reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

przepiękna pościel i żółta i niebieska, dobrej firmy bedziesz bardzo zadowolona :)) kocyki tez mi sie podobaja i sama chciałam je zamówic ale stwierdziłam ze potrzebuje grubszy bo lżejsze juz mam....

reklama
Kasialle a napisz prosze ile mniej wiecej kosztuja paka podpasek poporodowych, majtoch i podkladów? Zamierzam sie wybrac po to i tak sie zastanawiam, ile mniej wiecej kasy na to przygotowac :-)
hmmm,
paka podpasek to jest 3 z kawałkiem,
matochy kupiłam 2 szt. za 7,20 zł
podkłady 60x60 - 8 zł za 5 szt.
podkłady 60x90 - 14,5 zł za 10 szt.

A jeszcze kupiłam wkładki laktacyjna i zamierzam kupić koło ratunkowe :-D
Gaziki i sól fizjologiczną mam jeszcze po synusiu :szok:
Jeszcze spirytus, co by tata mógł oblać naodziny córci , żart, oczywiście do pępusia
I z apteki:
dentosept - rewelacyjnie się u mnie sprawdził do przemywania po porodzie i na zmianę z tantum rosa oraz czopki glicerynowe.

Miałam zamiar też kupić kilka bodziaków, ze 2 pajace i 2 ładne komplety ale nic nie mogłam wybrać i zakupiłam pidżamę dla synka, wygląda jak cielaczek bo jest w łatki <sweet> :-)

Dokupiłam jeszcze grubszy i większy kocyk - też z Drewexu (100x135). Oto on:

15.jpg

nikka90 fajny wózek, ja będę miała podobny ;)
lilula ładne łóżeczko.
marta2411 dlatego właśnie ja staram się nie buszowac zbytnio po allegro, bo to grozi dużymi zakupami... Choc teraz i tak się wstrzymuję, bo czekam do połowy lipca za ciuszkami od koleżanki, ma byc to paczka 8kg, wiec trochę tego będzie :D

nikka90 fajny wózek, ja będę miała podobny ;)
lilula ładne łóżeczko.
marta2411 dlatego właśnie ja staram się nie buszowac zbytnio po allegro, bo to grozi dużymi zakupami... Choc teraz i tak się wstrzymuję, bo czekam do połowy lipca za ciuszkami od koleżanki, ma byc to paczka 8kg, wiec trochę tego będzie :D

Ja jakoś nie potrafię się oprzeć zakupom!!! Nio i wiem, że nie kupuję dla jednego maleństwa, bo chcemy mieć następne - inwestuję - dlatego nie żal mi ani jednego grosza :-)

asiek1000 - mam nadzieję, że będę zadowolona. Kupiłam w dobrej cenie (3 cz. zestaw: poszewka na kołderkę, poduszkę + ochraniacz za 100 zł./komplet).

Chciałam kupić też jeden wzór z Feretti, ale te wzięłam od jednego użytkownika więc na przesyłce oszczędzę ;) A jak się okaże, że 2 komplety to mało to z biegiem czasu dokupie właśnie z Feretti.

I na koniec pytanie: czy 2 komplety pościeli na początek wystarczą? Mam do tego również śpiworek do spania...

Marta tez sie nad tym kocykiem zastanawiam :))
myśle ze spokojnie 2 komplety Ci wystarczą i bardzo dobrze robisz zwłaszcza jesli planujesz jeszcze jedno dziecko- kupujesz dobre gatunkowo wiec napewno posłużą 2 dzieci :))

ja na razie mam troszke ciuszków, wózek, leżaczko-huśtawkę i pare rzeczy które zostały mi po mojeje pierwszej córci ale generalnie jeszcze duuuzo mi zsotało do kupienia... na wypłate trzeba bedzie juz zacząć kupować...

zastanawiam sie jaki laktator mam kupić ( chce ręczny z racji ze jest tańszy) i chyba wybiore tomee tipee....

Marta tez sie nad tym kocykiem zastanawiam :))
myśle ze spokojnie 2 komplety Ci wystarczą i bardzo dobrze robisz zwłaszcza jesli planujesz jeszcze jedno dziecko- kupujesz dobre gatunkowo wiec napewno posłużą 2 dzieci :))

ja na razie mam troszke ciuszków, wózek, leżaczko-huśtawkę i pare rzeczy które zostały mi po mojeje pierwszej córci ale generalnie jeszcze duuuzo mi zsotało do kupienia... na wypłate trzeba bedzie juz zacząć kupować...

zastanawiam sie jaki laktator mam kupić ( chce ręczny z racji ze jest tańszy) i chyba wybiore tomee tipee....

Jak tylko dojdzie kocyk, dam Ci znać, czy warto :) Tamte dwa są cieńsze i mniejsze więc zależało mi by ten jeden był większy i grubszy.

Ja już mam sporo ciuchów - mąż mnie stopuje i ma rację - żeby tylko dziecko wszystko zdążyło założyć :-D

Wózek kupują dziadkowie więc większy zakup nam odchodzi. Mamy już wybrany - tylko jechać i zamówić - Jedo 4ds.

Co do laktatora to ja też nie mam pojęcia jaki kupić, a wolę to załatwić przed szpitalem, a nie później męża ganiać po sklepach :-)

hmmm,
paka podpasek to jest 3 z kawałkiem,
matochy kupiłam 2 szt. za 7,20 zł
podkłady 60x60 - 8 zł za 5 szt.
podkłady 60x90 - 14,5 zł za 10 szt.

A jeszcze kupiłam wkładki laktacyjna i zamierzam kupić koło ratunkowe :-D
Gaziki i sól fizjologiczną mam jeszcze po synusiu :szok:
Jeszcze spirytus, co by tata mógł oblać naodziny córci , żart, oczywiście do pępusia
I z apteki:
dentosept - rewelacyjnie się u mnie sprawdził do przemywania po porodzie i na zmianę z tantum rosa oraz czopki glicerynowe.

Miałam zamiar też kupić kilka bodziaków, ze 2 pajace i 2 ładne komplety ale nic nie mogłam wybrać i zakupiłam pidżamę dla synka, wygląda jak cielaczek bo jest w łatki <sweet> :-)

Ooo dzieki !!! - dopisze sobie te pozostale rzeczy do listy :-)

A gazikow do pepuszka to myslisz, ze ile potrzeba?

A spirytus to se juz nasze chlopy do opijania sami kupia hehe - nie musimy sie o to martwic :-D

reklama
A ja gazików używałam też do przemywania oczu. Czasem do pupy również zamiast nawilżanych chusteczek. Zresztą na początku to dosć sporo mi ich szło...

Do góry