reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
jejku, przyjechali dziś moi rodzice i zostali z Alutką, a my z M na zakupy - SAMI, pierwszy raz od ponad roku. Kupiliśmy tonę szpargałów w IKEA, między innymi tunel dla Ali - ale byl szał :))))) Jeszcze żadna zabawka tak się jej nie spodobała :))) Tunel jest chitem nawet jak jest złożony bo wtedy włazi do niego jak do gniazda, zabiera ze sobą poducie i zabawki i się tam kokosi :)

A jutro dzień montera - musimy zawiesić wielki obraz w salonie, zamontować kosz wysuwany i szufladę w słupku w kuchni i sklecić ramę z pojemnikami do Ali pokoju..

Macie link do tego kubka Katrenki?

Znalazłam taki snacktrap kubek niewysypek

chyba sie skusze na ten kubeczek:-)

A jutro dzień montera - musimy zawiesić wielki obraz w salonie, zamontować kosz wysuwany i szufladę w słupku w kuchni i sklecić ramę z pojemnikami do Ali pokoju..
jaka rame z pojemnikami kupiliscie? taka IKEA | Przechowywanie | Półki i szafki | TROFAST | Regał

laski a tak zainspirowana zdjęciem Marysi od maxwell postanowilam zmienic młodemu kubek do napojów. A wiec w domu z kapka uczymy sie pic i łykać a nie ssać, ale na wyjścia wstyd sie przyznac ale ma 150 ml niekapek z nuka taki 6+ z latexowym smokiem :( pora na cos doroślejszego bo nie dość ze pojemnosc juz nie wystarczajaca to ten smok tez należałoby wymienic na twardszy..... Wiem ze nie bedzie umiał pic/ssac z tego kubka/szklanki ......wiec wymyslilam takie Kubek niekapek LOVI 250 ml - 12m+ (1439500752) - Aukcje internetowe Allegro lub Magiczny kubek niekapek 260 ml AVENT - NOWY (1427350052) - Aukcje internetowe Allegro . Czy któryś jest lepszy? tzn wiecie o kształt ustnika chodzi bo ten lovi jakos bardziej smoka przypomina a ten aventu taki patyk i nie wiem czy młody bedzie umiał takie płaskie coś ssać....ale z drugiej strony im mniej smoczkowaty kształt tym lepiej dla zębów hm?? pomóżcie cos wybrać, a moze macie cos jeszcze lepszego? :)

Mama, Marysia w sumie dość szybko zaczęła z tego niekapka aventowego (najpierw z miękkiego ustnika), z twardego pije gdzię koło 3 miesięcy..innych butelek nie znam, więc niestety,ja Ci nie mogę pomóc:-(

My mamy niekapek Nuka ale co Olinka chce do niego przekonac pogryzie mi ustnik ze dziurki się psują i muszę kupować nowy, z niego pije ale ze Olis mało pije muszę mu podac picie, przechylic i napoic, sam z siebie nie weźmie kubeczka.
My pijemy ze smoczka herbatki bo z tego wypije mi dosc duzo np. 40 ml naraz a z Nuka bardzo mało. I nie wstydzę sie ze pijemy ze smoczka :-D
Mamy też niekapek Nuby ale ma taki wielki dziub ze czasami dam sie w nim napic ale sam mnie nie przekonuje. Oczywiscie kupilam tez kapek TT, ale Oli tylko chlapie nim wiec leży w szafce i mam kubeczek lovi 360 a i tak pijemy ze smoczka.

Muszę zakupic ten Aventu niekapek, chociaż on taki nie do konca niekapek bo kapie, wiem to bo kiedys kupilam go małej dziewczynce ktorą sie opiekowalam dwa tygodnie (siostra cioteczna ja u mnie zostawila) i ten kapek kapał....

mama ten lovi ma kształtem podobny ustnik do nuka :)

ale co tam kupię jeszcze pewnie tego aventu raz jeszcze :-D

Ostatnia edycja:
mama moim zdaniem avent duzo lepszy. Lovi jest taki szeroki i gruby, ze calą paszcze dziecku zajmuje. U mnie te kubki tylko do gryzienia służyły. No i lovi kapie a avent nie kapie

laski a tak zainspirowana zdjęciem Marysi od maxwell postanowilam zmienic młodemu kubek do napojów. A wiec w domu z kapka uczymy sie pic i łykać a nie ssać, ale na wyjścia wstyd sie przyznac ale ma 150 ml niekapek z nuka taki 6+ z latexowym smokiem :( pora na cos doroślejszego bo nie dość ze pojemnosc juz nie wystarczajaca to ten smok tez należałoby wymienic na twardszy..... Wiem ze nie bedzie umiał pic/ssac z tego kubka/szklanki ......wiec wymyslilam takie Kubek niekapek LOVI 250 ml - 12m+ (1439500752) - Aukcje internetowe Allegro lub Magiczny kubek niekapek 260 ml AVENT - NOWY (1427350052) - Aukcje internetowe Allegro . Czy któryś jest lepszy? tzn wiecie o kształt ustnika chodzi bo ten lovi jakos bardziej smoka przypomina a ten aventu taki patyk i nie wiem czy młody bedzie umiał takie płaskie coś ssać....ale z drugiej strony im mniej smoczkowaty kształt tym lepiej dla zębów hm?? pomóżcie cos wybrać, a moze macie cos jeszcze lepszego? :)
mama my używamy aventu , kupuje tylko ustniki i zakładam do butelek (zdejmuje tą gumkę ze środka żeby łatwiej mu było pić) , jak chce żeby sam pił to daje mu w kubeczku z rurką ,a na wyjścia kupuje mu soczki w kartonikach z rurką lub biorę rurkę i podaje mu w szklance ;-)
Lovi nie znam bo nigdy nic nie kupowałam z tej firmy ale miałam niekapka z TT i szczerze nie polecam bo pomimo tego że było jeszcze 1/3 butelki to już mocno trzeba było przechylać żeby picie wogóle poleciało

reklama
Do góry