reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

Ja dostalam w szpitalu liste co potrzebujemy na podstawowa wyprawke. Mamusie z Niemiec w szpitalach sa majtki siatkowe i podpaski poporodowe w kazdej lazience a wiec to nam odpada.
Do spania
lozeczko
materac
4 przescieradelka lub pieluszki flanelowe ( do kolysek)
spiworek lub posciel

Do ubrania
3 krotkie-dlugie rekawki body 56 ( Niemieckie 56 jest wieksze szczegolnie z H&M i C&A)
3 spioszki 56
3 sweterki lub kaftaniki
2 pary skarpetek
1 kurteczke
1 czapeczke
3 pizamki

do pielegnacji
2 myjki z frote
recznik
smoczek
termometr
pieluszki najmniejszy rozmiar 2 opakowania
szczoteczke do wloskow nozyczki
oliwke
krem do pupy
mydelko

Dla mamy
podpaski
wkladki dla mam karmiacych

reklama
wybieram dziś na allegro kocyki bo w sklepach nie ma nic ciekawego...
spośród 100 wybrałam takie, właściwie to planuję zakup 3 dwa cieńsze i jeden na spacery grubszy,za mało?, za dużo?Doradźcie...jak to wygląda u was wybrałam 4 jeden trzeba odrzucić który?
KOCYK PLED KOC DREWEX DUCK Kaczorek 135X100 (1072339286) - Aukcje internetowe Allegro
w tym podoba mi się kolor no i jest dobrej firmy
*BOBAS* KOCYK dwuwarstwowy __ PLUSZACZEK __76x102 (1078531880) - Aukcje internetowe Allegro
ten kolor znów jest czadowy, myślę o czerwonym,muszę go mieć...
BOBAS__KOCYK __ akrylowy __ TŁOCZONY (1083185482) - Aukcje internetowe Allegro
no i ten grubszy, różowy na dworek
HELLO KITTY SLICZNY MILUSKI KOCYK 102-76cm. (1073144067) - Aukcje internetowe Allegro
ten bo taki dla dziewczynki no i hello kitty, wiadomo trzeba się polansować, mam dużo ubranek z tym logo, mój mąż pyta czy zwariowałam wszystko z hello kitty, a ja mu wytłumaczyłam,że to tak jak dla niego znaczek pumy...zrozumiał
to doradżcie mi z tymi kocami, który odrzucić i w ogóle jak wam się podoba mój wybór, bo ja jestem mega niezdecydowana i potrzebuję głosów doradczych.

wybieram dziś na allegro kocyki bo w sklepach nie ma nic ciekawego...
spośród 100 wybrałam takie, właściwie to planuję zakup 3 dwa cieńsze i jeden na spacery grubszy,za mało?, za dużo?Doradźcie...jak to wygląda u was wybrałam 4 jeden trzeba odrzucić który?
KOCYK PLED KOC DREWEX DUCK Kaczorek 135X100 (1072339286) - Aukcje internetowe Allegro
w tym podoba mi się kolor no i jest dobrej firmy
*BOBAS* KOCYK dwuwarstwowy __ PLUSZACZEK __76x102 (1078531880) - Aukcje internetowe Allegro
ten kolor znów jest czadowy, myślę o czerwonym,muszę go mieć...
BOBAS__KOCYK __ akrylowy __ TŁOCZONY (1083185482) - Aukcje internetowe Allegro
no i ten grubszy, różowy na dworek
HELLO KITTY SLICZNY MILUSKI KOCYK 102-76cm. (1073144067) - Aukcje internetowe Allegro
ten bo taki dla dziewczynki no i hello kitty, wiadomo trzeba się polansować, mam dużo ubranek z tym logo, mój mąż pyta czy zwariowałam wszystko z hello kitty, a ja mu wytłumaczyłam,że to tak jak dla niego znaczek pumy...zrozumiał
to doradżcie mi z tymi kocami, który odrzucić i w ogóle jak wam się podoba mój wybór, bo ja jestem mega niezdecydowana i potrzebuję głosów doradczych.
Monisia, ja mam ten z drewexu i polecam..jest cieniutki,nie mechli się jest OK,

ten z hello kitty jest śliczny-chyba się skuszę
Myślę że tak jak piszesz jeden gruby i dwa cieńkie będą jak znalazł;-)

Monia wszystkie są zajebiste !!!
Ten z hello kitty wiadomo - jest grubszy noi wogóle porządniasty. Z tych cieńszych to mi się ten drugi podoba tzn ten dwuwarstwowy - bomba!!

ja grubszy mam po Hubciu, kupię sobie teraz taki jakiś cieńszy bo dwa mam też po nim. Tyle tego jest że można zwariować a co jeden to ładniejszy ;)

Ostatnia edycja:
Marta, ja miałam 3 komplety pościeli, ale używałam tylko dwa, jeden nie rozpakowałam nawet i dobrze, bo mam na teraz.
Co do laktatorów, to miałam taki z BABY ONO, a potem mój mąż musiał kupić w aptece taki całkiem zwykły, bo nie potrafiłam sobie poradzić z tamtym.
Podgrzewacz na szczęście kupiłam też taki tani zwykły bo okazało się, że tylko raz go użyłam.

W piatek kupilismy Kasi szafe, najpierw chcialam komode,ale jakos ilosc szuflad (6) przekonala mnie do tej szafy :) teraz tylko czekam az M mi ja zlozy.
szafa.jpg

I nie jest biala tylko kremowa :)

reklama
Piękne wyprawki macie.
Ja nic nowego jeszcze nie kupiłam.
kasiona zalezy od butelek. Raczej na szersze butelki wybieraj, bo w niektórych np aventu się nie mieszczą.Ja miałam philips i był ok.

A ja znowu z ciekawostką.
Dla dziewczyn które szukają wózka dla dwójki a lubią też rower. Przyczepka która może być wózkiem :-D.
Przyczepka Croozer Kid for 2

Do góry