reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluchów :)

Dziewczyny macie rację octenisept to bardzo dobry środek odkażający i przyśpieszający gojenie ran, można go również stosować na błony śluzowe np. na wszelki rany w jamie ustnej, bądź do płukania przy bólu gardła [rozcieńczony z wodą].
Ja też zamierzam stosować go do pielęgnacji kikuta, bo od spirytusu się już odchodzi. Zobaczę jeszcze co powiedzą na szkolę rodzenia na temacie o kąpieli noworodka.

reklama
Katska ja mialam spacerowke kubelkowa i odradzam. Moj sym szybko wyrosl mi z gondoli i majac 4 miesiace musialam szukac spacerowki rpzkladanrj na plasko, bo zwyczajnie mi nie mogl usiedziec, bo jeszcze nie siedzial. No i kupilam parasolke na plasko rozkladana. Teraz juz bym tego bledu nie popelnila.
Szczerze mowiac to nie wiem nawet co to jest gondola kubelkowa... jest cos takiego?

Monika, dzięki za info. A ja już na 90% podjęłam decyzję :-( W sensie mój M bardzo szybko powiedział że to ten, a ja ostatnie 2 dni czytałam opinie wózkomaniaczek na ten temat, bo miałam wątpliwości. Kubełkowe siedziska też kładzie się na płasko (tyle, że nóżki są wtedy w górze) no i można dokupić wkładkę dla najmłodszych (jak w fotelikach samochodowych) jak z gondoli wyrosną za szybko lub się na nią obrażą ;-) Mi najbardziej przeszkadza, że siedziska są bardziej odkryte (przynajmniej tak mi to wygląda porównując z tradycyjnymi, np Lupo Comfort) no i dziecko może z nich szybciej wyrosnąć. Hmmmm...

Octenisept mam na liście do kupienia, kilka chusteczek nasączonych 70% alk. też mam na wszelki wypadek w apteczce.

reklama
Monika, tak czy inaczej dzięki za opinię.
Rozmawiając ze sprzedawcami, czytając forum wózkomaniaczek wiem jedno. Każdy wózek ma wady i zalety (Ameryki nie odkryłam ;-) )Wszystko zależy od dziecka, oczekiwań i sposobu użytkowania. Wszystko wyjdzie w tzw. praniu. Pewnie na tylko 1 wózku się nie skończy, tylko trzeba będzie jakąś parasolkę lub coś w tym stylu i tak kupić za jakiś czas.
pozdrawiam

Do góry