reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

reklama
dziewczyny, ktoras kiedys wpominala o poscieli AMY?mi sie tez bardzo podoba, ale tutaj nie mam okazji jej obejrzec "na zywo"...macie jakies doswiadczenia, chodzi mi przede wszystkim o jakosc?

Ostatnia edycja:
tez zastanawiałam się kiedy zacząć prać ?
ja popiore i poprasuje w połowie sierpnia:)

Dziewczyny a co radzicie zrobić z metkami wewnątrz ubranek? Zostawione pewnie drapałyby maluszka, ale jak je wyciąć lub zaszyć żeby było najlepiej?
ja zawsze wycinam:)

Ja do wozka kupuje tylko przescieradelko i kocyk ( jeden letni i drugi cieplejszy) a na zime gruby nieprzemakalny spiworek.
ja identycznie:)

dziewczyny a jakie wkłady poporodowe i wkładki laktacyjne polecacie, tzn. jakich firm
wkłady poporodowe bella były dla mnie ok-polecam
wkładki laktacyjne Tommee Tippee są super-polecam

my z wyprawka zaczęliśmy od końca
tzn. wózek mamy już zamówiony Mura 3 w zestawie gondola+spacerówka+maxi cosi cabrio fix
do odbioru koniec sierpnia:)
na wyprzedazy poszalałam troche w H&M
więc bielizna newborn juz prawie cała
kilka perełek kupiła siostra męża w anglii
reszte skompletuje w sierpniu
butelki,kosmetyki itp

polecam zakupić bephanten
nie ma lepszego środka na poranione sutki
uratował mi życie pare razy
i tantum rosa do przemywania także neoceniona:-)))

Ostatnia edycja:
co do butelek LOVI, moja koleżanka mi odradzała, ma miesięcznego synka i mówiła ze strasznie się dławił bo za szybko z niego mleko leci, przeszła na AVENT i mówiła, że są świetne wiec ja pewnie tez Aventa zakupie

powoli się przymierzamy do zakupu łóżeczka

ŁÓŻECZKO KOJEC TURYSTYCZNE BABY DESIGN DREAM !! (1100775056) - Aukcje internetowe Allegro

narazie jesteśmy za tym, widziałam na żywo jest

Ja zakupiłam dzisiaj łóżeczko i komodę z Drewexu taki zestaw jak Kalache, dzięki za polecenie sprzedawcy :-)
Taki i do tego równiez bez kosztow przesylki, mteracyk i nakladka na przewijak.
Drewex Zestaw Mały Miś komoda + łóżeczko (1114752269) - Aukcje internetowe Allegro

Ale jeszcze przyglądam się temu łóżeczku do sypialni i do wojaży jak będzie czas ku temu.
ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE KOJEC+PRZEWIJAK+MOSKITIERA (1104120896) - Aukcje internetowe Allegro
i cena fajna. Kupowałam juz u tego sprzedawcy lampe stojącą i jest bardzo Ok i kontakt i towar.
Marze o kołysce , ale musze dozbierac, tyle ze kolyska jest gora na 4-5 miesiecy, ta grajaca koszykowo- plastikowa. Ale sa przepiękne :-)

ja popiore i poprasuje w połowie sierpnia:)

ja zawsze wycinam:)

ja identycznie:)

wkłady poporodowe bella były dla mnie ok-polecam
wkładki laktacyjne Tommee Tippee są super-polecam

my z wyprawka zaczęliśmy od końca
tzn. wózek mamy już zamówiony Mura 3 w zestawie gondola+spacerówka+maxi cosi cabrio fix
do odbioru koniec sierpnia:)
na wyprzedazy poszalałam troche w H&M
więc bielizna newborn juz prawie cała
kilka perełek kupiła siostra męża w anglii
reszte skompletuje w sierpniu
butelki,kosmetyki itp

polecam zakupić bephanten
nie ma lepszego środka na poranione sutki
uratował mi życie pare razy
i tantum rosa do przemywania także neoceniona:-)))

Ja też planuję srodki pielegnacyjne i podkłady itd w połowie sierpnia. Nie mam jeszcze wózka, ale to chyba w sierpniu dopiero.
Natomiast krem bephanten także gorąco polecam - nawet dla samych siebie na drobne ranki, podrażnienia, sutki. Póżniej dla maluszka, jest bezpieczny.Tantum rosa po potwierdzam, po porodzie jak znalazł :-)

reklama
dziewczyny a jakie wkłady poporodowe i wkładki laktacyjne polecacie, tzn. jakich firm

ja mam wkładki laktacyjne firmy NUK, a wkłady bella. A czy sie sprawdza to sie okaze. Wszystko dostałam od siostry bo jej zostały.

Ja dzisiaj zrobiłam liste co mam kupic w aptece i w rossmanie. Kupie to co niezbedne, bo przeciez zawsze mozna cos dokupic potem, jesli zajdzie taka potrzeba.

Do góry