reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

reklama
no tak, jest to dobry sposób, a przynajmniej masz zrobione. Ja w sumie z tych ciuszków to wielkiego prania robic nie muszę, bo schowane były uprane i poprasowane, zgodnie z rozmiarami mam 3 kartony: od 0-3m-cy, od 3-6 m-cy i potem większe. ale przeprac pewnie trzeba , w sumie 4 latka leżały w szafie. Ale za to jeszcze sie nie zabieram, bo na razie pokoik córci koncze i sypialnie, a wtedy wkrocze do mojej przepastenej szafo-garderoby.

Tez juz mam ciuszki posegregowane kolorami i chyba popiore w polowie sierpnia,bo po co wczesniej,a mam ich sporo po siostrze dzieciach,tez takie malusie slodziutkie,tylko jedynie co musze dopkipic jakies wyjscowe cichy bo to co dostalam to kawtanimki,spioszki itp.takie po domku,wiec jeszczce szal zakupowy mnei czeka:)),ale to tez tak w sierpniu.
A mam pytanko czy WANISZ dodajecie do prania??bo mysle zeby dac do bialych,oczywiscie proszek kupie specialnie dla niemowlaczkow i plyn do plukania.

Dziewczyny a co radzicie zrobić z metkami wewnątrz ubranek? Zostawione pewnie drapałyby maluszka, ale jak je wyciąć lub zaszyć żeby było najlepiej?

ja z racji tego ze moj porod jest planowany na sierpien popiore ciuszki jakos za tydzien jak skonczymy malowanie, a potem do siatki i do komody i bedą sobie czekać, lepiej zeby byly gotowe :)

Mama IZA ja metki w ciuszkach bede wycinac :)

Ja powycinam metki tylko z bodów bo te są najbliżej ciałka.
Po za tym uważajcie na zapięcie ubranek tych co będą na gołe ciałko.Mój młodszy synek miał uczulenie na zatrzaski z niklu czy nie wiem z czego były i w miejscu gdzie sie zatrzask stykał z gołym ciałem, przeważnie ramionko synek miał ranę i musiałam mu to miejsce zaklejać plastrem a body powymieniać na takie wciągane przez głowę i mające zatrzaski tylko w kroku na pampersiolu a pajacyki tylko na zamek lub guziczki.

Za bardzo z ubranek metki nie mogę obcinać, bo mam ciuszki od szwagierki i potem jej oddam, bo planuje kolejne dziecko za rok lub dwa.
T. w środę ciuszków na roczek mi nawiezie koleżanka z pracy mu da po swojej córci za free.
Ubranek to będziemy mieli pod dostatkiem, bo T. siostra ma roczna córcie i na bierząco nam wypożyczy ciuszki a potem jej oddamy.

ja chyba nie będę wycinać metek bo mam takie ubranka gdzie metka jest tam gdzie pampers więc dla dziecka nic nie będzie przeszkadzało.

W końcu po sobocie spędzonej w sklepach z wózkami wybraliśmy, zamówiliśmy i teraz będziemy czekać ok. miesiąca na realizacje, ale jakoś specjalnie nam się nie śpieszy, a cena fajna, bo w bobowozkach 1248 zł za jedo fyn w wercji freeline ;-) kolorek wybierał mąż i będzie 135 czyli błękit :-) cieszę się, że to już za nami ,bo sporo czasu zajęło nam wyłonienie zwycięzcy (myśleliśmy jeszcze nad tako jumper x i bolder sd ecoline)

reklama
A ciuszki planuję prać i prasować tak pod koniec lipca, bo póki co to czekamy na mebelki dla córci i nie miałabym nawet gdzie ich umieścić, myślę, że też w tym samym mniej więcej czasie przygotuję torbę, bo sporo było zawirowań z terminem i może zacząć się już w sierpniu więc lepiej być przygotowanym ;-)

Do góry