reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

Wczoraj rano napisałam do tego sprzedawcy, bo pytałam również o materacyk, i nakładkę przewijak, ale nie odpisał jeszcze.Ma dobre ceny, czytałam troche opinii , ma duzo neutralnych na temat jakosci mebelków.
Co może powiedziec o wykonaniu, czy to jest druga jakosc jak sugeruja kupujacy? Bo juz sama nie wiem co robic....Ech moje niezdecydowanie.

Ja do niego dzwoniłam nim wpłaciłam pieniądze i tez brałam materacyk i takie tam, jak to stwierdził jeśli paczki małogabarytowe to bez dodatkowej oplaty za wysyłkę czyli w sumie zapłaciłam za sam towar bez kosztów wysyłki. A co do jakości to jakość dokładnie taka sama jak widziałam w sklepach. Tak jak już chyba pisałam inny odciń jest szczebelków w łóżeczku, od boków wynika to z tego, że boki są z płyty takiej jak normalnie meble, a szczebelki chyba z drzewa sosnowego. Komoda jest normalna z płyty i pierwsza jakość, więc nie wiem o co ludziom chodziło, myśle że właśnie o te inne odcienie na łóżeczku. Później spróbuję zrobić na tyle wyraźne zdjęcie żeby było to widać i Ci podeślę jeśli chcesz. Mogę ci podesłać więcej zdjęć ale to lepiej chyba ma maila jeśli podasz :)

reklama
Ja jestem mega zadowolona bo mebelki które wczoraj zamówiłam dziś kolo 9 już kurier przywiózł i są już rzłożone i się wietrzą bo niestety zapaszek świeżo ciętej płyty jest.

Oooo, dziękuję za opowiedz :-) No to juz bez obaw. A co do szczebelkow i koloru, to fakt bo w sklepie tez widzialam ze szczebelki sa jasniejsze od plyty. Widac tak ma byc. To zamawiam u niego, a co:-)
To nie wysylaj fotek, bo jesli mowisz ze takie jak w sklepie, to ja wczoraj wlasnie wyogladalam w jedynym na Slaksu sklepie w Rudzie Slaskiej.
W razie czego i tak podaje mojego maila
dorta1@poczta.onet.pl ( dorta nie dorota ;-) )
Co jeszcze zamaiwalas w przesylce, ze udalo sie bez oplat dodarkowych. Bo ja chce matercyk i nakladke na przewijak i moze posciel ?

Oooo, dziękuję za opowiedz :-) No to juz bez obaw. A co do szczebelkow i koloru, to fakt bo w sklepie tez widzialam ze szczebelki sa jasniejsze od plyty. Widac tak ma byc. To zamawiam u niego, a co:-)
To nie wysylaj fotek, bo jesli mowisz ze takie jak w sklepie, to ja wczoraj wlasnie wyogladalam w jedynym na Slaksu sklepie w Rudzie Slaskiej.
W razie czego i tak podaje mojego maila
dorta1@poczta.onet.pl ( dorta nie dorota ;-) )
Co jeszcze zamaiwalas w przesylce, ze udalo sie bez oplat dodarkowych. Bo ja chce matercyk i nakladke na przewijak i moze posciel ?

Dodatkowo zamawiałam materacyk, stelaż do baldachimu chyba wkładki laktacyjne i majtki jednorazowe i wszystko było ładnie zapakowane w 3 paczkach.

ciao
dziewczynki jakie wy kupujecie body, bluzki i itp. bo ja tylko kopertowe, zapinane po całości na napy, nienawidzę wiązanych, jest mnóstwo tych bodziaków słodkich, tanich ale jakoś nie wyobrażam sobie wciskać w małą dziurkę główkę dzidzi, co na to doświadczone mamy?
Wczoraj kupiłam w Smyku śliczny kombinezon na zimę ale chyba z rozmiarem przesadziłam bo nabyłam 74 to chyba dobre na lato będzie, chyba powinnam oddać ale nie wiem czy przyjmą bo to z promocji i cena była kusząca...
jaki rozmiar wziąć na zimę?68?62?

