reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Wyjatkowa - jesli macie problem i maly sie boi wody to moze ci sie przyda? Jak dla mnie to kasa wyrzucona w bloto, bo mozesz przeciez splukac miseczka mala? U nas ten problem odpada, bo malej nie przeszkadza jak jej sie leje woda na glowe, wrecz sama jak sie bawi w wannie to nabiera wody do zabawek i sie polewa:) swoja droga znalazlam nawet odpowiednie zdjecie hehe:)
IMG_1139.jpg

Aza - fajna ta kuchnia, tylko duzo malutkich akcesorii i bedziesz musiala pochowac. My mamy taka malutka dla dzieci, jak znajde gdzies link to wkleje, mala ja uwielbia.

Co do kubkow to moja pije z kapkow, niekapkow, ale najbardziej lubi kubek ze slomka, zwlaszcza ze mozna z niego wylewac soczek i rozcierac po podlodze/stole hehe:) ale czesto probuje co tam mama czy tata ma w kubku i dlatego chce sprobowac z tym 360.

reklama
Wyjatkowa - jesli macie problem i maly sie boi wody to moze ci sie przyda? Jak dla mnie to kasa wyrzucona w bloto, bo mozesz przeciez splukac miseczka mala? U nas ten problem odpada, bo malej nie przeszkadza jak jej sie leje woda na glowe, wrecz sama jak sie bawi w wannie to nabiera wody do zabawek i sie polewa:) swoja droga znalazlam nawet odpowiednie zdjecie hehe:)
Zobacz załącznik 321675

Aza - fajna ta kuchnia, tylko duzo malutkich akcesorii i bedziesz musiala pochowac. My mamy taka malutka dla dzieci, jak znajde gdzies link to wkleje, mala ja uwielbia.

Co do kubkow to moja pije z kapkow, niekapkow, ale najbardziej lubi kubek ze slomka, zwlaszcza ze mozna z niego wylewac soczek i rozcierac po podlodze/stole hehe:) ale czesto probuje co tam mama czy tata ma w kubku i dlatego chce sprobowac z tym 360.

ale super zdjecie;-)duzo wody i te male zabaweczki przyczepione do wanny bomba:-)

Czy do tych piżamek zakładasz skarpetki? Ja jakoś wolą pajace ale w sumie nie próbowałam jeszcze piżamek. Co do moich dzisiejszych łowów to juz się chwale :))) Te 2 pary od lewej kupiłam większe aby były albo na dłużej albo dopiero na jesień :)))

aza super ciuszki :):):):)
co dp tych piżamek to moje przejezyczenie...... oczywiście chodziło mi o pajace. Tylko ja na to mówie pizamki ;p
Takie typowe 2-czesciowe pizamy by sie nie sprawdziły bo wszystko byloby pozwijane. Zreszta on spi odkryty i nie wyobrazam sobie aby miał gołe stópki, skarpety pewnie by tez pospadały :):)
No to sie dogadałysmy hehehe. Kurde ogólnie wyrasta mi juz chyba ze wszystkiego ;/ Bluzy.....koszulki. Spodnie i bodziaki sa ok bo były spore ;]m
Musze sie wziasc za sprzedaz starych ubran bo mam taki wór ze z szafy wyłazi.....bedzie kaska na nastepne. Ooo a u rodziców jeszcze jeden wór z letnimi rzeczami na sprzedaz...ale to troche pozniej.....

co dp tych piżamek to moje przejezyczenie...... oczywiście chodziło mi o pajace. Tylko ja na to mówie pizamki ;p
Takie typowe 2-czesciowe pizamy by sie nie sprawdziły bo wszystko byloby pozwijane. Zreszta on spi odkryty i nie wyobrazam sobie aby miał gołe stópki, skarpety pewnie by tez pospadały :):)
No to sie dogadałysmy hehehe. Kurde ogólnie wyrasta mi juz chyba ze wszystkiego ;/ Bluzy.....koszulki. Spodnie i bodziaki sa ok bo były spore ;]m
Musze sie wziasc za sprzedaz starych ubran bo mam taki wór ze z szafy wyłazi.....bedzie kaska na nastepne. Ooo a u rodziców jeszcze jeden wór z letnimi rzeczami na sprzedaz...ale to troche pozniej.....

