reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

reklama
Marta, ja miałam 3 komplety pościeli, ale używałam tylko dwa, jeden nie rozpakowałam nawet i dobrze, bo mam na teraz.
Co do laktatorów, to miałam taki z BABY ONO, a potem mój mąż musiał kupić w aptece taki całkiem zwykły, bo nie potrafiłam sobie poradzić z tamtym.
Podgrzewacz na szczęście kupiłam też taki tani zwykły bo okazało się, że tylko raz go użyłam.

Dziękuje Ci ślicznie za odpowiedz :)

Dziewczyny przyszły już ręczniczki, kocyki, wypełnienia pościelowe. Wszystko super :D

Jeszcze teraz czekam na komplety pościeli.

Mi na szersze butelki pasował z Baby ono:tak:
co do podgrzewaczy samochodowych. Czy któaś z Was miała?? bo ja kupiła dwa i oba siespaliły w miesiąc:sorry: Z czego jeden to firmy Jane:eek:

Hejka , a ja sie pochwale zamówiłam takie cudo Kolyska 3w1 CONECO 1 kol+4cz POSCIEL W=0ZŁ+MOSKIT (1078920436) - Aukcje internetowe Allegro
dodam, ze widziałam "na żywo" w sklepie dziecięcym u nas, ale była o całą stówkę droższa i bez pościeli nie mówiąc juz o moskitierze:-) Czekam na przesyłkę i wlasciwie juz nie moge sie doczekać.

Piękna!!! :-) Ja tez zwracałam na nią uwagę.Tylko obawiam się, że taka kołyska na strasznie krótko wystarczy, a troszkę niestety kosztuje... :-(

Śliczna kołyska.
Ja mam taki kosz wiklinowy. Był na kółkach ale odpięłam i stolarz dorobił mi płozy :) Prezentuje się prześlicznie ale starcza na króciutko- max do 6 mc. Jak dziecko próbuje siadać to już jest strach go zostawić a nawet wcześniej jak się bardzo kręci to niewygodnie. No ale nie trzeba używać na początku łóżeczka i nadaje się jako miejsce do spania w innym pokoju.

Super ten podgrzewacz. Mam nadzieje, że jednak będe 100% piersiowa ale na pewno by się czasem taki przydał.

Ja wiem dziewczyny, w pełni sobie zdaje sprawę,że kołyska starczy dziecku na pół roczku moze do 7 miesięcy, ale ten własnie czas jej uzywania uważam za bezcenny... naprawdę ! Przy córci miała od razu takie łóżeczko 120/60 tradycyjne z baldachimem i duuża posciela 140/70, i co....? Ciagle kołysałam Małą na rękach, a w nocy wstawanie i branie na ręce plus przystawianie do piersi, było trudno. dodatkowo tuz po porodzie co chwile musiałam do niej wstawać, bo na kazde pisknięcie juz byłam przy łózeczku... A teraz kołyske sobie przystawie do naszego dużego łózka i w nocy - bajka, biore dzidzie do cycka i juz. Dodam ,ze nie bedzie miał mi kto podac dziecka dziecka w nocy, bo moj mąż wyjezdza czesto do pracy lub pozno z niej wraca- jestem sama i zdana na siebie.
A standardowe łóżeczko bedzie pozniej, juz mam zaklepane od przyjaciolki, ktorej synek ma roczek teraz i mam obiecane, ze je dostanę. dokupie wtedy tylko materac, a posciel juz mam po córci, niektore nawet nowe nie rozpakowane, bo tyle tego dostała.
ale sie rozpisałam :)

aga dodatkowym plusem jet to ze na allegro takie uzywane kołyski sprzedaja sie w bardzo dobrej cenie 270zl sopkojnie pozniej za nia dostaniesz...

reklama
A wiesz asiek , ze nawet o tym nie pomyślałam? Własnie sprawdzałam i faktycznie nawet po niezłej cenie "chodzą" na allegro te uzywane. bo faktycznie to sie nie zniszczy po jednej a nawet dwóch dzidziach.
Jeszcze tylko dopowiem, ze córeczke czesto bujałam w wózku głębokim, a wiecie jak od kółekwygladał potem dywan i panele.....:zawstydzona/y:no lepiej nie mówić:crazy:... Zresztą Mała miescieła sie w gondolce az do 8 m-ca i dopiero jaz zaczeła siadąc to sie przesniosła do duzej spacerówki.
Ach jestem taka szczęsliwa, ze taka kołyska a ma tyle zalet! A jak ja sobie wszystko musze wytłumaczyc hehehe:-D

Do góry