reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluchów :)

Katska nam polozna mówiła ze po alkoholu szybko odpada i ze kiedys tylko w szpitalach alkoholem przemywali ze jak mama z dzieckiem wychodzila ze szpitala to nie wiedziala co to kikut :O

reklama
te testy zderzeniowe wykonuje się przy prędkości ok 60km/h, zresztą auta też tak testują, ale prawdą jest fakt, że przy konkretnym zderzeniu czołowym to można i czołgiem jechać i niestety, ale dla kogoś kto sporo jeździ na dłuższych odcinkach ma to sens, dla mnie ma, to już jest indywidualny wybór

Dlatego lepiej ściągać nogę z gazu, zachować ostrożność i.nie dopuścić do wypadku :)
Ja mało jeżdżę,bo sklepy i rodzina do 5 km ode mnie, więc ten fotelik to mi spokojnie wystarczy.
A zanim wybierzemy się na jakieś wakacje to trzeba będzie pewnie już na ten 9-18 się przesiąść.

Kurde nie wiem co robić z tym Octeniseptem, bo położna mówiła żeby tego kikuta w ogóle nie ruszać aż sam odpadnie.

zobaczcie sobie fotelik safiety 1st mimas jest jak maxi cosi city ma 4* adac i kosztuje koło 250zl ;-) pasuje do wózków tak jak maxi cosi i te same adaptery

ja stosowala octonisept bo to na rany i serio był dobry ale wiem też że mi się nie przydał póżniej tylk na rane po mojej CC i na kikuta. Pytałam się czy któraś z was używała ten bo jest tańszy.

Hehe an82 widzisz jak to my kobitki potrafimy proste pytanie rozwlec na kilkanascie postow ;-) Ja nie stosowalam i z kolezanek tez zadna o tym nigdy nie wspominała.

Mi octenisept polecala polozna na rane po ewentualnym nacieciu, pepuszek i wg otarcia intymne zewnetrzne, mowila ze jesli sie boryka z silnymi infekcjami pochwy i leki nie pomagają to trzeba zrobic roztwor w odpowiedniej proporcji wody i octeniseptu i irygowac pochwe pare razy potem zwykly antybiotyk i na koniec duza dawka probiotykow i problem z glowy z infekcjami powiem ze nigdy o tym nie slyszalam, ona powiedziala ze to bardzo skuteczny sposob ale gin nie mowia o tym bo by kobiety przestały przychodzic do nich czesto wystarczy zastosowac po takich iryg tylko probiotyki

Hej, to teraz mam mętlik z tą pielęgnacją. Chyba pozostanę przy oct..., tak jak w szkole polecali (nie pamiętam w końcu jak to dokładnie się nazywa).
już wcześniej słyszałam, że to dość dobry i uniwersalny środek, np na rany czy płukania gardła (jako roztwór).

Szukam wózka. Ostatnio wpadł nam w oko jeden model. Tylko że spacerówka to wersja kubełkowa. Kojarzę, że któraś z Was też myślała o kubelkowym siedzisku, ale zrezygnowała. Vanilijka, czy dobrze kojarzę że Ty o tym wspominałaś?

reklama
Vanilijka, dzięki.
Kubełkowej gondolii nie widziałam. W rozważanym zestawie jest gondola tradycyjna, ale spacerówka kubełkowa. Podobno niby fajna dla malutkiego dziecka, ale nie wiem ile wytrzyma i kiedy trzeba będzie kupić następny wózek.

Do góry