Mama ja tez mam mnustwo rzeczy po Oliverku. Duzo juz sprzedalam a dalej jeden ogromny wor z ubraniami od 0-9 miesiecy i jeszcze jeden z letnimi. A tak mi sie nie chce tego sprzedawac ze szok. No ale kaska znowu by sie przydala bo Oli w koncu zaczyna wyrastac z bluzeczek i bluz i spodni 9-6 miesiecy hehe. Juz troszke wiekszych rozmiarow kupilam ale nadal brakuje i po domku nosi za krotkie rekawki hehe.

co do kubeczka do glowy do ja tez uwazam to za zbedny zakup. Moj Oli normalnie polewa sobie glowe a ostanio zaczyna nurkowac sam w wannie hehe. Ale zaczynalismy polewanie w formie zabawy. liczylismy 1,2,3 i chlap z kazdym dniem troszke wiecej. Ubaw mial przy tym a teraz mu to wogole nie przeszkadza. A chcialam spytac czy Wasze dzieci leza w wannie? Oliver nie da sie polozyc ani na sekunde, w basenie tez na pleckach nie ma mowy o plywaniu :( szkoda bo to kolejny krok do tego by nauczyl sie sam wyplywac z wody gdy nurkuje w basenie. Kiedys lubial bardzo.

klaudzia mój tez wlasnie juz w niektórych koszulkach ma przykrótkie rekawki...ale po domu moze byc. Kilka sztuk kupie na wiosne do wyjścia. Wiesz do roczku on miał tyle ciuchów - wiecej niz ja i D razem wzieci ;/ miałam niezłego hopla na tym punkcie. W połowie nie chodził lub ubrał 1 raz. Stwierdzilam ze to nie ma sensu no i teraz ma troszke mniej ale i tak 4 szuflady komody wypełnione ze uciskam jak je zamykam.
A tak mi sie nie chce tego sprzedawac jak tobie....masakra.....bynajmniej mnie to duzo czasu pochłania. Zrobić korzystne zdjęcie, szczegółowy, ciekawy opis.....No ale najgorzej mi zacząć a jak zacznę to wpadam w trans i jade hutrowo ;p Od 1 lutego zaczynam wystawianie :D postanowione bo sa fajne rzeczy akurat wiosenno/ letnie wiec zanim powystawiam cieplejsze to przyjdzie czas na letnie :)

co do wody to tez nie da sie połozyc.....kiedys mu sie odechciało leżec no i klapa. Teraz nawet nie wiem czy sie odblokował bo myjemy sie na siedzaco a potem od pasa w dół na stojąco i po sprawie ;]

Ostatnia edycja:
Ja też mierzę buty wyciągając wkładkę, bo jeszcze moje kobitki mają szeroko w paluchach i nie zawsze butki pasują, a na wkładce od razu widać..
A w lidlu są takie promocje od poniedziałku...LIDL

Zamowiłąm mlodemu teleon z FP ktory moze za soba ciagnac bo ma ostatnio manie wisiec na domofone i "ałło" ałło!!!! :)
A ja chowam rzeczy po małym bo moze niedlugo pojawi sie drugi synek , o ktorym marze :)
w Bartku panie dobierały nam buty.
Co do tego kubka do polewania glowy ... Antkowi licze jak na basenie 1,2,3 i wie , ze zaraz woda bedzie wszedzie wiec bez problemu polewam glowe. On zamyka oczy i buzie :) wiec nam niepotrzebny

A tak mnie zaciekawił ten kubek do polewania głowy, bo my w dwójke myjemy zawsze głowę małemu.JA zwijam pieluchę i trzymam mu od ucha do ucha zeby na buzke nie leciało a B bierze kufel i leje.
U nas mały nie jest przyzwyczajony jak mu sie leje na twarz zreszta ja mam tak samo. Kiedyś B mi pod prysznicem "Co ty sie wody boisz????" :D Dziwne uczucie.
próbowałam twojej metody ale Kuba się nie dał więc zainwestowałam w rondo i teraz jest ok :tak:
i ja też nie lubię jak mi woda po twarzy leci , pod prysznicem tylko na szyję mi się leje no i ewetualnie jak spłukuje włosy to staram się na maxa odchylić głowe zeby na twarz nie poszło
Czy do tych piżamek zakładasz skarpetki? Ja jakoś wolą pajace ale w sumie nie próbowałam jeszcze piżamek. Co do moich dzisiejszych łowów to juz się chwale :))) Te 2 pary od lewej kupiłam większe aby były albo na dłużej albo dopiero na jesień :)))
super spodenki:tak:
ja mam kilka pajaców bez stóp ale do nich ubieram skarpety , mam kilka par które mu nie spadają i tylko te zakładam ;-)

Mamy bujak ;-) Mała jest zadowolona, używa go również jako samochodu do odpychania. Mam nadzieje ze za kilka dni jej sie nie znudzi. Byly dziś u mnie siostrzenice i też sie na nim bujały a maja 6 i 10 lat. Chyba na długo wystarczy ten bujak hehe

reklama
Do góry