reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Gie-oska a mi kolezanka odradzala kupowanie uzywanego fotelika i na pewno kupimy nowy. Sa w sprzedazy foteliki rowniez po wypadkach a tego nikt nie pozna a one nie powinny juz byc w uzyciu. po drugie planujemy jeszcze jakiegos dzidziusia wiec ta roznice miedzy uzywanym a nowym dziele na dwa... A poza tym jak nawet bedziesz chciala sprzedac wozek i fotelik to sprzadzasz go min. za ok. 50% ceny...

wiem ze jest ryzyko takie ale to juz bedzie drugie moje bajbe i nie wiem czy na trzecie sie zdecyduje wiec hcyba zaryzykuje kupno uzywki...no chyba ze po wakacjach ceny spadna i bedzie jakas fajna promocna na foteliki!!Jak fotelik jest powypadkowy to jakas mozna poznac bede starala sie kupic albo z mojego rejonu,moze znajomi beda sprzedawac albo jakies komisy zobaczymy!!Najlepsze jest to ze ja mam fotelik graco po corce ale on nie pasuje do stelaza quinny!!no ale zobaczymy:-)

reklama
Babeczki zauwazylam ze jest duzo mam z wroclawia na naszym watku i w zwiazku z tym mam pytanko czy nie wiecie gdzie we wroclawiu jest jakis falny lumpex z markowymi ciuszkami dla dzieci??bo wiem ze dziewczyny na innych watkach kupuja duzo nowych ubranek w takich lumpexach ale one sa z warszawy:-(a ja z ciekawosci bym poszla nawet zobaczyc:-)

nie usmiecha mi sie placic za fotelik 600zl ktory posluzy max poltory roku!!

poltora? chyba z 8-9 mesecy zalezy od welkosc malucha te fotelk najmnejsze to sa do 9 kg wiec pozniej znow trzeba kupic
my z mezem chcemy taki wsadzany do stelazu jak juz bedziemy zmieniac na wiekszy ktory posluzy do 4-5 lat albo i wiecej to wtedy nie bedziemy załowac zadnej złotówki

A ja coraz bardziej przekonuję się do tego wózeczka:
CHICCO WOZEK TRIO TOUR 4 GONDOLA AUTO FIX PROMOCJA (645257027) - Aukcje internetowe Allegro
Dośc drogi ale spelnia wszyskie moje wymagania, jest stosunkowo lekki i bardzo dobrze się prowadzi. W sklepach wypada ok 500 zl drożej ale można go sobie dokładnie obejrzec i posprawdzac.

Widziałam ten wózek w sklepie "Dziecko" we Wrocławiu koło Centrum Korona za 2100 zł (gondola, spacerówka, fotelik razem z bazą).

Ma największą spacerówkę jaką widziałam-rozkładaną całkiem na płasko-jest bardzo szeroka i długa (w sam raz na jakiegoś dużego klopsa) :-)

Ale jest ze strasznie tandetnych materiałów zrobiony (to moje i męzą zdanie)
Gondola to sam chamski plastik i strasznie wąska jest ta gondolka.
Widziałaś go na żywo ?????

hehe tez mam ochote na ten sam zestaw :) i na razie to moj nr1 :):-D

Cieszę się, że są inne zwolenniczki tego powozu :-)

Ola ja tez wlasnie widzialam na necie ze uzywane foteliki maxi cosi sa tanie i tez raczej sie zdecyduje na uzywke bo takie foteliki jak nowki wygladaja a nie usmiecha mi sie placic za fotelik 600zl ktory posluzy max poltory roku!!

Co do quinny to taki model kupowali: QUINNY BUZZ 3 2008 +GONDOLA+GRATISY bubumarket (644943518) - Aukcje internetowe Allegro musieli grubo ponad 3tys zaplacic bo one w sklepach sa drozsze!!ja czekam na wyprzedaz tego modelu po wakacjach:-)a mi sie wydawalo ze gondola quinny i x-landera jest taka sama...

Kochana fotelik starczy do góra 8 miesiąca (tak powiedział sprzedawca).
Pierwszy fotelik to 0-13 kg
Potem trzeba kupowac następny 9-18

Także ja na bank kupię używany ten pierwszy fotelik -i tak myslę ze bede go uzywac tylko do auta.

