reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla mam i maluchów :)

Ladne ladne rzeczy! powiem Wam, ze przy pierwszym dziecku nie przywazywalam uwagi do sprzetu i wozek mam najprostszy bez bajerow. Jeszcze byl temat preparatu na kolki - tez cale szczescie nigdy nie uzywalismy, sprawdzily sie masaze brzuszka

reklama
Ladne ladne rzeczy! powiem Wam, ze przy pierwszym dziecku nie przywazywalam uwagi do sprzetu i wozek mam najprostszy bez bajerow. Jeszcze byl temat preparatu na kolki - tez cale szczescie nigdy nie uzywalismy, sprawdzily sie masaze brzuszka

Teraz mamy windę, więc waga w teorii nie ma znaczenia ale ciągle planuję przeprowadzkę i może być różnie a chcę na tym jednym wózku zakończyć [emoji6] no i mieszkam na osiedlu, gdzie krawężnik goni krawężnik a ja lubię sobie życie ułatwiać [emoji5]
Zor ten wózek był moim pierwszym typem :) aczkolwiek nie polecam w nim bujać dziecka bo będzie skrzypiał :)
Dzięki Ani [emoji4] dobrze wiedzieć, aczkolwiek ponoć ciotka ma odkupić od znajomych jakiś super hiper bujak, więc zobaczymy.. oby mi się tylko do domu zmieścił [emoji1]

No i to nosidełko dali mi czarne a wg producenta miało być też beżowo złote..W dodatku nie zauważyłam albo zapakowali inny niż oglądaliśmy bo cały pałąk ma porysowany [emoji15]
Mam nadzieję, że jutro mi to wymienią albo oddadzą kasę choć mój K. twierdzi, że to dobra wola sprzedawcy..
Zobaczymy bo na to durne nosidełko upustu nie dali żadnego.. A i z upustem obdrapanca bym nie chciała..[emoji25]

Zor śliczny, cieszę się, że macie z głowy, a obdrapańca oddaj, nie bierz, w końcu te wózki nie kosztują 2 zeta, a co Cię wola sprzedawcy interesuje jak towar uszkodzony, jeszcze kolor, kolorem (ale też bym pytała), ale jeśli będziesz chciała później odsprzedać to co już na starcie masz mieć zużytą rzecz, myślę, że same zdążymy poobijać te sprzęty, ja jak zamawiałam to też nie chciałam białego stelaża, bo wydawało mi się, że najbardziej się będzie rysował, ale sprzedawca mi powiedział, że i chrom i czarny kolor tak samo się rysują, zobaczymy...trzymam kciuki aby udało się odmienić

Zor ładny wózek.:-) Po raz kolejny powtórzę że zazdroszczę Wam że możecie sobie wybrać modele i kolory wózków... Myśmy dostali i nie dość że jest nie poręczny bo ciężki, dużo miejsca zajmuje po złożeniu, to do tego czarny z maluteńką wstawką koloru.. Niby fajnie bo są 2 zestawy kół do gondoli i spacerówki osobno. Miło ze strony szwagra że nam go podarował, bo jego dzieć w spacerówce już jeździ ale na pewno byśmy inny kupili. Oni nie wiem czym się kierowali przy kupnie, chyba ceną? bo przecież jak drogi to dobry (ich zdaniem)..:no: :szok:
Ale za to ładną torbę do wózka kupiłam i matę edukacyjną znalazłam.

OGROMNA MATA EDUKACYJNA XXL KOJEC 120x100 GRATIS!! (4944695403) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Kika no ja tez.dziewczynom zazdroszcze bo takie maja.cudenka na czterech kolkach. Ja mam stary choc nie najgorszy to pare rzeczy mnie w nim denerwuje.
Fajna ta mata prawie jak wiezienie - dzidzius Ci nigdzie nie ucieknie :-D. Ja na razie nie sciagam ze strychu bo juz mam strasznie zagracone pokoje rzeczami malej a jeszcze lozeczko stoi nie rozlozone :-o

