reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

Wczoraj zamówiłam już fotelik więksiejszy dla młodego do samochodu
Fotelik Chicco Key 1 X-Plus 2009 kolor 43 Romantic (772829353) - Aukcje internetowe Allegro
i kilka zabawek między innymi pszczółkę do nauki ubierania :-)
A jeżeli chodzi o ubranka itd to my większość musieliśmy sami kupić bo jakoś niechętnie rodzinne mamusie się dzieliły. Wózek kupili moi rodzice i sporo ubranek. Ale teraz niczego nie wydaję bo planujemy drugiego dzieciaczka najdalej za 2 lata więc będzie jak znalazł :D

Ostatnia edycja:
reklama
Moja jeszcze nie raczkuje,ale z doświadczenia ze starszakiem polecam jakiś fajny kabel,np.od laptopa albo rolkę papieru toaletowego,a najlepiej już to szczotkę do kibla:rofl2: Motorek w pupie mu się uruchamiał jak widział wymienione sprzęty:-p

Moja jeszcze nie raczkuje,ale z doświadczenia ze starszakiem polecam jakiś fajny kabel,np.od laptopa albo rolkę papieru toaletowego,a najlepiej już to szczotkę do kibla:rofl2: Motorek w pupie mu się uruchamiał jak widział wymienione sprzęty:-p

Rozumiem że nówkę??? Czy polecasz lekko przechodzoną bo może bardziej miękka:rofl2::rofl2::rofl2:???

dodam, że najlepiej kabel zakończony wtyczką:tak: wtedy jak już się dobiegnie (doraczkuje;-)) do kabla to dla odprężenia można sobie całą wtyczkę do buzi wsadzić:-p
sprawdzają sie też stare makarony z obiadu leżące pod stołem - to zazwyczaj rzedmioty najwyższego pożądania ;)

Nie wiem co uważasz za bajer? Bez wielu rzeczy można się obejść, ale uważam, że świetną rzeczą i bardzo pomocną jest regulacja - góra - dół (jak jest mniejsza to u samej góry, jak już urośnie i samo dziecko chodzi to może być niżej) i w poziomie - teraz jak Agatka jest mniejsza i samodzielnie jeszcze nie siedzi to fotelik mam ustawiony w pozycji półleżącej, potem postawię bardziej do pionu.
Nie bez znaczenia jest też regulowana i zdejmowana tacka - łatwiej włożyć, zwłaszcza starsze dziecko. Zdejmowana przydaje się przy starszym dziecku - wtedy można dosunąć krzesełko do stołu rodziców. Teraz zresztą też nie zakładam jeszcze tacki. Przeszkadza mi przy karmieniu.
Takie są moje doświadczenia z używania krzesełka przy Ani. :tak:
a ja mysle ze poradzimy sobie tak czy siak:-pco do regulacji pozycji siedzenia, to na razie posadzilam mlodego raz i poczekam az zacznie sam siedziec, na razie do karmienia wykorzystuje fotelik samochodwy

Adusia ta szczotę to taką używana,stojącą w łazience rzecz jasna.
Makaron pod stołem też dobra rzecz i tania:-D Jeszcze butelki po wodzie,faktury tatusia,albo jakies ważne dokumenty:cool2:Radocha wielka,no i jak człowiek pożre taki dokument natychmiast jest w centrum zainteresowania,a przecież właśnie o to chodzi.
Dziewczyny nie wywalajcie teraz kasy na wypasione zabawki,bo to naprawdę fajny okres,niestety bardzo krótki,kiedy dziecko interesuje się wszystkim:-D potem będą konkretne zainteresowania,wymagania,wpływ reklam i kolegów.
Mój się ejszcze lubił bawić drewniana łyżką i garczkiem,ale jak troszkę starszy był.

Moje małe lubi walić łyżką w stół :)
Butelka 0,5 po Pepsi z ziarnami pieprzy w środku też jest lux i pudełko po herbacie.
Z kupowanych zabawek lubi żółwia który śpiewa po przyciśnięciu guzika.
A do jedzenia zakupiliśmy krzesełko, które bardzo nam służy nie tylko przy jedzeniu zupek.
bambi_09_d.jpg

dokupiłam do niego kółka na przód i teraz wozimy się po całym mieszkaniu :)

mandarynka wymieniła swietne rzeczy mój fotelik to ma ale to dzięki gosiaczkowi bo po niej sciagłam fotelik i naparwde gosiaczek wszysytko dobrze przemyslał :-);-)

a co zabawek do raczkowania kupiłam magiczna kule
Sassy Magiczna kula - dzwięczka 6m+ (773671616) - Aukcje internetowe Allegro
tylko moja za 7 zeta była jakos
póki co super bo dzwieki wydaje fajne;-)i mam psa wiec dziecko podazy za psem i jak pisze gabi -życie to najlepsza zabawa dziecie znajdzie samo zabawki :-D

reklama
Do góry