reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Wyjatkowa - jesli macie problem i maly sie boi wody to moze ci sie przyda? Jak dla mnie to kasa wyrzucona w bloto, bo mozesz przeciez splukac miseczka mala? U nas ten problem odpada, bo malej nie przeszkadza jak jej sie leje woda na glowe, wrecz sama jak sie bawi w wannie to nabiera wody do zabawek i sie polewa:) swoja droga znalazlam nawet odpowiednie zdjecie hehe:)
IMG_1139.jpg

Aza - fajna ta kuchnia, tylko duzo malutkich akcesorii i bedziesz musiala pochowac. My mamy taka malutka dla dzieci, jak znajde gdzies link to wkleje, mala ja uwielbia.

Co do kubkow to moja pije z kapkow, niekapkow, ale najbardziej lubi kubek ze slomka, zwlaszcza ze mozna z niego wylewac soczek i rozcierac po podlodze/stole hehe:) ale czesto probuje co tam mama czy tata ma w kubku i dlatego chce sprobowac z tym 360.

reklama
Wyjatkowa - jesli macie problem i maly sie boi wody to moze ci sie przyda? Jak dla mnie to kasa wyrzucona w bloto, bo mozesz przeciez splukac miseczka mala? U nas ten problem odpada, bo malej nie przeszkadza jak jej sie leje woda na glowe, wrecz sama jak sie bawi w wannie to nabiera wody do zabawek i sie polewa:) swoja droga znalazlam nawet odpowiednie zdjecie hehe:)
Zobacz załącznik 321675

Aza - fajna ta kuchnia, tylko duzo malutkich akcesorii i bedziesz musiala pochowac. My mamy taka malutka dla dzieci, jak znajde gdzies link to wkleje, mala ja uwielbia.

Co do kubkow to moja pije z kapkow, niekapkow, ale najbardziej lubi kubek ze slomka, zwlaszcza ze mozna z niego wylewac soczek i rozcierac po podlodze/stole hehe:) ale czesto probuje co tam mama czy tata ma w kubku i dlatego chce sprobowac z tym 360.

ale super zdjecie;-)duzo wody i te male zabaweczki przyczepione do wanny bomba:-)

Czy do tych piżamek zakładasz skarpetki? Ja jakoś wolą pajace ale w sumie nie próbowałam jeszcze piżamek. Co do moich dzisiejszych łowów to juz się chwale :))) Te 2 pary od lewej kupiłam większe aby były albo na dłużej albo dopiero na jesień :)))

aza super ciuszki :):):):)
co dp tych piżamek to moje przejezyczenie...... oczywiście chodziło mi o pajace. Tylko ja na to mówie pizamki ;p
Takie typowe 2-czesciowe pizamy by sie nie sprawdziły bo wszystko byloby pozwijane. Zreszta on spi odkryty i nie wyobrazam sobie aby miał gołe stópki, skarpety pewnie by tez pospadały :):)
No to sie dogadałysmy hehehe. Kurde ogólnie wyrasta mi juz chyba ze wszystkiego ;/ Bluzy.....koszulki. Spodnie i bodziaki sa ok bo były spore ;]m
Musze sie wziasc za sprzedaz starych ubran bo mam taki wór ze z szafy wyłazi.....bedzie kaska na nastepne. Ooo a u rodziców jeszcze jeden wór z letnimi rzeczami na sprzedaz...ale to troche pozniej.....

co dp tych piżamek to moje przejezyczenie...... oczywiście chodziło mi o pajace. Tylko ja na to mówie pizamki ;p
Takie typowe 2-czesciowe pizamy by sie nie sprawdziły bo wszystko byloby pozwijane. Zreszta on spi odkryty i nie wyobrazam sobie aby miał gołe stópki, skarpety pewnie by tez pospadały :):)
No to sie dogadałysmy hehehe. Kurde ogólnie wyrasta mi juz chyba ze wszystkiego ;/ Bluzy.....koszulki. Spodnie i bodziaki sa ok bo były spore ;]m
Musze sie wziasc za sprzedaz starych ubran bo mam taki wór ze z szafy wyłazi.....bedzie kaska na nastepne. Ooo a u rodziców jeszcze jeden wór z letnimi rzeczami na sprzedaz...ale to troche pozniej.....

