reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluchów :)

Śliczny wózek :) ja metki powycinalam tylko z body bo były takie drapiace o z czapek. Jak są małe albo takie miękkie to nie wycinam.
Tez mam sporo skarpet i niedrapek choć położne odradzają stosowanie.

reklama
Made tez mam takie zdanie. Zreszta jak po 2 tyg sie pazurki obcina to nie ma szans zeby sie zadziorki wczesniej nie robily na paznokietkach. A z.tego co mi sie jeszcze przypomnialo to my mlodego pielucha wiazalismy zgodnie z zaleceniem szpitalnym zeby czul sie bezpiecznie :-o i lapki mial schowane a raczej niejako zwiazane wiec niedrqpki jak byl uwalniany ;-)

ewka z tym wiązaniem to u nas na szkole rodzenia położne zwracały uwagę, niby taka banalna rzecz, ale nie zdawałam sobie sprawy, że dzieciątko ma na tyle nieskoordynowane ruchy, że się samo budzi, nie mówiąc już o drapaniu, bo nie wie co ma począć z rączkami;-)

Wlasnie te nieskoordynowane ruchy byly poprzednio moja zmora - tak mnie hormony wtedy nakrecily ze wydawalo mi sie ze dziecko jest chore skoro takie ka reakcje...
A teraz natknelam sie na smieszny spiworek woombie - popularny niby za granica ale u nas juz tez od jakiegos czasu. Bedzie do przemyslenia zakup jak problemy ze snem sie pojawia choc cena troche odstrasza :-(

ewa u mnie się nie sprawdził ..... mała darła się w niebogłosy za to jak owijałam ją w rożek albo kocyk była cisza:szok:.... przerobiłam też otulacz z motherhood i też się nie sprawdził...

reklama
Ewka, o woombie słyszałam na szkole, ale kurczę dzieciak wygląda jak poczwarka ;-)
Dorex, intensywnie myślałam o zakupie tego otulacza z Motherhood (zapinamy na rzep, bo oni jeszcze mają jakieś muślinowe prostokątne otulacze) Nie planuję zakupu typowego rożka, więc wydawało mi się, że ten otulacz będzie wygodny. Może zwykła pielucha i kocyk wystarczy.....

Do góry