reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupki dla mamusi i dzidziusia

reklama
Wczoraj zrobiłam kolejny postęp z zakupami, kupiłam:
- materac do łóżeczka
- wanienka + mata gąbkowa dla noworodka
- przewijak na łóżeczko
- prześcieradełka do łóżeczka i wózka
- kilka śliniaków
- pojemniki na mrożenie lub przechowywanie pokarmu
- bezpieczne cążki do paznokci
- pojemnik na smoczek
- woreczki na zużyte pieluszki
- album pierwszego roku życia dziecka ;)
- gruszka (do odciągania)

Chyba tyle :p Teraz będę czekać na paczkę ;)

A ja wczoraj weszłam sobie do apteki i pomimo tego, że kupiłam wcześniej butelki Misia te co ty , to nie mogłam się powstrzymać by kupić kolejną i dodatkowy smoczek .Znalazłam hiszpańską firmę Suavinex i zdecydowałam się przetestować :) Cinamona może ty ją znasz :) Mikaa poszalałaś :) mnie te ceny wszystkiego wykończą, nie spodziewałam się , że dziecko może tyle kosztować :baffled:

butelki_150ml.jpgSuavinex_Suavine_4f6c6e0ba8389.jpgsuavinex1.jpg

Ostatnia edycja:
Jesli mogę coś doradzić
- wanienka + mata gąbkowa dla noworodka
mata to siedlisko bakterii, możesz podłożyć pieluszkę tetrową choć i tak malucha w jednej ręce się trzyma więc nie leży w wanience

- i - gruszka (do odciągania)
od gruszki tez się już odchodzi bo z tego co słyszałam może uszkodzić nosek, polecam aspiratorki do odciągania kataru (frida, sopelek itp.)

mikaaa ja też mam matę gąbkową do wanienki, była w komplecie, a zakupy widzę bardzo udane.
majja ja osobiście nie spotkałam się z taką firmą, ale buteleczki wyglądają bardzo fajnie:-)

Co do gąbki to się zgodzę ...to same bakterie. Polecam za to taki leżaczek do kapieli są materiałowe i plastikowe. Ja na któryś na pewno się zdecyduję.

Co do gruszki to pierwsze słysze że uszkadzają nosek, młody jak ma zapchany nos to sam przynosi mi gruszkę. Więc i małej też zakupiłam.

Majja - Suavinex to hiszpanska firma, generalnie ma dobre opinie, a wzory maja przesliczne.
Na szkole rodzenia dostalam w wyprawce z tej firmy smoczek normalny i smoczek do butelki, wiec bede na malej testowac.
Z czasem kupie od nich tez kosmetyki bo dziewczyny tutaj w ES polecaja.

Mikaaa no cudne zakupy:tak:, ja dzis tez poszalalam, ja mam do kapieli taka wkladke plastykowa, na ktorej kladzie sie malucha, do mycia zas myjki, ktore od razu po kapaniu ida do prania;-)

Majja ale cudne te smoki:-) ja tez chce daj linka jak masz:sorry2:

reklama
Do góry