Mam pytanie - kolejne :D

Powiedzcie mi proszę jakie wielkości butelek powinnam kupić?

125 i 260? Czy większa - jak 330 się też przyda?

ciao
dziewczynki jakie wy kupujecie body, bluzki i itp. bo ja tylko kopertowe, zapinane po całości na napy, nienawidzę wiązanych, jest mnóstwo tych bodziaków słodkich, tanich ale jakoś nie wyobrażam sobie wciskać w małą dziurkę główkę dzidzi, co na to doświadczone mamy?
Wczoraj kupiłam w Smyku śliczny kombinezon na zimę ale chyba z rozmiarem przesadziłam bo nabyłam 74 to chyba dobre na lato będzie, chyba powinnam oddać ale nie wiem czy przyjmą bo to z promocji i cena była kusząca...
Nie wiem jakie rozmiary ma Smyk, a rozmiar rozmiarowi nie rowny. Ja ci powiem na przykladzie H&M. Rozmiar 62 w H&M to jest na 2-3 miesiac zycia dziecka, Rozmiar 68 4-6 miesiac, 74 to juz nastepna wiosna i lato czyli 7-9 miesiac. Rozmiar 80 zakladalam tuz przed roczkiem ale to jest H&M i C&A . A inne sklepy maja naprawde rozne rozmiary ciezko ocenic . Dieciaczki rosna tak szybko , ze mysle ze bedziesz potrzebowala na zime obydwa rozmiary 62 i 68.

Na poczatek te mniejsze i lzejsze a potem jak juz dzidzia wieksza, to te duze np na herbatke jak pojdziecie na plac zabaw. Ale nie kupuj za duzo bo od 6 miesiaca mozna juz przyzwyczajac dziecko do picia z kubeczka.

ciao

body kopertowe są super:)polecam
ja używałam równiez takich przez główke,one bezproblemu wchodza przez główke gdyż mają szerokie dekolty zapinane na zatrzaski:)
a na pierwsze dni kaftaniczki polecam jak na pepuszek trzeba bardziej uważać:-)

nie wiem jak z rozmiarówka smykową
ale czasami i 74 na zime dobre to zależy od firmy chyba
ja głównie w HM i ZARA zaopatruje moje dzieci i tam zawsze rozmiary im pasuja jak na metkach piszą:)

na początek tylko malutka butelka
dzidzia pije nie za wiele ml ;-))

Bo mam 2 zestawy upatrzone na Allegro Aventu:

1. butelka 125 ml i 260 ml za 28,50 zł.

2. 3 x butelka 125 ml i 1 x 260 ml za 42,50 zł.

- butelka 260 smoczek wolny 2 dziurki
- butelka 125 smoczek mini 1 dziurka

Kwoty podałam już z przesyłką więc bardzo Was proszę doradźcie który zestaw zamówić :-)

Z tego co narazie napisałyście skłaniałabym się do zestawu nr 2 :p Gdzie są 3 małe i 1 większa... Ale sama nie wiem czy dobrze wywnioskowałam :-)

reklama
Bo mam 2 zestawy upatrzone na Allegro Aventu:

1. butelka 125 ml i 260 ml za 28,50 zł.

2. 3 x butelka 125 ml i 1 x 260 ml za 42,50 zł.

- butelka 260 smoczek wolny 2 dziurki
- butelka 125 smoczek mini 1 dziurka

Kwoty podałam już z przesyłką więc bardzo Was proszę doradźcie który zestaw zamówić :-)

Z tego co narazie napisałyście skłaniałabym się do zestawu nr 2 :p Gdzie są 3 małe i 1 większa... Ale sama nie wiem czy dobrze wywnioskowałam :-)

duze butelki przydadza sie dopiero potem jak dzidzia bedzie starsza teraz lepiej miec mniejsze sa wygodniejsze czy do mleczka czy do herbatek wiec dugi zestaw bedzie bardziej pomocny

Do góry