reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

reklama
o co chodzi z tymi kopertowymi... jak one wyglądają? Teraz to dopiero się przeraziłam bo ja prawie wszystkie bodziaki mam z krótkim rękawem...

Justyna tez mam troche bodziakow z krótkim rekawem, i w dodatku zwykłe, a nie kopertowe. Na to pajacyk, i bedzie ok:tak:

a ja bodziaczki kupywałam przez główkę, moja siostra takich używała i mówiła ze łatwo się je nakłada .
Mam tak pół na pół z długim i krótkim rękawkiem, i pół na pół rozmiarowo 56 i 62 . razem chyba ze 30 sztuk, nie wiem czy nie przesadziłam.

Dziewczyny doradźcie mi co do pościeli, przeszukiwałam allegro i wszystkie są jakieś naciapane, a ja lubie jednokolorowe, znalazłam coś takiego, cena przystepna , tylko że nie wiem czy ten ochraniacz na szczebelki nie jest za mały, doradźcie bo nie wiem czy zamawiac czy szukac dalej. 11-el POŚCIEL 120x90 z aplikacją trzy GRATISY (1095452338) - Aukcje internetowe Allegro

chyba że macie jakieś linki do pościeli, widziałam taż gdzieś fajniutka ecru ale droga była strasznie więc odpuściłam :(

Gussia posciel b. ładna. Ja tez lubie gdy ma mało apilikacji. I ta mi sie własnie podoba.
Podobno dobra jakosciowo jest posciel z Feretti (nie jestem pewna czy dobrze napisałam), ale jest drogawa.

A ja dziś po badankach naskoczyłam na lumpka w poszukiwaniu bluz dla niuni bo mam mało i kupiłam bluzo-kurteczkę zieloną taką na 3 miesiące na 1 spacerek w sam raz oraz polarek z futerkiem przy kapturku kremowy z cekinami taki na 3-6 m-cy bo sie T. spodobało to futerko przy kapturku :)
DSC07778.jpgDSC07779.jpg

Justyna tez mam troche bodziakow z krótkim rekawem, i w dodatku zwykłe, a nie kopertowe. Na to pajacyk, i bedzie ok:tak:

Gussia posciel b. ładna. Ja tez lubie gdy ma mało apilikacji. I ta mi sie własnie podoba.
Podobno dobra jakosciowo jest posciel z Feretti (nie jestem pewna czy dobrze napisałam), ale jest drogawa.

no właśnie też słyszałam o tej pościeli, ale droga, więc zostane przy tej i dokupie tylko jeszcze jakieś 2 kompleciki prześcieradło + poszewki. na zdjęciach nie wygląda jak tandenta made in china:tak: i w komplecie jest rożek i przybornik, co mnie cieszy bo lubie miec pod kolor wszystko

ja pralam i prasowalam na lewej , ale robilam to bardziej z obawy przed sierscia kota, a wydaje mi sie ze to nie ma roznicy

ja będe prasowała na prawej chyba że tam gdzie jest jakaś aplikacja to na lewej żeby nie zniszczyc, zresztą ja nienawidze prasowac i nawet nie umiem, sobie nie kupuje nic co trzeba później prasowac, no ale ciuszki bejbika wiadomo ze mus :)

Ja mam pełno pościeli a tu położna mówi, że poduszka jest TABU przez najlepiej rok a i przez pierwsze miesiące nie wolno dziecka przykrywać kołderką. Więc po co mi teraz tyle pościeli??
Jakoś trudno mi sobie wyobrazić dziecko w samym spiworku...

Uspokoiłyście mnie co do bodziaków... ja mam też pół na pół z rozmiaru 56 i 62. 68 też mam ale na razie w innej szafie będą sobie czekały.

Ostatnia edycja:
Ja mam pełno pościeli a tu położna mówi, że poduszka jest TABU przez najlepiej rok a i przez pierwsze miesiące nie wolno dziecka przykrywać kołderką. Więc po co mi teraz tyle pościeli??

Ja też podusi używac nie będe, dopiero później i to płaską, ale kołderką będe przykrywac delikatnie, mam nadzieję ze we wrześniu jeszcze ciepluchno bedzie .
jeśli kołderka się nie sprawdzi i bejbik się bedzie odkrywac kupie śpiworek dopiero . Zresztą sama już nie wiem

Ja też nie wiem sama... podobnie z materacem. Niby kokos jest ok ale znowóż tutaj jakieś badania mówią, że kumuluje CO2 i bądź tu człowieku mądry!!!

reklama

Uspokoiłyście mnie co do bodziaków... ja mam też pół na pół z rozmiaru 56 i 62. 68 też mam ale na razie w innej szafie będą sobie czekały.

Te spiworki na zime sa bardzo grube jak kolderki z odpinanymi rekawkami. Jak stwierdzisz , ze dzidzi jest zimno zawsze mozesz przykryc spiworek kocykiem.

Do góry