reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluchów :)

KikaRika w samochodzie musi być isofix żebyś mogła bazę zaczepić. Najczęściej producent danych fotelików ma swoje bazy do nich. Nie wiem czy są bazy uniwersalne. Jednak nawet jak w samochodzie nie ma zaczepów isofix to niektóre bazy można montować na pasy

reklama
Ddziewczyny co do bujaczkow to my mamy ten Coneco - Leżaczek FISHER PRICE 0-18 kg choć teraz pewnie bym inny wybrała bo wiadomo jak już się używa to wychodzi w praniu na co zwracać uwagę. Ten nasz trochę wg mnie twardy choć dobrze się materiał spiera. Chyba trochę powinni go lepiej wywazyc. Może w nowszych modelach jest lepiej. A i co do używania przez starsze dziecko to tylko sciema na zdjęciu bo u nas do 1,5 roku się przydał a kupiony jakoś na 6 albo 8 mies. Zobaczymy czy małej się spodoba :-)

Dziewczyny! Kumpela prowadzi działalność i zbiera zamówienia jeszcze przez dzień na laktator ręczny Philips avent w zestawie z kosmetyczką. Cena 120 zł z przesyłką. Jeśli któraś z Was byłaby zainteresowana to dajcie szybko znać :) Wszystko będzie wystawiać na allegro i podawać linka.
dokładnie wygląda to tak:)

Opis produktu

Cechy i zalety:

• Wygodna pozycja podczas odciągania pokarmu
  • Ciepła w dotyku, miękka nakładka masująca, która delikatnie stymuluje naturalne uwalnianie pokarmu
  • Pokarm trafia bezpośrednio do pojemniczka, który w połączeniu ze smoczkiem zmienia się w butelkę
  • Lekka, energonomiczna konstrukcja
  • Produkt wykonany z polipropylenu, nie zawiera bisfenolu A

W zestawie:

• Część główna laktatora z rączką
  • Nakładka w standardowym rozmiarze
  • Pojemnik na pokarm (125 ml)
  • Wyjątkowo miękki smoczek dla noworodków do naturalnego karmienia
  • Osłona podróżna
  • Kosmetyczka, a w niej :
    • krem na brodawki (3 ml)
    • osłonki na piersi (2 szt)
    • adaptor do laktatora
    • smoczek uspokajający
    • pojemnik na pokarm
    • przykrywka do pojemnika

Wiem że w aucie musi byc isofix, my mamy ale myślałam że te foteliki już ją mają z automatu.. A tu okazuje się że trzeb dokupic;/

to teraz mnie oświećcie - ja fotelik potrzebuję tylko na wyjście ze szpitala (do taksówki, bo nie mamy auta, ale u nas w szpitalu trzeba przyjść z fotelikiem po dziecko) i potrzebny jest mi taki fotelik, który się montuje na pasach w samochodzie, a później będziemy go używać jako nosidełka (żeby się np z wózkiem do lekarza nie telepać, bo mamy blisko)

czy takie coś (przykładowo) będzie ok?
FOTELIK NOSIDELKO 0-13KG 4BABY COLBY Gratis Wysył (4883942207) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
WYPRZEDAŻ!!! FOTELIK SAMOCHODOWY 0-10KG KAREX (4830970511) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Koshka jeśli w opisie aukcji jest że fotelik do samochodu a w samochodzie masz 3 punktowe pasy to będzie ok. Fotelik do samochodu musi mieć opcje zamontowania pasem. Baza to coś dodatkowego.
KikaRika nie widziałam/nie czytałam o foteliku montowanym do systemu isofix, przynajmniej tym pierwszym bo te ogladalam. Ja myślę że to jest tak (jeśli się myle to mnie poprawcie) fotelik można montować na bazę lub pasami a bazę na isofix, a niektóre tez pasami

Koshka jeśli nie będziesz używać fotelika na codzień w samochodzie to kup taki najzwyklejszy w świecie, byle montowany pasami.
My mamy stare auto i żadnych baz w nim nie ma, więc kupiliśmy zwykły fotelik który był w komplecie z wózkiem. Bez problemu można zamontować w samochodzie, sprzedawca pokazał nam jak. W dodatku pasuje do wózka i mogę sama bez problemu go obsłużyć.
Mam od 0 do 10kg.

Anii84 bazę montujemy w aucie na pasy lub na isofix (takie metalowe zaczepy w kanapie) a fotelik do bazy jest zawsze na kliknięcie coś podobnego jak się spacerówkę do stelaża wózka przyczepia. Ale każdy fotelik samochodowy da się zamontować na pasy w aucie:tak:.
Nie ma czegoś takiego jak uniwersalna baza... każda marka fotelików ma swoje bazy.... montowane na pas, na isofix lub tak i tak. Chodzi przede wszystkim o bezpieczeństwo i wygodę, baza cały czas w aucie a my tylko wklikujemy bądź wypinamy fotelik w sekundę.:-D

Koshka jak tylko do taxi chcesz kupić to może strata kasy, można zamówić taxę z fotelikiem.... wniesiesz do szpitala zapakujesz i pojedziecie.... a jak już dla siebie bierzesz to może warto chociaż taki który adapterami przepniesz do wózka? bo jednak sam fotelik + dziecię trochę ważą i im maluch starszy tym noszenie cięższe.....

reklama
Do góry