reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

reklama
Monia na pewno bez bpa..Ja kupiłam tommee tippee bo tylko ten smoczek był na tyle podobny do cyca, żeby Michał się mógł przestawić. Potem już kupowałam avent. Nuka miałam też ale smok nie odpowiadał

BPA -toksyczna substancja w butelkach dla dzieci! - Forum dziecko-info.com
np. tutaj przeczytasz co to. Ale teraz znane firmy juz nei stosują..chyba:eek:
Tomme nie są małe..majataka samą pojemnosć jak inne:tak: są małe i duze:tak: Smoczki sa mięciutkie i Michał przy odstawieniu od cyca z tysiaca smoków tylko ten zaakecptował. Aventa są podobne ale większe a mały że jako wcześniak był naprawde mały i dławił się. Stąd mój wybór. A podgrzewacz..ja używałam chyba baby ono, bo jest też przystosowany do większych butelek ale wiadomo całą butelka Ci nie wiejdzie, tylko ten węższy spód. Ja tak też dawałam rady..chyba, że kupisz cały zestaw z podgrzewaczem tommee;-)

Monia ja myślę, że to zależy od dziecka... ja przy Julci używałam Aventu i Nuka i jedna i druga firma sie sprawdziła... teraz chce kupićl aktator Tomme a tam dodaja butelkę....
co do podgrzewacza to jeśli chcesz karmić piersią to wstrzymaj sie na razie z zakupem bo później okaże się że użyjesz go raptem 3 razy... ja oprócz tego żelowego co wcześniej wkleiłam link miałam jeszcze podgrzewacz Aventu a i tak czesto słoiczki podgrzewałam w małym garnuszu z wodą- trwało to znacznie szybciej...

Ja też miałam Avent i to wszystko od butelek,smoczków do nich i smoczków do ssania po laktator i kubki-niekapki,ktore sie przekształcało z butelek dokupując łapki i ustniki. ale podgrzewacz mi sie nie przydał, więc szybko powędrował "w swiat". Faktycznie szybciej i lepiej szło podgrzewanie w garnuszku z wodą.

Dziewczyny a jakie butelki są najlepsze? zamierzam karmić piersią,ale w razie czego wolę kupić parę butelek i podgrzewacz.

Ja juz poczytalam o butelkach i popytalam w aptece. Zamierzam kupic LOVI z serii aktywne ssanie:

LOVI

smoczek przypomina i wydluza sie, jak sutek mamy :-) zapewnia prawidlowe oddychanie przez nos, redukuje kolke ( ale to chyba wiekszosc redukuje ) i wspomaga niby rozwoj mowy i zgryzu :-)

Poza tym kupilam dzis pake Huggies'ów z serii New born :-) Sa sprzedawane w takich promocyjnych kartonikach razem z chusteczkami nawilzajacymi i czapeczka dla maluszka :-) Maja wkladke z bawelny organicznej. Kupie jeszcze na pewno Pampersy New Baby - bo maja jakis wklad, ktory pochlania luźna kupke i przez to, np. w nocy maluch spi dluzej bo nic nie czuje :-D ale jakos tego nie widze hehe... sprobujemy, zobaczymy :-)

no właśnie zamiast podgrzewacza moim zdaniem lepiej kupić sterylizator ale to raczej dla mam karmiących butlą... ja mam Aventu parowy do mikrofali- suuper sprawa :)

jak chodzi o podgrzewacz to my mielismy taki patent. Wkąłdaliśmy butle z odmierzoną iloscia wody do podgrzewacza i czekał na pobudke.potem tylko mleko i gotowe. Jak mały robił trzy pobudki, to mieliśmy gotowe trzy butelki, żeby mniej się narobic w nocy;-) Takze u nas przez cały okres butelkowy podgrzewacz chodził non stop. W dzień wodę grzałam albo w garnuszku albo wcześniej przygotowywałam i do podgrzewacza:tak:
Co do sterylizatora to są różne zdanai..ja nie miałam i nie sterylizowałam. Raz na jakis czas:tak:

reklama
Ja juz poczytalam o butelkach i popytalam w aptece. Zamierzam kupic LOVI z serii aktywne ssanie:

LOVI

smoczek przypomina i wydluza sie, jak sutek mamy :-) zapewnia prawidlowe oddychanie przez nos, redukuje kolke ( ale to chyba wiekszosc redukuje ) i wspomaga niby rozwoj mowy i zgryzu :-)

Poza tym kupilam dzis pake Huggies'ów z serii New born :-)

Też wybrałam Lovi, mała mojej koleżanki nie narzekała ;-) A co do pieluch to słyszałam nie najlepsze opinie o Huggies'ach

Do góry