reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla mam i maluchów :)

No właśnie, zimy jakoś nie widać. Jak będzie jak w zeszłym roku to te kombinezony i kurtki się na nic nie przydadzą. W zeszłym roku kupiłam sobie mega piękną kurtkę puchową i miałam ją na sobie aż raz....a w tym roku nawet jak przyjdzie zima to się na brzuchu nie dopnę;(
Dlatego kupiłam używane kombinezony dla małego za parę zł i mam to z głowy, jeden grubszy i jeden cieńszy.

reklama
ja w zeszłym roku dostałam na gwiazdkę fajną puchową kurtkę (mega lekką ale ciepłą) i byłam przerażona, że się teraz z brzuchem nie zmieszczę, ale schudłam w ciąży ogólnie, włażę nawet z brzuchem w ciuchy, w które się nie mieściłam już wcześniej więc kurtka mi spokojnie wystarczy :tak:

za to buty musiałam wczoraj kupić, bo cały czas mówiłam, że nie potrzebuję, a jak chciałam założyć moje buciki kupione jakoś w styczniu, to w nie nie wlazłam... :confused2:

Ja to muszę jakiś sweterek elegancki chyba jeszcze nabyć dla siebie taki rozpinany. Mam kilka ciepłych tunik ale wszystkie z krótkim rekawem i trochę dziwnie sciagac tunike w gościach i zostać w leginsach i kusej bluzeczce :p albo zostaje mi opcja zakietu z tym że w żadnym się nie mieszcze więc bez zapinania musiało by zostać.

w kontekście wigilii mówisz?
ja ostatnio odkryłam, że się mieszczę w koszulę taką fajną, co się nie mieściłam przed ciążą w nią już, także mam z głowy :D i dostałam do niej fajny sweter na mikołajki od męża

Ja zakupiłam ostatnio sukienkę ciążowa i rajstopy wiec tez na elegancko w święta wystapie :)
Dwa tyg temu jak szłam na imprezę firmowa.to chciałam.ubrać ta sukienkę, jednak nie miałam do niej rajstop, bo te zwykłe z brzucha mi zjeżdżaly :( żebyście widziały jak ja płakałam!! Maż płakał tez.ale ze śmiechu
Na szczęście rajstopy kupiłam i mogę wyjść z domu ;)
Swetra specjalnie nie kupowałam,mam taki luźny, wiązany paskiem.

Ja też nie będę wymyślać z ubiorem, wystarczy, że Mila pójdzie wystrojona haha Upatrzyłam sobie sukienkę, małą czarną z ćwiekami na ramionach za 70zł w auchan i w lutym planuję ją kupić, by wystąpić w niej i moich ukochanych, cudownych, przepięknych szpilach na srebrnym weselu teściów :D Także najlepiej jakby Ala wyszła na początku lutego najpóźniej, bo impreza będzie 15 :) No a z brzuchem w sukienkę nie wejdę i szpilek też nie ubiorę :p
Czasami mam tak ogromną ochotę ubrać wysokie obcasy, ostatnio tak stękałam D, że mi przyniósł z garderoby i mówi "ubieraj", a ja, że urodzę chyba od razu, a on ze stoickim spokojem "na siedząco ubieraj Magdaleno" myślałam, że padnę :-D

Wlasnie sukienke swiateczno wigilijna mam ale ma 3/4 rekaw a ja zmarzluch jestem. Wszystkie swetry czasy swietnosci juz widzialy a troche nie wypada polara zalozyc. Kupilam jakies 2 mies temu narzutke sweterkowa ale teraz mi sie nie podoba :'( jest za sseroka na ramionach i wygladam w niej jak worek kartofli - persfazja sprzedawczyni mnie wtedy zgubila :'(

Szpilek tez.nie posiadam bo bym z gory patrzyla na meza choc korci mnie na czerwone :-D
Maagsiaa jak kupie to przyjde do Ciebie na nauke chodzenia w nich ;-)

reklama
Do góry