Kika ja mam szary ten wózek, ale szukam takiej nie wiem wiewiórki, albo małpki w intensywnym kolorze takiej przyczepionej do budki, tak mi się marzy taki zwierzak, znajdziesz coś co ożywi tę czerń, wiesz jakbym dostała też bym nie kupowała taka jest prawda, a za to mata pełen wypas;-)

ewka Ty już wiesz co Cię denerwuje w Twoim wózku, a my siedzimy uśmiechnięte, ale tak naprawdę nieświadome, w praniu wyjdzie, a na pewno coś będzie nie takie jakie byśmy chciały;-)

Zor śliczny, cieszę się, że macie z głowy, a obdrapańca oddaj, nie bierz, w końcu te wózki nie kosztują 2 zeta, a co Cię wola sprzedawcy interesuje jak towar uszkodzony, jeszcze kolor, kolorem (ale też bym pytała), ale jeśli będziesz chciała później odsprzedać to co już na starcie masz mieć zużytą rzecz, myślę, że same zdążymy poobijać te sprzęty, ja jak zamawiałam to też nie chciałam białego stelaża, bo wydawało mi się, że najbardziej się będzie rysował, ale sprzedawca mi powiedział, że i chrom i czarny kolor tak samo się rysują, zobaczymy...trzymam kciuki aby udało się odmienić

no mam nadzieję, ze się uda, jutro się dowiem. Na sklepie były wszystkie kolory stelaża ale wybrałam czarny bo nie był porysowany i do tego koloru wózka najbardziej pasował :)

Zor ładny wózek.:-) Po raz kolejny powtórzę że zazdroszczę Wam że możecie sobie wybrać modele i kolory wózków... Myśmy dostali i nie dość że jest nie poręczny bo ciężki, dużo miejsca zajmuje po złożeniu, to do tego czarny z maluteńką wstawką koloru.. Niby fajnie bo są 2 zestawy kół do gondoli i spacerówki osobno. Miło ze strony szwagra że nam go podarował, bo jego dzieć w spacerówce już jeździ ale na pewno byśmy inny kupili. Oni nie wiem czym się kierowali przy kupnie, chyba ceną? bo przecież jak drogi to dobry (ich zdaniem)..:no: :szok:
Ale za to ładną torbę do wózka kupiłam i matę edukacyjną znalazłam.

OGROMNA MATA EDUKACYJNA XXL KOJEC 120x100 GRATIS!! (4944695403) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Kika dzięki :) zobaczymy czy będzie funkcjonalny :D
A ludziwe często tak mają, że jak coś jest drogie to znaczy, że dobre.. ale ja z reguły staram się czytać opinie i tak np wg netu dla innych minusem tego wózka była duża waga(??) to nie wiem jakie wózki widzieli.. bo on jest raczej z tych lżejszych.. chyba, że porównujemy do "parasolek" :D no i bardzo mi się podobały opinie jednych "duży kosz na zakupy" i innych "mały kosz na zakupy" :D więc każdy ma swoje zdanie :p dla mnie ważne by lekko się prowadził i był w miarę bezpieczny :)

ewka Ty już wiesz co Cię denerwuje w Twoim wózku, a my siedzimy uśmiechnięte, ale tak naprawdę nieświadome, w praniu wyjdzie, a na pewno coś będzie nie takie jakie byśmy chciały;-)

Otóż to !! :D

Wszystkie wózki fajne są do pierwszej wpadki;) myślę, że nie ma wózka idealnego i każdy będzie miał jakąś wadę.
Mata fajna, choć wg mnie trochę wygórowana cena - my kupujemy taką WIELOFUNKCYJNA DUŻA MATA SMART BABY Z MUZYKĄ (4942430609) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

fajna ta mata :) dowiadywałaś się może co z tą muzyka? To jakieś melodyjki? Gdzie się je włącza? itp bo nie namierzyłam chyba tego w opisie aukcji?

reklama
Kika, mata fajna, taki mały kojec. Jedyny minusik to wielkość - 100x120 może być spora do mieszkania, chyba, że masz duże pokoje :-)

Zor, fajnie że udało Ci się szybko wybrać wózek :-). Wygląda ładnie.

My już też zarezerwowaliśmy. Jak będzie w domu to zrobię zdjęcie.

Pytanko do Was. Jakiej wielkości pościel kupowałyście do łóżeczka? Mam dostać w prezencie, a zauważyłam, że są dwa rozmiary na Allegro. Nie chcę takiego, który nie będzie standardowy i drugiego kompletu nie dokupię później w innym sklepie...

Do góry