reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla mam i maluchów :)

Dziewczyny macie rację octenisept to bardzo dobry środek odkażający i przyśpieszający gojenie ran, można go również stosować na błony śluzowe np. na wszelki rany w jamie ustnej, bądź do płukania przy bólu gardła [rozcieńczony z wodą].
Ja też zamierzam stosować go do pielęgnacji kikuta, bo od spirytusu się już odchodzi. Zobaczę jeszcze co powiedzą na szkolę rodzenia na temacie o kąpieli noworodka.

reklama
Katska ja mialam spacerowke kubelkowa i odradzam. Moj sym szybko wyrosl mi z gondoli i majac 4 miesiace musialam szukac spacerowki rpzkladanrj na plasko, bo zwyczajnie mi nie mogl usiedziec, bo jeszcze nie siedzial. No i kupilam parasolke na plasko rozkladana. Teraz juz bym tego bledu nie popelnila.
Szczerze mowiac to nie wiem nawet co to jest gondola kubelkowa... jest cos takiego?

Monika, dzięki za info. A ja już na 90% podjęłam decyzję :-( W sensie mój M bardzo szybko powiedział że to ten, a ja ostatnie 2 dni czytałam opinie wózkomaniaczek na ten temat, bo miałam wątpliwości. Kubełkowe siedziska też kładzie się na płasko (tyle, że nóżki są wtedy w górze) no i można dokupić wkładkę dla najmłodszych (jak w fotelikach samochodowych) jak z gondoli wyrosną za szybko lub się na nią obrażą ;-) Mi najbardziej przeszkadza, że siedziska są bardziej odkryte (przynajmniej tak mi to wygląda porównując z tradycyjnymi, np Lupo Comfort) no i dziecko może z nich szybciej wyrosnąć. Hmmmm...

Octenisept mam na liście do kupienia, kilka chusteczek nasączonych 70% alk. też mam na wszelki wypadek w apteczce.

reklama
Monika, tak czy inaczej dzięki za opinię.
Rozmawiając ze sprzedawcami, czytając forum wózkomaniaczek wiem jedno. Każdy wózek ma wady i zalety (Ameryki nie odkryłam ;-) )Wszystko zależy od dziecka, oczekiwań i sposobu użytkowania. Wszystko wyjdzie w tzw. praniu. Pewnie na tylko 1 wózku się nie skończy, tylko trzeba będzie jakąś parasolkę lub coś w tym stylu i tak kupić za jakiś czas.
pozdrawiam

Do góry