reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluchów :)

U mnie jest i Auchan i real obok siebie i niestety w realu nie ma już ani jednego produktu ich marki. Dobrze ze kupiliśmy kilka szamponów itp na zapas :)

reklama
Ja w pracy często używałam huggies zielone u dzieciaczków i bardzo je lubiłam więc teraz dla sobie też takie kupiłam, jak się nie sprawdzą to zmienię ;-)

A ja ostatnio robie akcje wlasnie na kupowanie tych marek dyskontowych zeby posprawdzac ktore spasuja. Dawniej nieswiadoma jakos zawsze te pampersowe kupowałam bo naiwnie myslalam ze idzie za tym jakosc :-( teraz kupilam pieluszki z roznych firm i po otwarciu najbardziej smierdza chemia wlasnie te pampersowe :-o a najmniej rossmana. Zobaczymy jak z przeciekaniem bedzie.

I czytam juz etykiety bo tez myslalam ze jak dla kobiet w ciazy albo hypoalergiczny to ze lepszy a tu doopa - zadnych regulacji prawnych nie ma i wlasciwie kazdy moze sobie napisac hypoalergiczny. :-(

Mój mąż też szuka juz teraz i ostatnio zachwyca się rossmanowskimi. Bo używał markowych i ciągle go coś swedzialo albo miał krostki.
U mnie wszystkie koleżanki z pracy kupują pieluchy z rossmana i są zadowolone.

Pierwszą paczkę pieluch kupiłam białe pampersy new born. Później pewnie się przestawię na inne. Wasze sugestie i doświadczenia miłe widziane :-)

Mój brat kupował dziecku biedronkowe Dada. I były ok.
Raz kupił paczkę Huggies, to szybko zrezygnował. O ile dobrze pamiętam były sztywne i śmierdziały chemią.

Katska oby dupka sie nie uczulila na inne pampy :(
Ja uzywalam z Mila happy 1, byly ekstra, pozniej dostalam pelno z Dady i uzywalam ich, ale 3 byly beznadziejne wg mnie, wiec zmienilam na pampers pomaranczowe i tez byly do du**. Kupilam na mega promocji pampers zielone i jestem mega zadowolona, jednak, gdy zabraklo mi pampow bedac u trsciow, ubralam Mili z Dady od szwagierki i miala takie czulenie, ze az krew z ran leciala :(
Dlatego teraz jestesmy ciagle na Pampers zielonych, drogie sa, ale i wydajne :)

Natomiast dla Ali kupilam Happy 1 i zamierzam ciagle uzywac tej firmy :)
Pampers bardzo szybko "uzaleznia" pupke :(

ja z kolei przeleciałam przez pampersy hugissy dady i rosmannowskie babydreamy.... najlepiej sprawdziły się dady i dalej jesteśmy im wierne. skoro nic się nie dzieje i nam nie przeciekają nie widzę sensu przepłacać;-)

Dla Asi na próbę kupiłam paczkę dady i paczkę pampersów zielonych i zobaczymy jak będzie

chyba każda mała doopka ma inne wymagania:tak:

Ostatnia edycja:
Myśmy jak narazie kupili Dade i babydreama.. I dada newborn ma wycięcie na pępek a babydream też ma?(zapakowane jeszcze a info na opakowaniu brak albo ślepa jestem ;) )

reklama
Zor sprawdzilam babydream te co mam i jest takie wycięcie ale wydaje mi sie dosc plytkie wiec pewnie i tak bedzie zakrywac i trzeba będzie troche wywijac.

Do góry