reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

reklama
Marta, ja miałam 3 komplety pościeli, ale używałam tylko dwa, jeden nie rozpakowałam nawet i dobrze, bo mam na teraz.
Co do laktatorów, to miałam taki z BABY ONO, a potem mój mąż musiał kupić w aptece taki całkiem zwykły, bo nie potrafiłam sobie poradzić z tamtym.
Podgrzewacz na szczęście kupiłam też taki tani zwykły bo okazało się, że tylko raz go użyłam.

Dziękuje Ci ślicznie za odpowiedz :)

Dziewczyny przyszły już ręczniczki, kocyki, wypełnienia pościelowe. Wszystko super :D

Jeszcze teraz czekam na komplety pościeli.

Mi na szersze butelki pasował z Baby ono:tak:
co do podgrzewaczy samochodowych. Czy któaś z Was miała?? bo ja kupiła dwa i oba siespaliły w miesiąc:sorry: Z czego jeden to firmy Jane:eek:

Hejka , a ja sie pochwale zamówiłam takie cudo Kolyska 3w1 CONECO 1 kol+4cz POSCIEL W=0ZŁ+MOSKIT (1078920436) - Aukcje internetowe Allegro
dodam, ze widziałam "na żywo" w sklepie dziecięcym u nas, ale była o całą stówkę droższa i bez pościeli nie mówiąc juz o moskitierze:-) Czekam na przesyłkę i wlasciwie juz nie moge sie doczekać.

Piękna!!! :-) Ja tez zwracałam na nią uwagę.Tylko obawiam się, że taka kołyska na strasznie krótko wystarczy, a troszkę niestety kosztuje... :-(

Śliczna kołyska.
Ja mam taki kosz wiklinowy. Był na kółkach ale odpięłam i stolarz dorobił mi płozy :) Prezentuje się prześlicznie ale starcza na króciutko- max do 6 mc. Jak dziecko próbuje siadać to już jest strach go zostawić a nawet wcześniej jak się bardzo kręci to niewygodnie. No ale nie trzeba używać na początku łóżeczka i nadaje się jako miejsce do spania w innym pokoju.

Super ten podgrzewacz. Mam nadzieje, że jednak będe 100% piersiowa ale na pewno by się czasem taki przydał.

Ja wiem dziewczyny, w pełni sobie zdaje sprawę,że kołyska starczy dziecku na pół roczku moze do 7 miesięcy, ale ten własnie czas jej uzywania uważam za bezcenny... naprawdę ! Przy córci miała od razu takie łóżeczko 120/60 tradycyjne z baldachimem i duuża posciela 140/70, i co....? Ciagle kołysałam Małą na rękach, a w nocy wstawanie i branie na ręce plus przystawianie do piersi, było trudno. dodatkowo tuz po porodzie co chwile musiałam do niej wstawać, bo na kazde pisknięcie juz byłam przy łózeczku... A teraz kołyske sobie przystawie do naszego dużego łózka i w nocy - bajka, biore dzidzie do cycka i juz. Dodam ,ze nie bedzie miał mi kto podac dziecka dziecka w nocy, bo moj mąż wyjezdza czesto do pracy lub pozno z niej wraca- jestem sama i zdana na siebie.
A standardowe łóżeczko bedzie pozniej, juz mam zaklepane od przyjaciolki, ktorej synek ma roczek teraz i mam obiecane, ze je dostanę. dokupie wtedy tylko materac, a posciel juz mam po córci, niektore nawet nowe nie rozpakowane, bo tyle tego dostała.
ale sie rozpisałam :)

aga dodatkowym plusem jet to ze na allegro takie uzywane kołyski sprzedaja sie w bardzo dobrej cenie 270zl sopkojnie pozniej za nia dostaniesz...

reklama
A wiesz asiek , ze nawet o tym nie pomyślałam? Własnie sprawdzałam i faktycznie nawet po niezłej cenie "chodzą" na allegro te uzywane. bo faktycznie to sie nie zniszczy po jednej a nawet dwóch dzidziach.
Jeszcze tylko dopowiem, ze córeczke czesto bujałam w wózku głębokim, a wiecie jak od kółekwygladał potem dywan i panele.....:zawstydzona/y:no lepiej nie mówić:crazy:... Zresztą Mała miescieła sie w gondolce az do 8 m-ca i dopiero jaz zaczeła siadąc to sie przesniosła do duzej spacerówki.
Ach jestem taka szczęsliwa, ze taka kołyska a ma tyle zalet! A jak ja sobie wszystko musze wytłumaczyc hehehe:-D

Do góry