reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla mam i maluchów :)

Katska nam polozna mówiła ze po alkoholu szybko odpada i ze kiedys tylko w szpitalach alkoholem przemywali ze jak mama z dzieckiem wychodzila ze szpitala to nie wiedziala co to kikut :O

reklama
te testy zderzeniowe wykonuje się przy prędkości ok 60km/h, zresztą auta też tak testują, ale prawdą jest fakt, że przy konkretnym zderzeniu czołowym to można i czołgiem jechać i niestety, ale dla kogoś kto sporo jeździ na dłuższych odcinkach ma to sens, dla mnie ma, to już jest indywidualny wybór

Dlatego lepiej ściągać nogę z gazu, zachować ostrożność i.nie dopuścić do wypadku :)
Ja mało jeżdżę,bo sklepy i rodzina do 5 km ode mnie, więc ten fotelik to mi spokojnie wystarczy.
A zanim wybierzemy się na jakieś wakacje to trzeba będzie pewnie już na ten 9-18 się przesiąść.

Kurde nie wiem co robić z tym Octeniseptem, bo położna mówiła żeby tego kikuta w ogóle nie ruszać aż sam odpadnie.

zobaczcie sobie fotelik safiety 1st mimas jest jak maxi cosi city ma 4* adac i kosztuje koło 250zl ;-) pasuje do wózków tak jak maxi cosi i te same adaptery

ja stosowala octonisept bo to na rany i serio był dobry ale wiem też że mi się nie przydał póżniej tylk na rane po mojej CC i na kikuta. Pytałam się czy któraś z was używała ten bo jest tańszy.

Hehe an82 widzisz jak to my kobitki potrafimy proste pytanie rozwlec na kilkanascie postow ;-) Ja nie stosowalam i z kolezanek tez zadna o tym nigdy nie wspominała.

Mi octenisept polecala polozna na rane po ewentualnym nacieciu, pepuszek i wg otarcia intymne zewnetrzne, mowila ze jesli sie boryka z silnymi infekcjami pochwy i leki nie pomagają to trzeba zrobic roztwor w odpowiedniej proporcji wody i octeniseptu i irygowac pochwe pare razy potem zwykly antybiotyk i na koniec duza dawka probiotykow i problem z glowy z infekcjami powiem ze nigdy o tym nie slyszalam, ona powiedziala ze to bardzo skuteczny sposob ale gin nie mowia o tym bo by kobiety przestały przychodzic do nich czesto wystarczy zastosowac po takich iryg tylko probiotyki

Hej, to teraz mam mętlik z tą pielęgnacją. Chyba pozostanę przy oct..., tak jak w szkole polecali (nie pamiętam w końcu jak to dokładnie się nazywa).
już wcześniej słyszałam, że to dość dobry i uniwersalny środek, np na rany czy płukania gardła (jako roztwór).

Szukam wózka. Ostatnio wpadł nam w oko jeden model. Tylko że spacerówka to wersja kubełkowa. Kojarzę, że któraś z Was też myślała o kubelkowym siedzisku, ale zrezygnowała. Vanilijka, czy dobrze kojarzę że Ty o tym wspominałaś?

reklama
Vanilijka, dzięki.
Kubełkowej gondolii nie widziałam. W rozważanym zestawie jest gondola tradycyjna, ale spacerówka kubełkowa. Podobno niby fajna dla malutkiego dziecka, ale nie wiem ile wytrzyma i kiedy trzeba będzie kupić następny wózek.

Do góry