Co do Buzza to tak!!!-własnie ten kupili :-)

Gie-oska a mi kolezanka odradzala kupowanie uzywanego fotelika i na pewno kupimy nowy. Sa w sprzedazy foteliki rowniez po wypadkach a tego nikt nie pozna a one nie powinny juz byc w uzyciu. po drugie planujemy jeszcze jakiegos dzidziusia wiec ta roznice miedzy uzywanym a nowym dziele na dwa... A poza tym jak nawet bedziesz chciala sprzedac wozek i fotelik to sprzadzasz go min. za ok. 50% ceny...

Bez przesady z tymi wypadkami. :-)
Trafic na fotelik z wypadku to jak trafić 6 w totka :-)
Ja pierwszy fotelik kupię używany, ale jak ktoś chce nowy to proszę bardzo.

Ostatnia edycja:
Widziałam ten wózek w sklepie "Dziecko" we Wrocławiu koło Centrum Korona za 2100 zł (gondola, spacerówka, fotelik razem z bazą).

Ma największą spacerówkę jaką widziałam-rozkładaną całkiem na płasko-jest bardzo szeroka i długa (w sam raz na jakiegoś dużego klopsa) :-)

Widziałaś go na żywo ?????

Cieszę się, że są inne zwolenniczki tego powozu :-)

Także ja na bank kupię używany ten pierwszy fotelik -i tak myslę ze bede go uzywac tylko do auta.

Co do Buzza to tak!!!-własnie ten kupili :-)

Bez przesady z tymi wypadkami. :-)
Trafic na fotelik z wypadku to jak trafić 6 w totka :-)
Ja pierwszy fotelik kupię używany, ale jak ktoś chce nowy to proszę bardzo.

zgadzam sie z Ola w koncu ile fotelikow jest wypadkowych w sprzedazy??wiadomo zawsze mozna zle trafic ale wydaje mi sie ze 95procent jest niewypadkowych:-)

ja moja Maje w graco nosilam jakos rok z hakiem bo on byc do 13kg ale widzialam takie przypadki ze w tym foteliku do 13kg bylo dziecko co wystawalo i glowa i nogami z tego fotelika:
-)

Moja Zuzia pewnie nie ma wiecej niz 13 kg wiec teoretycznie moglaby jezdzic jeszcze w tym małym ale najnormalniej do samochcodu sie nie zamontuje (jesli jest montowany tyłem do kierunku jazdy) jak chociaz troche nogi wystają:tak: Nasza jezdzila własnie tak do ok 8 miesiąca

...

Widziałaś go na żywo ?????...

Widziałam i własnie dlatego się do niego coraz bardziej przekonuję.:-) Szczególnie ze względu na spacerówkę. Gondolka mimo że "chamski plastik" to jest porównywalnie wąska z innnymi wózkami, a poza tym jak sięgnę pamięcią to córeczkę woziłam w gondoli max 6 miesięcy a potem na gwałt szukałam spacerówki. I z doświadczenia wiem, że duża i wygodna spacerówka ma w moim przynajmniej przypadku największe znaczenie. Rozkładana na płasko, szeroka i niska. 2 letni malec bez problemów powinien się na nia wspiąc.
A materiał nie jest taki znowu zły. Widziałam gorsze:-)

Nasz synek mial fotelik-kolyske 0-13kg, ale jak mial 7miesiecy to przesiadl sie do fotelika 9-18kg, poniewaz tam wagowo by sie zmiescil(jak sie przesiadl mial rowniotko 9kg) ale na dlugosc juz nie.

Ja z woziem poczekam do lipca i poogladam sobie wozeczki w Polsce bo tutaj to masakra i wszystkie czarne. Smieje sie z mama ze wygladaja jak trumny :baffled: Ja chce jakis jasniejszy najlepiej jakas limonka :) A fotelik tez napewno kupie z maxi cosi i napewno uzywany. O wiele taniej a wsumie i tak maluch pojezdzi w nim gora 7 miesiecy wiec nie chce przeplacac. :-)

reklama
fajny wozek hehehhe :p na wycieczki terenowe mozna chodzic :p

ja juz swoj wybralam chyba bo jakie nie ogladam i mi sie podobaja to i tak wracam do tego :)
wózek Babyactive Jet Picasso 2009 kolor nr 7 (642757706) - Aukcje internetowe Allegro
kolor 3 lub 5 sa zywe i fajne dla chłopaka i dziewczynki a pozatym jest inny ;P nie widzialam jeszcze u nikogo takiego hehe :)

Kasiula a ja wczoraj widzialam ten wozek co Ty chcesz kupic i musze Ci powedziec ze super sie prezentowal:-)kolorek ladniejszy niz na zdjeciu,malutki,zgrabniutki:-)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry