Ja kupiłam taką kołyskę a raczej kosz do spania
Archiwalne: Łóżeczko - kosz Zielona Góra • OLX.pl (dawniej Tablica.pl)
będę miała do spania na dole bo dla małej dostanę łóżeczko od koleżanki - jej szkrab będzie miał już 2,5roku.
CO do łóżeczka to tak jak dziewczyny pisały i dla mnie wygodniejsze jest drewniane. Do turystycznego z kilkoma poziomami to zwykle ten wyższy jest połówką co wiąże się z dodatkowym materacem. Jeśli jest pełny poziom regulowany to i tak można go używać tylko do momentu osiągnięcia wagi na podwieszenie (uwzględniając dodatkowy materac).
Pamiętać trzeba że niestety średni pozom łóżeczka jest krótko wykorzystywany bo jak maluch zaczyna siadać i podciągać się za szczebelki to trzeba na sam dół dla bezpieczeństwa dać.
Polecam gorąco wyjmowane szczebelki, jeśli macie miejsce odradzam szufladę. Jak macie konieczność wykorzystania każdego metra w mieszkaniu to bywają łóżeczka z szufladą zakrywaną płytą - mniej się kurzy.
Sosnowe łóżeczka często cierpią od ząbków dziecka o ile jest taka możliwość to warto zdecydować się na twardsze drewno mniejsza szansa na zjedzenie i zadrapanie dziecka.
marcysiaa83 praktycznie do 2-3 lat dziecko może spać w łóżeczku 60/120 w większym będziesz musiała kombinować i z ochraniaczami i prześcieradłami. Do tego dziecko lubi mieć raczej ciasno i przytulnie na początku. Sama chciałam takie łóżeczko które rośnie z dzieckiem ale różnice w cenach mnie pokonały. Do tego mój 3 -4 latek wybrał sam wzór z kilku które mu daliśmy do wyboru i miał przyjemność w skręcaniu. łącznie nie wydałam tyle co na jedno które rośnie a teraz oba są użytkowane przez moje dwa szkraby.
Co do kombinezonów to ja osobiście wybrałabym ten ostatni otulacz bo nadaje się do fotelika i wózka. W fotelik zwykle dziecko wkładamy w domu później można dołożyć kocyk jeszcze. Wizyt tak dużo nie ma a zawsze warstwowo lepiej. Koleżanka miała dwa pajace grubsze "misiowate" zakładała jeden na drugi + kilku warstwowy kocyk - i tak całą lekką zimę z małą z końca listopada przehulała. Pytanie jaka będzie zima? Pamiętam że pojawiały się ogłoszenia przed zimą na olx bo nie czarujmy się ale dziecko nie niszczy takiego kombinezonu.
Z wyjść obowiązkowych mamy: do domu, po 6 tyg szczepienie, po 6tyg. usg bioderek... na patronaż lekarz powinien przyjechać do domu tak jest zagwarantowane w kontrakcie z NFZ możemy się przy tym upierać łaski nie robią i 2 czy 3 tyg malucha nie musimy ciągać do przychodni, położna też przychodzi do nas powinna mieć wagę i ważenie odbywa się u nas.
Oj coś się rozpisałam. Radość mnie rozpiera z mojego kosza dla małej