reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluchów :)

No właśnie, zimy jakoś nie widać. Jak będzie jak w zeszłym roku to te kombinezony i kurtki się na nic nie przydadzą. W zeszłym roku kupiłam sobie mega piękną kurtkę puchową i miałam ją na sobie aż raz....a w tym roku nawet jak przyjdzie zima to się na brzuchu nie dopnę;(
Dlatego kupiłam używane kombinezony dla małego za parę zł i mam to z głowy, jeden grubszy i jeden cieńszy.

reklama
ja w zeszłym roku dostałam na gwiazdkę fajną puchową kurtkę (mega lekką ale ciepłą) i byłam przerażona, że się teraz z brzuchem nie zmieszczę, ale schudłam w ciąży ogólnie, włażę nawet z brzuchem w ciuchy, w które się nie mieściłam już wcześniej więc kurtka mi spokojnie wystarczy :tak:

za to buty musiałam wczoraj kupić, bo cały czas mówiłam, że nie potrzebuję, a jak chciałam założyć moje buciki kupione jakoś w styczniu, to w nie nie wlazłam... :confused2:

Ja to muszę jakiś sweterek elegancki chyba jeszcze nabyć dla siebie taki rozpinany. Mam kilka ciepłych tunik ale wszystkie z krótkim rekawem i trochę dziwnie sciagac tunike w gościach i zostać w leginsach i kusej bluzeczce :p albo zostaje mi opcja zakietu z tym że w żadnym się nie mieszcze więc bez zapinania musiało by zostać.

w kontekście wigilii mówisz?
ja ostatnio odkryłam, że się mieszczę w koszulę taką fajną, co się nie mieściłam przed ciążą w nią już, także mam z głowy :D i dostałam do niej fajny sweter na mikołajki od męża

Ja zakupiłam ostatnio sukienkę ciążowa i rajstopy wiec tez na elegancko w święta wystapie :)
Dwa tyg temu jak szłam na imprezę firmowa.to chciałam.ubrać ta sukienkę, jednak nie miałam do niej rajstop, bo te zwykłe z brzucha mi zjeżdżaly :( żebyście widziały jak ja płakałam!! Maż płakał tez.ale ze śmiechu
Na szczęście rajstopy kupiłam i mogę wyjść z domu ;)
Swetra specjalnie nie kupowałam,mam taki luźny, wiązany paskiem.

Ja też nie będę wymyślać z ubiorem, wystarczy, że Mila pójdzie wystrojona haha Upatrzyłam sobie sukienkę, małą czarną z ćwiekami na ramionach za 70zł w auchan i w lutym planuję ją kupić, by wystąpić w niej i moich ukochanych, cudownych, przepięknych szpilach na srebrnym weselu teściów :D Także najlepiej jakby Ala wyszła na początku lutego najpóźniej, bo impreza będzie 15 :) No a z brzuchem w sukienkę nie wejdę i szpilek też nie ubiorę :p
Czasami mam tak ogromną ochotę ubrać wysokie obcasy, ostatnio tak stękałam D, że mi przyniósł z garderoby i mówi "ubieraj", a ja, że urodzę chyba od razu, a on ze stoickim spokojem "na siedząco ubieraj Magdaleno" myślałam, że padnę :-D

Wlasnie sukienke swiateczno wigilijna mam ale ma 3/4 rekaw a ja zmarzluch jestem. Wszystkie swetry czasy swietnosci juz widzialy a troche nie wypada polara zalozyc. Kupilam jakies 2 mies temu narzutke sweterkowa ale teraz mi sie nie podoba :'( jest za sseroka na ramionach i wygladam w niej jak worek kartofli - persfazja sprzedawczyni mnie wtedy zgubila :'(

Szpilek tez.nie posiadam bo bym z gory patrzyla na meza choc korci mnie na czerwone :-D
Maagsiaa jak kupie to przyjde do Ciebie na nauke chodzenia w nich ;-)

reklama
Do góry