reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
mi wózki 3 kołowe w ogóle się nie podobały, chciałam coś klasycznego w stylu inglesiny (taki "powojenny" model ;)), ale jak pojeździłam w sklepach różnymi wózkami to przekonałam się do 3 kołowców i teraz bardzo się cieszę. Na dłuższy spacer, gdzie różnie bywa z nawierzchnią potrzebny jest solidny wózek.

Freestyle spacerówkę kupiłam w kolorze czerwonym, a do tego gondolę dla odmiany niebieską, choć najbardziej chciałam jakąś zgniłą zieleń, ale niestety nie było nic fajnego w tym kol.

no to trafilam :eek:
http://www.animaturk.com/content/komik_resim_turbo_bebek_arabasi.jpg hehehe :-D:laugh2::laugh2:ale ktos pomyslowy :rofl2: ale przynajmniej sa duze masywne kola ;-)

fajny wozek hehehhe :p na wycieczki terenowe mozna chodzic :p

ja juz swoj wybralam chyba bo jakie nie ogladam i mi sie podobaja to i tak wracam do tego :)
wózek Babyactive Jet Picasso 2009 kolor nr 7 (642757706) - Aukcje internetowe Allegro
kolor 3 lub 5 sa zywe i fajne dla chłopaka i dziewczynki a pozatym jest inny ;P nie widzialam jeszcze u nikogo takiego hehe :)

fajny wozek hehehhe :p na wycieczki terenowe mozna chodzic :p

ja juz swoj wybralam chyba bo jakie nie ogladam i mi sie podobaja to i tak wracam do tego :)
wózek Babyactive Jet Picasso 2009 kolor nr 7 (642757706) - Aukcje internetowe Allegro
kolor 3 lub 5 sa zywe i fajne dla chłopaka i dziewczynki a pozatym jest inny ;P nie widzialam jeszcze u nikogo takiego hehe :)
moi znajomi też go kupują i nam też się podoba. Zastanawiamy się nad p4 albo p5 tylko musimy się umówić ze znajomymi jaki oni kupują żeby na spacery nie chodzić z takimi samymi :)) bo im się chyba też te same podobały :)) dla mnie najważniejsze żeby nie był ciemny kolor, bo na lato niepraktyczny :))

mi tez sie podoba taki wozek ale jak dla mnie te kolory sa za jasne szybko sie wozek ubrudzi. ja wybiore raczej z ciemniejszych kolorow. :tak:

ja sie rozgladam internetowo za wozkiem na tureckich stronkach i powiem szczeze ze zaden mi sie nie podoba. :no: wszystkie 3 kolowe odpadaja a te na 4 kolkach nie sa fajne. wlasnie nie podobaja mi sie te male plastikowe podwujne koleczka E-Bebek | Bebek Arabaları | Travel Sistem Bebek Arabaları | Graco | Baby 2 Go Maximum Konfor Avangarde Travel Sistem wolalabym duze masywne kola.
to nie sa takiemale kółecczkka, raczej średnie. Choć zdecydowanie miejskie. Po piachu trochę kiepsko się jeździ. Mam spacerówkę chicco z takimi kółkami i jestem zadowolona, poza sniezycami, bo jak porządnie napada to te kółka nie przejada. Chociaz wiadomo pompowane lepsze

A to mój wózeczek. Jak na razie taki zamierzam kupić. Choc mam naddzieje, że do jesieni coś nowego jeszcze na rynku się ukarze, albo te droższe stanieją.
..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: QUATTRO TOUR DUO dla dwójki

Śmiejcie się z Oli, ale dziś byliśmy w "Askot" i kupiłam X-LANDERA XA
icon_smile.gif

Była promocja (głęboko-spacerowy)- koszt 1200 zł.
Nosidełko czyli zarazem fotelik do auta kupimy w necie, bo jest dużo taniej (Maxi-Cosi).
Można Maxi -Cosi zamontować na stelażu, także nie ma problemu.

icon_smile.gif
hehe tez mam ochote na ten sam zestaw :) i na razie to moj nr1 :):-D

Kupiliśmy go w Askot na Braniborskiej.
Akurat jest wyprzedaż modelu 2008 (XLander XA).
Wózki były w kartonach (było tych kartonów chyba około 10).
Kolory niebieski, czerwony i zielony.
Ja od początku chciałam zielony i taki wzięliśmy.

Cena 1199 zł , a poprzednia była niby 1699 . (wozek głeboko -spacerowy)

Fotelik polecano Maxi Cosi i jego koszt to 600 zł z adapterami.
W necie taki używany fotelik to koszt od 50 do 200 zł.
Nowy w necie 300-350 zł.
Więc spora różnica.
Mozliwe , że fotelik kupimy właśnie używany :)

Spacerówka XA jednak rozkłada się całkiem na płasko (z czego bardzo się ucieszyłam).

Co do Quinny obserwowalismy jak jedna para go kupowała (niebieski na 3 kólkach) i ta gondola byla faktycznie mniejsza niz X Landera.
Oni brali też fotelik Maxi-Cosi do tego Quinny.
Ale ile zapłacili to nie wiem, bo tylko obserwowaliśmy jak sprzedawca im pokazywał jak się ten wózek składa i rozkłada.:)

Ola ja tez wlasnie widzialam na necie ze uzywane foteliki maxi cosi sa tanie i tez raczej sie zdecyduje na uzywke bo takie foteliki jak nowki wygladaja a nie usmiecha mi sie placic za fotelik 600zl ktory posluzy max poltory roku!!

Co do quinny to taki model kupowali: QUINNY BUZZ 3 2008 +GONDOLA+GRATISY bubumarket (644943518) - Aukcje internetowe Allegro musieli grubo ponad 3tys zaplacic bo one w sklepach sa drozsze!!ja czekam na wyprzedaz tego modelu po wakacjach:-)a mi sie wydawalo ze gondola quinny i x-landera jest taka sama...

reklama
Gie-oska a mi kolezanka odradzala kupowanie uzywanego fotelika i na pewno kupimy nowy. Sa w sprzedazy foteliki rowniez po wypadkach a tego nikt nie pozna a one nie powinny juz byc w uzyciu. po drugie planujemy jeszcze jakiegos dzidziusia wiec ta roznice miedzy uzywanym a nowym dziele na dwa... A poza tym jak nawet bedziesz chciala sprzedac wozek i fotelik to sprzadzasz go min. za ok. 50% ceny...

Do góry