak smoczki maja swoj termin :)
a bepanten u mnie w domku zawsze pod reka :) moj tato po goleniu lubi :-D

Reniuszek-wlasnie ten neptun mnie najbardziej porwal tym razem, w ogole ja jestem z nad morza i tak jakos myslalam ze moze i do lozeczka kupie zestawy z lodeczkami, stateczkami. Druga opcja to wzory typu safari-ciagle sie zastanawiam. Choc teraz sobie mysle ze jak mata w morskie wzory to lozeczko moze w safari zeby byla roznorodnosc, eh te cudowne dylematy :-D A co do tej fridy to chyba nie moze stracic waznosci.
Martolinka-to tego katarku nie znam.

reklama
reniuszku te wszystkie rzeczy na allegro to od jednego sprzedawcy? jesli tak to podaj naiary, ja wlasnie szukam takiego, bo to zawsze taniej koszty przesylki

Do góry