reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i naszych kwietniowych pociech:):):

kasiagaw - to jest fajna stronka, wpisujesz pzredział wagowy i wyskakuje ranking( z kilku ostatnich lat)
fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe wszystkie :: sortowanie wg kryterium grupa

Foteliki samochodowe testy ADAC 2007-2012

jest kilka bardzo dobrych fotelkikow od 9-36 kg

my się zastanawiamy nad Cybex PAllas- we wsyztskich rankingach opierających sie na crash testach ma 4 lub 5 pkt ( wskali do 5)

g-agnes- te foteliki mają specjalne wkładki i działa to na tej samej zasadzie jak pierwszy fotelik dla malucha , który jest dobry dla 2-kg szkraba jak i dla 13 kg:-)(a wszytskei wiemy jaka ogromna jest różnica pomiędzy nowordkiem a 9-miesiecznaikiem:-)
fotelik nad którym my się zastanawiamy 9-36 kg ma taki sam wynik w testach bezpieczeństwa jak MAxi Cosi Tobbi ( a w jednym z rankingów ma nawet więcej o jedną gwiazdkę).
jeden i drugi kosztuje ok 800zł, tak wiec warto się zastanowic:-)

P.s.. kurcze nie moge teraz znalezc tego artykułu, ale ostatnio czytałam o tegorocznych crash testach, w których fotelik za 1400 zł złamał się w pół :szok: tak więc nie warto sugerowac sie ceną fotelika.

reklama
darucha!!!! czemu wcześniej nie weszłaś na ten wątek:):) podpatrzyłabym najpierw Twoje propozycje a teraz to popij wodą:) no ale tak jak pisałam ten bedzie dla drugiego szkraba:) na 2015 chciałabym żeby sie urodzil wiec moze akurat bedzie pasował;)
A my sie zasugerowaliśmy radą sprzedawcy ;/

my nie zdecydowaliśmy się na kategorie 9-36kg, bo te które mają dobre oceny w testach mają taką "podpórkę" która przyciska nózki dziecka i jak byliśmy w sklepie i wsadziliśmy w niego Ninę to była baardzo niezadowolona bo było jej niewygodnie, była zgnieciona, unieruchomiona :no:
mamy dwa foteliki romer king plus i chwalę je sobie bardzo :)

Ja mysle, ze te w przedziale 9-36 kg to troche kiepskie rozwiazanie, bo wyobrazacie sobie uzywanie jednego fotelika przez 12 lat. Poza tym, crash testy pokazuja, ze juz nawet modele sprzed 2 lat wypagadaj gorzej niz te nowe to co to bedzie za 12 lat.

ach foteliki.. tydzień nie mogłam sie zdecydować miedzy maxi cosi tobi a romerem king plus w kategorii 9-18 kg (uważam ze prawie 4 lata w jednym foteliku to i tak duzo, a wizja 12 lat to hardcore :O

finalnie wybraliśmy romer'a ze względu na:
łatwość montażu (nie trzeba sie szarpać z pasem jak w przypadku maxi cosi- szczególnie w autach które maja krótkie pasy) no i łatwość przenoszenia z auta do auta
wiecej miejsca na nóżki
i jeszcze cos dziwnego - skladanie maxi cosi z pozycji leżącej do pozycji siedzącej zacina sie, jak jest on zapiety w aucie :/ zwrócił nam na to uwagę sprzedawca w sklepie, a dla które prowadzą moze to byc istotne :tak:

no i powalil mnie na nogi wzór fotelika.. wiec zrobiliśmy zrzutke wsród famili i bru jest teraz niczym mały simba w dżungli :))
a jego uśmiech jest bezcenny!!!

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    36,5 KB · Wyświetleń: 135
Ostatnia edycja:
No własnie tu jest minus :no: Ja tez chyba bym sie nie zdecydowała na ten do 36 kg, bo te zalinkowane przez Ciebie , maja regulacje nachylenia do póleżacej a ta sie baaardzo przydaje dla naszych maluchów:tak:

reklama
Basiek ja mam Coneco Zenith 9-25, ma regulowane nachylenie, nie jestem tylko pewna czy go jeszcze sprzedają...ale nie jest drogi, Mai w nim wygodnie. Tych twoich nie kojarzę tylko firmę Cartero.

Do góry