reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i naszych kwietniowych pociech:):):

Ziewaczka bella max to drugi etap a pierwsze to kup bella po porodzie dostępne w aptece(10szt w opakowaniu). Zaraz po porodzie jest bardzo silne krwawienie i tamte nie wystarczą.
Ja laktator już mam bo przy Gabi był mi zaraz potrzebny. W trzeciej dobie jest nawał pokarmu i możecie sobie z tym nie poradzić. Nie kupowałam elektrycznego tylko zwykły z firmy baby ono. Zapłaciłam nie całe 50zł.
Co do prasowania i prania to radzę zacząć już teraz bo potem możecie nie zdążyć. Można to potem w szafie zapakować w woreczki lub przykryć kocykiem aby się nie kurzyło. Ja dziś zaczęłam pakować torbę niech sobie leży i czeka nic jej nie będzie a ja będę spokojna że w razie "w" Tomasz mi ją dostarczy do szpitala. Gdybym tego nie zrobiła to mąż by mi tam cuda spakował i połowy by nie było.
Brakuje mi jeszcze pieluszek dla Emilki a dla mnie staników do karmienia i koszuli do porodu.Ale to dostarczy mi jeszcze listonosz bo dopiero zamówione.
Z Gabi miałam poród miesiąc wcześniej i w połowie nie byłam przygotowana bo niby po co. Potem inni byli wkurzeni bo musieli latać bo mi wiele rzeczy nie pasowało. A tak to wszyscy będą zadowoleni i ja spokojna że mam wszystko czego mi potrzeba.

A jeszcze zapytam jakie macie koszulki do porodu ? Nie wiem jak Wy ale wszystkie koszuli mają motywy takich stworzonek bajkowych co mnie osobiście troszkę drażni. U nas jak wejdzie się na porodówkę to jak w przedszkolu. Dzięki bogu ktoś wymyślił allegro i tam spokojnie można coś kupić bez żyrafek, słoników i bocianków z różowym zawiniątkiem. Bardzo mi się te koszule podobają ale nie wiem czemu mam opory przed założeniem takiej koszulki.

Ostatnia edycja:
reklama
adasza - wózeczek wygląda SUPER! :tak:
myself - tak jak dziewczyny piszą, ja też będę wszystko prała i prasowała, czy to nowe czy używane... :tak:
g_agnes - ja będę kupować te z Bella...
edytka - ja jeszcze koszul nie kupowałam, ale przeglądałam na allegro. Rzeczywiście większość jest z tymi różnymi zwierzątkami, typu żyrafki, misie itp. Ja chyba raczej kupię coś bardziej stonowanego, myślałam o takiej:
KOSZULA NOCNA CIĄŻOWA DO KARMIENIA ROZMIARY: S/M (2104271576) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
czy coś takiego:
PROMOCJA !!! KOSZULA_muzzy_na ciążę S !!!! (2094149677) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
I tak trzeba mieć chyba ze 2,3 sztuki..

No to chyba i ja się zabiorę za te pranie i prasowanie, trochę już ubranek uzbierałam, tylko kupić lovelle i do dzieła! :-)

ewela_grzyba ja mam właśnie tą pierwszą piżamę i bardzo wygdnie mi się w niej śpi. Tylko, że rozmiar musiałam kupić L/XL, bo w S/M brzuch mi się nie mieścił.

Heh na szkole rodzenia jeden koleszka porównał podpaski belli do podkładów kolejowych :-D
Ja zakupiłam majteczki wielorazowe hartmanna i wkłady poporodowe również hartmanna (14sz. maxi i 14sz.midi), za namową znajomej która była z takiego zestawu bardzo zadowolona. Są bardzo chłonne i nie trzeba biegać co pół godziny zmieniać, ponadto nie rolują się. Zwykłe podpaski belli nigdy nie były mile widziane w moich majteczkach, więc nie dałam się skusić niskiej cenie.. tak się boję połogu, że zrobię wszystko żeby było mi chociaż po części komfortowo :)
Jak przeżyje krwawe początki to potem przerzucę się na zwykłe podpaski ... i już nie mogę się doczekać powrotu do tamponów :)

adasza - ja myślę, ze nie chodzi tutaj o cenę podpasek bella, bo w tym szczególnym okresie kazda z nas stawia na higienę i bądź co bądź jakis komfort...ja przed ciążą używałam tylko tamponów, więc podpaski to dla mnie kosmos...no ale jak trzeba to trzeba :)

Dziewczyny napiszcie takiemu laikowi jak ja: w co się ubiera takie dziecko w szpitalu ? A w co jak wychodzi się ze szpitala ? Ubranka już mam, ale chce mieć pewność, że będę miała wszystko.

podpaski to radzę te poporodowe bella, ja po cesarce potrzebowałam 2 opakowań, ale po porodzie SN może być potrzebne więcej, ale to zawsze ktoś może donieść jak braknie, na pewno jedno opakowanie trzeba mieć

laktator mi się również przydał, wprawdzie rzadko, bo karmiłam krótko ale jak gdzies musiałam wyjść to zostawiałam mleczko, bo mój głodomor zawsze wtedy był nienajedzony, miałam taki zwyczajny od siostry ale trochę mi nie odpowiadał i teraz kupiłam lovi zobaczymy....

Edytka
osobiście mam koszule takie trochę dziecinne, ale mi nie zależy na tym bo to tylko do szpitala, w domu nie sypiam w koszulach i nie ma sensu kupować nie wiadomo czego co będę używać max tydzień choć te co polecałaEwela bardzo fajne i niedrogie są, ale u nas tego nie kupi, a dokupowałam tylko jedną koszule bo dwie miałam z poprzedniego porodu, leżały w szafce ponad 2 lata nie używane i czekaja na następne dziecko

Gochson
u nas w szpitalu dziecko ubiera szpital i kazde ma pampersa, koszulkę, nóżki owinięte w pieluchę tetrową i zawinięte w becik(szpital przedpotopowy i nawet różków się nie dorobili), polecam niedrapki na rączki bo takie maluszek strasznie drapie sobie buźkę ja na wyjście przygotuję body, koszulkę, śpioszki, czapeczka(nie wiem jeszcze jakiej grubości), do tego mam taki niby kombinezon-pajac welurowy ale taki podszyty bawełną, nie za gruby i nie za cienki, w razie czego nakryję kocykiem, zwłaszcza że to tylko na przejście do auta, nie mam pojęcia na jaką pogodę się szykować, mam termin na początek kwietnia ale równie dobrze to może być koniec marca

reklama
Jeśli chodzi o te podpaski-materace z belli to nam na SR położna mówiła że są bardzo chłonne ale trzeba przede wszystkim pamiętać o tym aby bardzo często je zmieniać bo te "odchody" są toksyczne i oczywiście pamiętać o wietrzeniu...

Do góry