reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

Ja dostalam w szpitalu liste co potrzebujemy na podstawowa wyprawke. Mamusie z Niemiec w szpitalach sa majtki siatkowe i podpaski poporodowe w kazdej lazience a wiec to nam odpada.
Do spania
lozeczko
materac
4 przescieradelka lub pieluszki flanelowe ( do kolysek)
spiworek lub posciel

Do ubrania
3 krotkie-dlugie rekawki body 56 ( Niemieckie 56 jest wieksze szczegolnie z H&M i C&A)
3 spioszki 56
3 sweterki lub kaftaniki
2 pary skarpetek
1 kurteczke
1 czapeczke
3 pizamki

do pielegnacji
2 myjki z frote
recznik
smoczek
termometr
pieluszki najmniejszy rozmiar 2 opakowania
szczoteczke do wloskow nozyczki
oliwke
krem do pupy
mydelko

Dla mamy
podpaski
wkladki dla mam karmiacych

reklama
wybieram dziś na allegro kocyki bo w sklepach nie ma nic ciekawego...
spośród 100 wybrałam takie, właściwie to planuję zakup 3 dwa cieńsze i jeden na spacery grubszy,za mało?, za dużo?Doradźcie...jak to wygląda u was wybrałam 4 jeden trzeba odrzucić który?
KOCYK PLED KOC DREWEX DUCK Kaczorek 135X100 (1072339286) - Aukcje internetowe Allegro
w tym podoba mi się kolor no i jest dobrej firmy
*BOBAS* KOCYK dwuwarstwowy __ PLUSZACZEK __76x102 (1078531880) - Aukcje internetowe Allegro
ten kolor znów jest czadowy, myślę o czerwonym,muszę go mieć...
BOBAS__KOCYK __ akrylowy __ TŁOCZONY (1083185482) - Aukcje internetowe Allegro
no i ten grubszy, różowy na dworek
HELLO KITTY SLICZNY MILUSKI KOCYK 102-76cm. (1073144067) - Aukcje internetowe Allegro
ten bo taki dla dziewczynki no i hello kitty, wiadomo trzeba się polansować, mam dużo ubranek z tym logo, mój mąż pyta czy zwariowałam wszystko z hello kitty, a ja mu wytłumaczyłam,że to tak jak dla niego znaczek pumy...zrozumiał
to doradżcie mi z tymi kocami, który odrzucić i w ogóle jak wam się podoba mój wybór, bo ja jestem mega niezdecydowana i potrzebuję głosów doradczych.

wybieram dziś na allegro kocyki bo w sklepach nie ma nic ciekawego...
spośród 100 wybrałam takie, właściwie to planuję zakup 3 dwa cieńsze i jeden na spacery grubszy,za mało?, za dużo?Doradźcie...jak to wygląda u was wybrałam 4 jeden trzeba odrzucić który?
KOCYK PLED KOC DREWEX DUCK Kaczorek 135X100 (1072339286) - Aukcje internetowe Allegro
w tym podoba mi się kolor no i jest dobrej firmy
*BOBAS* KOCYK dwuwarstwowy __ PLUSZACZEK __76x102 (1078531880) - Aukcje internetowe Allegro
ten kolor znów jest czadowy, myślę o czerwonym,muszę go mieć...
BOBAS__KOCYK __ akrylowy __ TŁOCZONY (1083185482) - Aukcje internetowe Allegro
no i ten grubszy, różowy na dworek
HELLO KITTY SLICZNY MILUSKI KOCYK 102-76cm. (1073144067) - Aukcje internetowe Allegro
ten bo taki dla dziewczynki no i hello kitty, wiadomo trzeba się polansować, mam dużo ubranek z tym logo, mój mąż pyta czy zwariowałam wszystko z hello kitty, a ja mu wytłumaczyłam,że to tak jak dla niego znaczek pumy...zrozumiał
to doradżcie mi z tymi kocami, który odrzucić i w ogóle jak wam się podoba mój wybór, bo ja jestem mega niezdecydowana i potrzebuję głosów doradczych.
Monisia, ja mam ten z drewexu i polecam..jest cieniutki,nie mechli się jest OK,

ten z hello kitty jest śliczny-chyba się skuszę
Myślę że tak jak piszesz jeden gruby i dwa cieńkie będą jak znalazł;-)

Monia wszystkie są zajebiste !!!
Ten z hello kitty wiadomo - jest grubszy noi wogóle porządniasty. Z tych cieńszych to mi się ten drugi podoba tzn ten dwuwarstwowy - bomba!!

ja grubszy mam po Hubciu, kupię sobie teraz taki jakiś cieńszy bo dwa mam też po nim. Tyle tego jest że można zwariować a co jeden to ładniejszy ;)

Ostatnia edycja:
Marta, ja miałam 3 komplety pościeli, ale używałam tylko dwa, jeden nie rozpakowałam nawet i dobrze, bo mam na teraz.
Co do laktatorów, to miałam taki z BABY ONO, a potem mój mąż musiał kupić w aptece taki całkiem zwykły, bo nie potrafiłam sobie poradzić z tamtym.
Podgrzewacz na szczęście kupiłam też taki tani zwykły bo okazało się, że tylko raz go użyłam.

W piatek kupilismy Kasi szafe, najpierw chcialam komode,ale jakos ilosc szuflad (6) przekonala mnie do tej szafy :) teraz tylko czekam az M mi ja zlozy.
szafa.jpg

I nie jest biala tylko kremowa :)

reklama
Piękne wyprawki macie.
Ja nic nowego jeszcze nie kupiłam.
kasiona zalezy od butelek. Raczej na szersze butelki wybieraj, bo w niektórych np aventu się nie mieszczą.Ja miałam philips i był ok.

A ja znowu z ciekawostką.
Dla dziewczyn które szukają wózka dla dwójki a lubią też rower. Przyczepka która może być wózkiem :-D.
Przyczepka Croozer Kid for 2

Do góry