KikaRika w samochodzie musi być isofix żebyś mogła bazę zaczepić. Najczęściej producent danych fotelików ma swoje bazy do nich. Nie wiem czy są bazy uniwersalne. Jednak nawet jak w samochodzie nie ma zaczepów isofix to niektóre bazy można montować na pasy
reklama
Ddziewczyny co do bujaczkow to my mamy ten Coneco - Leżaczek FISHER PRICE 0-18 kg choć teraz pewnie bym inny wybrała bo wiadomo jak już się używa to wychodzi w praniu na co zwracać uwagę. Ten nasz trochę wg mnie twardy choć dobrze się materiał spiera. Chyba trochę powinni go lepiej wywazyc. Może w nowszych modelach jest lepiej. A i co do używania przez starsze dziecko to tylko sciema na zdjęciu bo u nas do 1,5 roku się przydał a kupiony jakoś na 6 albo 8 mies. Zobaczymy czy małej się spodoba :-)
Anikaaaa
Fanka BB :)
Dziewczyny! Kumpela prowadzi działalność i zbiera zamówienia jeszcze przez dzień na laktator ręczny Philips avent w zestawie z kosmetyczką. Cena 120 zł z przesyłką. Jeśli któraś z Was byłaby zainteresowana to dajcie szybko znać Wszystko będzie wystawiać na allegro i podawać linka.
dokładnie wygląda to tak
Opis produktu
Cechy i zalety:
W zestawie:
dokładnie wygląda to tak
Opis produktu
Cechy i zalety:
- Wygodna pozycja podczas odciągania pokarmu
- Ciepła w dotyku, miękka nakładka masująca, która delikatnie stymuluje naturalne uwalnianie pokarmu
- Pokarm trafia bezpośrednio do pojemniczka, który w połączeniu ze smoczkiem zmienia się w butelkę
- Lekka, energonomiczna konstrukcja
- Produkt wykonany z polipropylenu, nie zawiera bisfenolu A
W zestawie:
- Część główna laktatora z rączką
- Nakładka w standardowym rozmiarze
- Pojemnik na pokarm (125 ml)
- Wyjątkowo miękki smoczek dla noworodków do naturalnego karmienia
- Osłona podróżna
- Kosmetyczka, a w niej :
- krem na brodawki (3 ml)
- osłonki na piersi (2 szt)
- adaptor do laktatora
- smoczek uspokajający
- pojemnik na pokarm
- przykrywka do pojemnika
to teraz mnie oświećcie - ja fotelik potrzebuję tylko na wyjście ze szpitala (do taksówki, bo nie mamy auta, ale u nas w szpitalu trzeba przyjść z fotelikiem po dziecko) i potrzebny jest mi taki fotelik, który się montuje na pasach w samochodzie, a później będziemy go używać jako nosidełka (żeby się np z wózkiem do lekarza nie telepać, bo mamy blisko)
czy takie coś (przykładowo) będzie ok?
FOTELIK NOSIDELKO 0-13KG 4BABY COLBY Gratis Wysył (4883942207) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
WYPRZEDAŻ!!! FOTELIK SAMOCHODOWY 0-10KG KAREX (4830970511) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
czy takie coś (przykładowo) będzie ok?
FOTELIK NOSIDELKO 0-13KG 4BABY COLBY Gratis Wysył (4883942207) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
WYPRZEDAŻ!!! FOTELIK SAMOCHODOWY 0-10KG KAREX (4830970511) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Koshka jeśli w opisie aukcji jest że fotelik do samochodu a w samochodzie masz 3 punktowe pasy to będzie ok. Fotelik do samochodu musi mieć opcje zamontowania pasem. Baza to coś dodatkowego.
KikaRika nie widziałam/nie czytałam o foteliku montowanym do systemu isofix, przynajmniej tym pierwszym bo te ogladalam. Ja myślę że to jest tak (jeśli się myle to mnie poprawcie) fotelik można montować na bazę lub pasami a bazę na isofix, a niektóre tez pasami
KikaRika nie widziałam/nie czytałam o foteliku montowanym do systemu isofix, przynajmniej tym pierwszym bo te ogladalam. Ja myślę że to jest tak (jeśli się myle to mnie poprawcie) fotelik można montować na bazę lub pasami a bazę na isofix, a niektóre tez pasami
Koshka jeśli nie będziesz używać fotelika na codzień w samochodzie to kup taki najzwyklejszy w świecie, byle montowany pasami.
My mamy stare auto i żadnych baz w nim nie ma, więc kupiliśmy zwykły fotelik który był w komplecie z wózkiem. Bez problemu można zamontować w samochodzie, sprzedawca pokazał nam jak. W dodatku pasuje do wózka i mogę sama bez problemu go obsłużyć.
Mam od 0 do 10kg.
My mamy stare auto i żadnych baz w nim nie ma, więc kupiliśmy zwykły fotelik który był w komplecie z wózkiem. Bez problemu można zamontować w samochodzie, sprzedawca pokazał nam jak. W dodatku pasuje do wózka i mogę sama bez problemu go obsłużyć.
Mam od 0 do 10kg.
Anii84 bazę montujemy w aucie na pasy lub na isofix (takie metalowe zaczepy w kanapie) a fotelik do bazy jest zawsze na kliknięcie coś podobnego jak się spacerówkę do stelaża wózka przyczepia. Ale każdy fotelik samochodowy da się zamontować na pasy w aucie.
Nie ma czegoś takiego jak uniwersalna baza... każda marka fotelików ma swoje bazy.... montowane na pas, na isofix lub tak i tak. Chodzi przede wszystkim o bezpieczeństwo i wygodę, baza cały czas w aucie a my tylko wklikujemy bądź wypinamy fotelik w sekundę.
Koshka jak tylko do taxi chcesz kupić to może strata kasy, można zamówić taxę z fotelikiem.... wniesiesz do szpitala zapakujesz i pojedziecie.... a jak już dla siebie bierzesz to może warto chociaż taki który adapterami przepniesz do wózka? bo jednak sam fotelik + dziecię trochę ważą i im maluch starszy tym noszenie cięższe.....
Nie ma czegoś takiego jak uniwersalna baza... każda marka fotelików ma swoje bazy.... montowane na pas, na isofix lub tak i tak. Chodzi przede wszystkim o bezpieczeństwo i wygodę, baza cały czas w aucie a my tylko wklikujemy bądź wypinamy fotelik w sekundę.
Koshka jak tylko do taxi chcesz kupić to może strata kasy, można zamówić taxę z fotelikiem.... wniesiesz do szpitala zapakujesz i pojedziecie.... a jak już dla siebie bierzesz to może warto chociaż taki który adapterami przepniesz do wózka? bo jednak sam fotelik + dziecię trochę ważą i im maluch starszy tym noszenie cięższe.....
reklama
monikamarcina
Fanka BB :)
Aisha no i super. Bedzie ksiaze