reklama
kasialle
Fanka BB :)
hmmm,Kasialle a napisz prosze ile mniej wiecej kosztuja paka podpasek poporodowych, majtoch i podkladów? Zamierzam sie wybrac po to i tak sie zastanawiam, ile mniej wiecej kasy na to przygotowac :-)
paka podpasek to jest 3 z kawałkiem,
matochy kupiłam 2 szt. za 7,20 zł
podkłady 60x60 - 8 zł za 5 szt.
podkłady 60x90 - 14,5 zł za 10 szt.
A jeszcze kupiłam wkładki laktacyjna i zamierzam kupić koło ratunkowe
Gaziki i sól fizjologiczną mam jeszcze po synusiu
Jeszcze spirytus, co by tata mógł oblać naodziny córci , żart, oczywiście do pępusia
I z apteki:
dentosept - rewelacyjnie się u mnie sprawdził do przemywania po porodzie i na zmianę z tantum rosa oraz czopki glicerynowe.
Miałam zamiar też kupić kilka bodziaków, ze 2 pajace i 2 ładne komplety ale nic nie mogłam wybrać i zakupiłam pidżamę dla synka, wygląda jak cielaczek bo jest w łatki <sweet> :-)
Angelus3376
Mama Natana&Jordana&Wiki
Piękniusie!!!a to nasze lóżeczko na zdjęciu nie ma wszystkich elementów które były w komplecie czekają na właściwy moment i jak wam się podoba?
Kinia1
Wrześniowa mama '10
nikka90 fajny wózek, ja będę miała podobny
lilula ładne łóżeczko.
marta2411 dlatego właśnie ja staram się nie buszowac zbytnio po allegro, bo to grozi dużymi zakupami... Choc teraz i tak się wstrzymuję, bo czekam do połowy lipca za ciuszkami od koleżanki, ma byc to paczka 8kg, wiec trochę tego będzie
lilula ładne łóżeczko.
marta2411 dlatego właśnie ja staram się nie buszowac zbytnio po allegro, bo to grozi dużymi zakupami... Choc teraz i tak się wstrzymuję, bo czekam do połowy lipca za ciuszkami od koleżanki, ma byc to paczka 8kg, wiec trochę tego będzie
nikka90 fajny wózek, ja będę miała podobny
lilula ładne łóżeczko.
Ja jakoś nie potrafię się oprzeć zakupom!!! Nio i wiem, że nie kupuję dla jednego maleństwa, bo chcemy mieć następne - inwestuję - dlatego nie żal mi ani jednego grosza :-)
asiek1000 - mam nadzieję, że będę zadowolona. Kupiłam w dobrej cenie (3 cz. zestaw: poszewka na kołderkę, poduszkę + ochraniacz za 100 zł./komplet).
Chciałam kupić też jeden wzór z Feretti, ale te wzięłam od jednego użytkownika więc na przesyłce oszczędzę A jak się okaże, że 2 komplety to mało to z biegiem czasu dokupie właśnie z Feretti.
I na koniec pytanie: czy 2 komplety pościeli na początek wystarczą? Mam do tego również śpiworek do spania...
Marta tez sie nad tym kocykiem zastanawiam )
myśle ze spokojnie 2 komplety Ci wystarczą i bardzo dobrze robisz zwłaszcza jesli planujesz jeszcze jedno dziecko- kupujesz dobre gatunkowo wiec napewno posłużą 2 dzieci )
ja na razie mam troszke ciuszków, wózek, leżaczko-huśtawkę i pare rzeczy które zostały mi po mojeje pierwszej córci ale generalnie jeszcze duuuzo mi zsotało do kupienia... na wypłate trzeba bedzie juz zacząć kupować...
zastanawiam sie jaki laktator mam kupić ( chce ręczny z racji ze jest tańszy) i chyba wybiore tomee tipee....
myśle ze spokojnie 2 komplety Ci wystarczą i bardzo dobrze robisz zwłaszcza jesli planujesz jeszcze jedno dziecko- kupujesz dobre gatunkowo wiec napewno posłużą 2 dzieci )
ja na razie mam troszke ciuszków, wózek, leżaczko-huśtawkę i pare rzeczy które zostały mi po mojeje pierwszej córci ale generalnie jeszcze duuuzo mi zsotało do kupienia... na wypłate trzeba bedzie juz zacząć kupować...
zastanawiam sie jaki laktator mam kupić ( chce ręczny z racji ze jest tańszy) i chyba wybiore tomee tipee....
Marta tez sie nad tym kocykiem zastanawiam )
Jak tylko dojdzie kocyk, dam Ci znać, czy warto Tamte dwa są cieńsze i mniejsze więc zależało mi by ten jeden był większy i grubszy.
Ja już mam sporo ciuchów - mąż mnie stopuje i ma rację - żeby tylko dziecko wszystko zdążyło założyć
Wózek kupują dziadkowie więc większy zakup nam odchodzi. Mamy już wybrany - tylko jechać i zamówić - Jedo 4ds.
Co do laktatora to ja też nie mam pojęcia jaki kupić, a wolę to załatwić przed szpitalem, a nie później męża ganiać po sklepach :-)
onionek
happy mama
hmmm,
paka podpasek to jest 3 z kawałkiem,
matochy kupiłam 2 szt. za 7,20 zł
podkłady 60x60 - 8 zł za 5 szt.
podkłady 60x90 - 14,5 zł za 10 szt.
A jeszcze kupiłam wkładki laktacyjna i zamierzam kupić koło ratunkowe
Gaziki i sól fizjologiczną mam jeszcze po synusiu
Jeszcze spirytus, co by tata mógł oblać naodziny córci , żart, oczywiście do pępusia
I z apteki:
dentosept - rewelacyjnie się u mnie sprawdził do przemywania po porodzie i na zmianę z tantum rosa oraz czopki glicerynowe.
Miałam zamiar też kupić kilka bodziaków, ze 2 pajace i 2 ładne komplety ale nic nie mogłam wybrać i zakupiłam pidżamę dla synka, wygląda jak cielaczek bo jest w łatki <sweet> :-)
Ooo dzieki !!! - dopisze sobie te pozostale rzeczy do listy :-)
A gazikow do pepuszka to myslisz, ze ile potrzeba?
A spirytus to se juz nasze chlopy do opijania sami kupia hehe - nie musimy sie o to martwic
reklama
kerna
http://www.lauraziobro.pl
A ja gazików używałam też do przemywania oczu. Czasem do pupy również zamiast nawilżanych chusteczek. Zresztą na początku to dosć sporo mi ich szło...