reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

reklama
Klucha - czekam na foty Hanulki w śpiochach :-D
Fajne macie te foteliki, my też musimy się wreszcie zaopatrzyć.
Co do zabawek - u nas hitem jest nasza kotka :tak: No i był mój telefon- kiedy M. jest na dyżurze, dzwonimy do siebie i Ania też zawsze słucha i "gada" na głośnomówiacym. Był, bo odkąd dwa razy zaśliniła mi mikrofon i nikt mnie nie słyszał, skończyły się pogawędki:sorry:

My krzeselko kupilismy takie zupelnie proste z IKEA :tak::tak: nasza znajoma ma i jest z niego zadowolona :tak::tak: musimy tylko poczekac troszke az zacznie sam siedziec porzadnie.

To krzesełko jest fajne, ale właśnie to wystarczy na bardzo krótko. Teraz jeszcze nie, bo trzeba w nim dobrze siedzieć i nie długo bo jest małe i potem się dziecko nie mieści.

ja po zastanowieniu stwierdziłam ze Mandarynka ma dużo racji odnoście bajerów w foteliku do karmienia.
Po namyśle kupiłam taki fotelik Ten srebrny w grochy.

Cieszę się, że mogłam pomóc.:-) Ładne krzeełko. :tak:

wiecie co, a ja sie zastanawiam nad kupnem jakiejs zabawki do raczkowania moze cos polecicie, bo wole w ciemno nie kupywac?

Pamiętam, że dla Ani kupiłam dmuchany wałek do nauki raczkowania i to było kompletne nieporozumienie. Dziecko by mi przez to przeleciało i upadło na głowę :szok:
Coś takiego http://www.allegro.pl/item761112964_edukacyjny_walec_dmuchany_my_baby_dla_maluszka.html

Wczoraj zamówiłam już fotelik więksiejszy dla młodego do samochodu

Dlaczego już tak szybko? Te pierwsze foteliki są do 13 kg i są bezpieczniejsze dla takich maluchów przez to, że są tyłem do kierunku jazdy. Im dłużej tym lepiej. Te następne są dopiero od 9 kg. Moja Ania przesiadła się do niego jak skończyła roczek i jeździ w nim do teraz, a ma 3,5 roku.

moje ostatnie zakupy dla hanutka

Super! Gdzie kupiłaś takie świetne ciuszki?

Ostatnia edycja:
klucha super pajacyki, ale ja to chlopaka raczej bym w nie ubrala :-p
W ramach zakupów, pokusiłam się o słynną Zyrafę Sophie. Ale na razie nie dostałam przesyłki. Odrobinkę żałuję że nie przeszłam się do Czułego barbarzyńcy gdzie ponoć Zyrafy mają - tylko nieco droższe. Bo ciekawość mnie zżera ;-)

klucha to na Halloween już strój macie :-D

a ja ciągle się zastanawiam czy lepiej kupić krzesełko obite materiałem czy ceratką? ;-) bo ceratka pęka a materiał trudniej wyczyścić i baba ma zgryzotę :-p

U nas rekordy popularności bije klawiatura z kablem...

Noooo to jest hit, córa ma jeszcze zabawkę laptopa edukacyjnego(ta starsza;-)) i w to też się fajnie tłucze łapkami,piloty są też fajne:cool2::cool2:....ja dałam Konstancji do zabawy ostatnio zamiast tego cuda dmuchanego...worek treningowy bokserski syna:tak::tak::tak: baaardzo jej się podobał

Ostatnia edycja:
Moje małe lubi walić łyżką w stół :)
Butelka 0,5 po Pepsi z ziarnami pieprzy w środku też jest lux i pudełko po herbacie.
Z kupowanych zabawek lubi żółwia który śpiewa po przyciśnięciu guzika.
A do jedzenia zakupiliśmy krzesełko, które bardzo nam służy nie tylko przy jedzeniu zupek.
bambi_09_d.jpg

dokupiłam do niego kółka na przód i teraz wozimy się po całym mieszkaniu :)

OOO właśnie to samo krzesełko mam upatrzone tylko chciałam podjechać do sklepu zobaczyć je na żywo bo gdzieś przeczytałam, że ma materiał ceratę i dziecko się poci ???:eek: i ceratka może popękać??

Jak Twoje odczucia :-D

Ostatnia edycja:
reklama
u mnie jak na razie zamiast fotelika jest lezaczek bujaczek i jak na razie zadanie wykonuje
U mnie również leżaczek bujaczek do dzis spełnia funkcje krzesła do karmienia. Zdecydowałam się jednak na krzesło bo Marcel jest wiercipięta i się buja podczas karmienia. I leżaczek jest tylko dla maluszków. A ja chcę uczyć małego 9 jak będzie umiał już siedzieć) jeść przy stale itp. I na pewno będzie mi o wiele wygodniej jak będę mogła go wyżej posadzić. A nie karmić siedząc na dywanie, a jak na krześle to zgięta w pół.
Pamiętam, że dla Ani kupiłam dmuchany wałek do nauki raczkowania i to było kompletne nieporozumienie. Dziecko by mi przez to przeleciało i upadło na głowę :szok:
Coś takiego EDUKACYJNY WALEC DMUCHANY - MY BABY # dla maluszka (761112964) - Aukcje internetowe Allegro
Ja mam podobny wałek. Ale w nijaki sposób on nie służy do nauki raczkowania u mego synka. No chyba ze chce do niego dopełznąć. A tak to leżąc na pleckach bierze go w ręce i stuka piąstką w lwa tam narysowanego.
A masz racje ze jest dość niebezpieczną zabawką dla raczkujących bądź chcących wstawać dzieci. Bo dziecku się wydaje ze to jest podpórka , a tak naprawdę to przy delikatnym ruchu ten wałek poleci a dziecko na ziemie .

Swoją drogą nie uważam by była potrzeba jakakolwiek specjalna zabawka do nauki raczkowania. Wszystko co dziecka interesuje się przyda. Mój pcha przed siebie cokolwiek co znajdzie i próbuje to złapać.

Dlaczego już tak szybko? Te pierwsze foteliki są do 13 kg i są bezpieczniejsze dla takich maluchów przez to, że są tyłem do kierunku jazdy. Im dłużej tym lepiej. Te następne są dopiero od 9 kg. Moja Ania przesiadła się do niego jak skończyła roczek i jeździ w nim do teraz, a ma 3,5 roku.
Niestety niektóre foteliki te pierwsze są tylko do 11kg.

a ja ciągle się zastanawiam czy lepiej kupić krzesełko obite materiałem czy ceratką? ;-) bo ceratka pęka a materiał trudniej wyczyścić i baba ma zgryzotę :-p
Ja bym wzięła ceratę. Bo z ciuszków to dopiero po kilku praniach sprałam marchewkę i myślę ze na krzesełku było by identycznie.

Ostatnia edycja:
Do góry