Mama ja tez mam mnustwo rzeczy po Oliverku. Duzo juz sprzedalam a dalej jeden ogromny wor z ubraniami od 0-9 miesiecy i jeszcze jeden z letnimi. A tak mi sie nie chce tego sprzedawac ze szok. No ale kaska znowu by sie przydala bo Oli w koncu zaczyna wyrastac z bluzeczek i bluz i spodni 9-6 miesiecy hehe. Juz troszke wiekszych rozmiarow kupilam ale nadal brakuje i po domku nosi za krotkie rekawki hehe.

co do kubeczka do glowy do ja tez uwazam to za zbedny zakup. Moj Oli normalnie polewa sobie glowe a ostanio zaczyna nurkowac sam w wannie hehe. Ale zaczynalismy polewanie w formie zabawy. liczylismy 1,2,3 i chlap z kazdym dniem troszke wiecej. Ubaw mial przy tym a teraz mu to wogole nie przeszkadza. A chcialam spytac czy Wasze dzieci leza w wannie? Oliver nie da sie polozyc ani na sekunde, w basenie tez na pleckach nie ma mowy o plywaniu :( szkoda bo to kolejny krok do tego by nauczyl sie sam wyplywac z wody gdy nurkuje w basenie. Kiedys lubial bardzo.

klaudzia mój tez wlasnie juz w niektórych koszulkach ma przykrótkie rekawki...ale po domu moze byc. Kilka sztuk kupie na wiosne do wyjścia. Wiesz do roczku on miał tyle ciuchów - wiecej niz ja i D razem wzieci ;/ miałam niezłego hopla na tym punkcie. W połowie nie chodził lub ubrał 1 raz. Stwierdzilam ze to nie ma sensu no i teraz ma troszke mniej ale i tak 4 szuflady komody wypełnione ze uciskam jak je zamykam.
A tak mi sie nie chce tego sprzedawac jak tobie....masakra.....bynajmniej mnie to duzo czasu pochłania. Zrobić korzystne zdjęcie, szczegółowy, ciekawy opis.....No ale najgorzej mi zacząć a jak zacznę to wpadam w trans i jade hutrowo ;p Od 1 lutego zaczynam wystawianie :D postanowione bo sa fajne rzeczy akurat wiosenno/ letnie wiec zanim powystawiam cieplejsze to przyjdzie czas na letnie :)

co do wody to tez nie da sie połozyc.....kiedys mu sie odechciało leżec no i klapa. Teraz nawet nie wiem czy sie odblokował bo myjemy sie na siedzaco a potem od pasa w dół na stojąco i po sprawie ;]

Ostatnia edycja:
Ja też mierzę buty wyciągając wkładkę, bo jeszcze moje kobitki mają szeroko w paluchach i nie zawsze butki pasują, a na wkładce od razu widać..
A w lidlu są takie promocje od poniedziałku...LIDL

Zamowiłąm mlodemu teleon z FP ktory moze za soba ciagnac bo ma ostatnio manie wisiec na domofone i "ałło" ałło!!!! :)
A ja chowam rzeczy po małym bo moze niedlugo pojawi sie drugi synek , o ktorym marze :)
w Bartku panie dobierały nam buty.
Co do tego kubka do polewania glowy ... Antkowi licze jak na basenie 1,2,3 i wie , ze zaraz woda bedzie wszedzie wiec bez problemu polewam glowe. On zamyka oczy i buzie :) wiec nam niepotrzebny

A tak mnie zaciekawił ten kubek do polewania głowy, bo my w dwójke myjemy zawsze głowę małemu.JA zwijam pieluchę i trzymam mu od ucha do ucha zeby na buzke nie leciało a B bierze kufel i leje.
U nas mały nie jest przyzwyczajony jak mu sie leje na twarz zreszta ja mam tak samo. Kiedyś B mi pod prysznicem "Co ty sie wody boisz????" :D Dziwne uczucie.
próbowałam twojej metody ale Kuba się nie dał więc zainwestowałam w rondo i teraz jest ok :tak:
i ja też nie lubię jak mi woda po twarzy leci , pod prysznicem tylko na szyję mi się leje no i ewetualnie jak spłukuje włosy to staram się na maxa odchylić głowe zeby na twarz nie poszło
Czy do tych piżamek zakładasz skarpetki? Ja jakoś wolą pajace ale w sumie nie próbowałam jeszcze piżamek. Co do moich dzisiejszych łowów to juz się chwale :))) Te 2 pary od lewej kupiłam większe aby były albo na dłużej albo dopiero na jesień :)))
super spodenki:tak:
ja mam kilka pajaców bez stóp ale do nich ubieram skarpety , mam kilka par które mu nie spadają i tylko te zakładam ;-)

Mamy bujak ;-) Mała jest zadowolona, używa go również jako samochodu do odpychania. Mam nadzieje ze za kilka dni jej sie nie znudzi. Byly dziś u mnie siostrzenice i też sie na nim bujały a maja 6 i 10 lat. Chyba na długo wystarczy ten bujak hehe

reklama
Do góry