reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

ja kupiłam dwie piżamki do karmienia ;-)
nie kupuje nic dla dzidzi jeszcze to chociaż sobie przygotuje wyprawke.
Musze tylko jeszcze jakies koszulki do porodu kupic i pare pierdułek co by juz chociaż swoje rzeczy do szpitala mniec przygotowane.
Za kurtkami sie nie rozglądam, wszedzie jeżdze autem, wiec te pare metrów z auta do budynku moge przejść w rozpietej kurtce czy płaszczu.

reklama
Ja piżamkę kopiłam sobie rewelacyjna jeszcze zanim byłam świadoma ze jestem w ciąży :) Jest na piersiach na kopertkę zakładana i odcinana od razu pod nimi. Dzięki temu jest miejsce na brzuszek i można szybko wyjąc cycuszka i nakarmić małego. Ale też myślałam o tym by pokupować sobie rzeczy do szpitala. Koszule i szlafroczek. żebym w razie co miała to wszystko już przy sobie a nie latała jak opentana po sklepach bądż liczyła na męża bo z jego gustem to może być różnie :)

no własnie dlatego jak ja sie dowiedziałam ze jestem w ciązy i wiadomo było ze zagrozona, to pierwsze co to pizamka, szlafrroczek i kapcie do szpitala, bo nic nie miałam. A w zasadzie przy zagrozonej to niegdy nie wiadomo kiedy cie w szpitalu położą...

ewa i marys ja też szukam kurteczki ...i chyba zrobie jak ania że kupie rozmiar "l" co by miejsce na brzuchol było :) a powoli ciasno ....oj ciasno...w kurtce...tym bardziej,ja wszystkie miałam dopasowane tak że nawet troszku cisnawe były i teraz to różnie bywa ...hihi

a ja dzis kupiłam spiochy dla maluszka boskie...idzie sie rozkochac...

troche sie zreczy wygniotły ale widac co i jak :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ok, dzięki za podpowiedz :-) chyba tez tak zrobie i kupie poprostu w rozmiarze więkrzym niż zwykle, bo już mam dość szukania. Co najśmieszniejsze to mi dziś moj M kazał przymierzyć jego kurtke :eek::rofl: bo zasugerowałam mu że jak nie bede mieć ciepłej kurtki to nigdzie w góry sie nie ruszam. Przymiarka naprawde śmiechu co niemiara...Wyglądałam jak strach na wróble.:-)
[url=http://www.suwaczek.pl/]
dff3a6b057.png
[/url]

A propos zakupów i koszul nocnych do karmienia. Napisze wam co u mnie okazało się wielkim niewypałem.
HINDIANKA - Sklep dla mam i niemowląt

Kupiłam sobie wtedy tą koszulkę. Ładna, fajna. Do pierwszego prania. Trochę się skurczyła w praniu i efekt był taki, że zamiast "sprytnie ukryte, niewidoczne pionowe rozcięć na wysokości biustu, ukrytych pod fałdą materiału" miałam po prostu sutki na wierzchu :-D
Także nie polecam takiego rozwiązania. Najlepsze są tradycyjne rozpinane koszule. I patrzcie uważnie, żeby te guziki sięgały jak najniżej - prawie do pępka - jest wtedy o wiele wygodniej.
A i nie wiem czy wszystkie pierwsze mamy wiedzą, ale do szpitala NIE WOLNO mieć piżamy. Musi być koszula nocna.

A i nie wiem czy wszystkie pierwsze mamy wiedzą, ale do szpitala NIE WOLNO mieć piżamy. Musi być koszula nocna.
I to jest dla mnie problem. Bo ja tylko i wyłącznie śpię w pidżamach i nie mam ani jednej koszuli.I dlatego się wybieram na zakupy w poszukiwaniu czegoś odpowiedniego.
Wczoraj poszłam z mężusiem do sklepu i kupiłam sobie sweterek dla przyszłych mam :-) taki co ma jeszcze troszkę miejsca na to by urósł mi brzuszek i kupiłam kurtkę. Jest teraz delikatnie dla mnie za luźna. Ale ma podwójne zapięcie. Jedno schowane takie wewnątrz, z dodatkową wstawką z materiału. Więc jak mi brzuszko podrośnie tak ze już się normalnie w nią nie zmieszczę to zapina się wtedy na ten drugi zamek :-)
Nie nadaje się do tłumaczenia:-) zrobię zdjecia to wstawię

ewa i marys ja też szukam kurteczki ...i chyba zrobie jak ania że kupie rozmiar "l" co by miejsce na brzuchol było :) a powoli ciasno ....oj ciasno...w kurtce...tym bardziej,ja wszystkie miałam dopasowane tak że nawet troszku cisnawe były i teraz to różnie bywa ...hihi

a ja dzis kupiłam spiochy dla maluszka boskie...idzie sie rozkochac...

troche sie zreczy wygniotły ale widac co i jak :)

łaaaaaaaaaaaaa, :-D piękne :tak:

Drogie Mamusie. Tak przeglądam w internecie detektory tętna płodu, zastanawiam się nad kupnem. Ale z drugiej strony nie wiem czy jest to aż tak bardzo potrzebne? Co o tym myślicie? :-)

reklama
Drogie Mamusie. Tak przeglądam w internecie detektory tętna płodu, zastanawiam się nad kupnem. Ale z drugiej strony nie wiem czy jest to aż tak bardzo potrzebne? Co o tym myślicie? :-)

dokładnie o to samo chciałam zapytać :-) odkąd dowiedziałam się, że istnieje takie urządzenie, strasznie chciałam je mieć ;-) i też nie wiem jak się ono spisuje i czy w ogóle jest przydatne. A jakoś strasznie mało jest w internecie opinii użytkowniczek tego cuda :baffled:

CIĄŻA: POSŁUCHAJ BICIA SERCA DZIECKA! ** LCD ** (471809125) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry