reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla nas i naszych kwietniowych pociech:):):

andzik, martolinka- ja dostałam taki pzrewijak na łóżeczko, ale jak na to patrzę to powątpiewam czy mi się to przyda:-) fajan jest at opcja z ikei, tylko że my mamy białe łóżko w sypialni, będą białe łóżeczka, biała komoda to i taki przewijak fajnie jakby był biały - widziałam na stronie ikei że mają taką komodę do przewijania ale cena juz wyższa:-(

pauletta- ja ostatnio zakupiłam w cocodrillo wyjściowe spodenki w rozmiarze 56:-) (tak wiec limitu wieku chyba nie ma), nie mam zamiaru męczyc w tym dzieci w domu ale jak się przydarzy jakieś ważne wyjście to mam :-) zwłaszcza, że kosztowały bagatela 9 zł ( ostatnia para z 79,90):-)

porannakawa- ja jakoś nie mam żadnych przeciwwskazan do używanych pzredmiotów, nawet do fotelików, moje koleżanki kupowały takie foteliki w zestawach z wózkami. myślę, że wystarczy porządnie oblukac , no i dobrze by było odebrac osobiście to wówczas widzisz co za ludzie sprzedają- myślę, że mama która sama ma na ręku 8-miesieczne dziecko raczej nie sprzedałaby powypadkowego fotelika, sumienie by jej nie pozwoliło:-)

julianna- lista super, skorzystam z pewnością:-) nie kumam tylko o jakie dmuchane koło chodzi:zawstydzona/y:?

p.s. mam pytanie odnośnie laktatora- jaki polecacie?

reklama
Darucha to dmuchane kolo to takie cos jak kolko do plywania uzywa ie go do siadania bo wiadomo ze moze troche bolec a tam jest dziura w srodku przez co bolace czesci sa w powietrzu...

Aha i jeszcze pytanie odnosnie smoczkow polecacie jakas firme?

Ostatnia edycja:
Pauletta-ja kupowalam Alusi pierwsze sztruksiki na 6m i 9m czyli jak zaczynala siadac ale te sztruksiki byly bardzo mieciutkie i wygodne.
Andzik1984-jesli chodzi o przewijak to ja uzywalam maty do przewijania, mialam do niej 2 poszewki na zmiane. Co do wanienki ja mam taka:
Walmart.com: Fisher Price 3-Stage Ocean Wonders Aquarium Bath Tub: Health & Safety
i bardzo ja polecam, sluzyla nam dlugo i na poczatku mozna bylo mala klasc na podkladce bez zamaczania pepuszka a pozniej po kilku miesiacach jak juz siedziala to podkladke zciagalismy i sie chlapala namietnie na siedzonku. Bardzo jej sie podobala ta wanienka.
Co do butelek to jedna raczej nie wystarczy, ja mialam chyba 3-4 buteleczki male na 4 oz (120 ml) i potem w miare jak mala rosla to kupowalam kolejne wieksze nigdy nie mniej niz 2-jak jedna uzyjesz, musisz miec co najmniej jedna w zapasie. Takie przynajmniej moje zdanie.

Andzik
ja miałam zwykły przewijak, kupiłam przypadkiem ale byłam bardzo zadowolona bo po CC bardzo mi ułatwił przewijanie, bo pochylanie się nad łóżkiem w pierwszym dniach było trudne a na stojąco nie było problemu
mi przy karmieniu piersią jedna butelka wystarczała, bo używałam sporadycznie
a smoczki miałam nuka i były ok

Kurcze, ja się zastanawiam nad przewijakiem...Tak,jak Darucha też zamierzam nabyć biały zestaw z Ikei (łóżeczko+regał)...Ale teściowa mi mówiła, że dziecko jest najwygodniej przebierać na łóżku- my mamy duże wygodne, ale ponieważ się nie znam to już sama nie wiem...

Pauletta wygodniej jednak robić to w pozycji stojącej zwłaszcza po porodzie więc ja polecam wyższy przewijak . A tę komodę też koleżanki chwaliły;-)

Smoczki- temat dla mnie obcy , bo mały nie miał smoczka
Butelki- używał ich parę razy, Mieliśmy te z serii Tommee TIppee
Laktator- polecam ręczny Tommee Tippee - co mama to inne polecane laktatory więc pozostaje metoda prób i błędów

Darucha wiesz ja mimo wszystko nie miałabym zaufania do używanego fotelik, który pochodzi od obcych ludzi. Czasem wystarczy drobna stłuczka a konstrukcja zostanie lekko , niewidocznie naruszona i potem klops

Ja co prawda dzieci jeszcze nie mam ale trochę się naczytałam opinii doświadczonych mam i kikloma niemowlętami się zajmowałam...

Andzik
- przewijak wydaje mi się że jest bardzo przydatny, albo taki jak mam ja na łóżeczko, albo jak ktoś ma więcej miejsca, jak pisze Matrolinka, przewijanie dziecka na łóżku czy na podłodze to jest horror dla kręgosłupa, nie wygodnie...
- ja kupiłam smoczek TT ale to juz dziecku musi pasować, nie ma chyba lepszych i gorszych...
- czytałam że najbardziej polecany jest laktator Avent isis, ale to już każdy musi sam ocenić co mu odpowiada
- ja mam 1 butelkę + jeszcze jedną z laktatrem, jak uda sie karmić piersią to chyba nie ma potrzeby kupować więcej...

Darucha to koło to tak jak Andzik pisała takie małe koło na basen, siedzisz na nim po nacięciu... można kupić takie profesjonalne poporodowe, ale po co... ja wypatrzyłam w zwykłym kiosku takie najzwyklejsze koło dmuchane (choć znaleźć gdzieś takie w zimie nie jest łatwo:-))

reklama
darucha, ale to koło (ja mam takie ze styropianem w środku) nam nie bedzie potrzebne po cesarkach;) to tylko sie przydaje po nacinaniu krocza:) ja korzystałam z tego koła może z 3 dni..nie powiem, że było mi niezbedne, dałabym rade bez:)
co do fotelików, ja tez bym nie kupiła uzywanego z nieznanego źródła..ludzie sa różni..sumienia także maja różne. ja mam fotelik maxi cosi po Damianie, a drugi pozyczam od kumpeli.
laktatory, ja mam medele reczna i elektryczna. polecam elektryczna. Damian miał na poczatku problemy z cycem, nie umiał jakoś zassać, więc przez 2 tygodnie po porodzie odciagałam mleko laktatorem, nie wyobrażam sobie robić tego recznym..zncazy po dwóch nocach kupiliśmy reczny:)
przewijaki, ja tez polecam na komode (przewijak na łóżeczko dla mnie nie wygodny) nawet nie ze względu na wygode, ale na sikanie i robienie kupki podczas przewijania:p
a co do wanienki ja polecam zwykła ze stelażem:)

Ostatnia edycja:
Do góry