reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

Z iloscia tych butelek nie przesadzaj , bo dziedziaczki bardzo szybko chca pic z kubeczka, dowiedz sie jeszcze czy do tych butelek mozna pozniej dokupic dzamiast smoczkow dziubki do samodzielnej nauki picia. Ale to jest Avent wiec napewno mozna.

reklama
Z iloscia tych butelek nie przesadzaj , bo dziedziaczki bardzo szybko chca pic z kubeczka, dowiedz sie jeszcze czy do tych butelek mozna pozniej dokupic dzamiast smoczkow dziubki do samodzielnej nauki picia. Ale to jest Avent wiec napewno mozna.
Można dokupić dziubki zwykłe i niekapki. I nawet mozna dokupić takie fajne uchwyty do trzymania. Dzięki temu można później wszystkie butelki używać jak kubki na spacerze u większych dzieci i sprawdzają się świetnie. Ja używałam już przy moich starszych chłopakach, to już ponad 11 lat temu i uważam,że są rewelacyjne:-)

Wlasnie to sobie chwale w takich butelkach jak Avent czy NUK , ze pozniej wszystko mozna dokupic i nie trzeba sobie zasmiecac szafek niepotrzebna iloscia buteleczek. A wiecie , ze w Niemczech znowu afera ze sloiczkami dla dzieci od 6 m-ca z jogurtem i owocami. W kilku sloiczkach klienci znalezli potluczone szklo. Boshe ciagle cos tam znajduja:szok:

Calineczka ja na pierwsze miesiace polecam mydelko bambino w kostce. Moja polozna i tak nie pozwala namydlac calego cialka tylko pupke. A jedynym plynem co wlewam do wody to jest oliwka

Marta2411 ja też bym stawiała na zestaw nr 2 =)

A właśnie co do butelek, co sądzicie o butelkach LOVI,
któraś z Was używała ?
Możecie polecić lub odradzić ?
lovi_butelka_samoster_s.jpg

I jeszcze mam pytanie co do wózka Mikado Boston z dwoma kierowanymi kołami przednimi,
może też ktoś ma !?
Szukałam opinii na temat tego wózka i do tej pory znalazłam dużo pozytywów, kilka tylko było negatywnych na temat rozmiarów, że się nigdzie nie mieści i takie podobne ...
lovi_butelka_samoster_s.jpg
To są niby wymiary jego:

- złożony z kołami - 92x63x30

Wymiary gondoli:
- szerokość - 35cm,
- długość - 80cm,
- głębokość - 20cm,
- wysokość gondoli od ziemi -62cm,

Wymiary spacerówki:
- szerokość - 34cm,
- długość - 82cm,
- szerokość siedziska - 30cm,
- głębokość siedziska 28cm,
- wysokość oparcia - 48cm,
- długość podnóżka - 24cm,

Doświadczone mamy proszę Mi tu podpowiedzieć czy to naprawdę jakiś 'byk' he he czy to standardowe wymiary tego typu wózków :/ !?
:-)

Ostatnia edycja:
ciao
dziewczynki jakie wy kupujecie body, bluzki i itp. bo ja tylko kopertowe, zapinane po całości na napy, nienawidzę wiązanych, jest mnóstwo tych bodziaków słodkich, tanich ale jakoś nie wyobrażam sobie wciskać w małą dziurkę główkę dzidzi, co na to doświadczone mamy?
Wczoraj kupiłam w Smyku śliczny kombinezon na zimę ale chyba z rozmiarem przesadziłam bo nabyłam 74 to chyba dobre na lato będzie, chyba powinnam oddać ale nie wiem czy przyjmą bo to z promocji i cena była kusząca...
jaki rozmiar wziąć na zimę?68?62?

74 według mnie jest stanowczo za duży, wypadnie Ci to na wiosnę lub początek lata. Ja mam jeden w rozmiarze 62 - gdzie mała pochodzi do grudnia i 68 na styczeń, luty i marzec. Zdarzają się oczywiście większe dzieci, które szybko wyrastają z małych rozmiarów. No ale zrobisz jak uważasz ;)))

Bo mam 2 zestawy upatrzone na Allegro Aventu:

1. butelka 125 ml i 260 ml za 28,50 zł.

2. 3 x butelka 125 ml i 1 x 260 ml za 42,50 zł.

- butelka 260 smoczek wolny 2 dziurki
- butelka 125 smoczek mini 1 dziurka

Kwoty podałam już z przesyłką więc bardzo Was proszę doradźcie który zestaw zamówić :-)

Z tego co narazie napisałyście skłaniałabym się do zestawu nr 2 :p Gdzie są 3 małe i 1 większa... Ale sama nie wiem czy dobrze wywnioskowałam :-)

To wszystko zależy czy będziesz karmiła piersią czy nie.. Ja przy Hubercie mialam jedną butelkę na herbatkę - na mleko z racji że karmiłam piersią żadnej!! Także wydaje mi się że niema co przesadzać z tymi butelkami bo jeśli będziesz "cycoliła" to jedna taka i jedna taka ci w zupelności wystarczą!! Zawsze możesz przecież dokupić ;)))

reklama
Do góry