reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla mamusi i dzidziusia

Wychodzę z założenia, że najlepszym kosmetykiem jest woda... wszystko inne to chemia, więc osobiście używam ich jak najmniej... Na początku dla Młodego używałam tylko właśnie emulsji do kąpieli Oilatum, Bephantenu i kremu na mróz do buzi. Do tego przegotowana woda, sól fizjologiczna i spiryt do pępka.
Dlatego mówię ile mam, położnych i lekarzy, tyle szkół pielęgnacji.

Ogólnie słucham rad mojej siostry - położnej, która wiele lat przepracowała na oddziale intensywnej opieki neonatologicznej ICZMP i sama wychowała 2 dzieciaków... cóż ma doświadczenie i to w najbardziej skrajnych wypadkach...

Przy tym dziecku nie zamierzam zmieniać postępowania, bo przy Młodym się sprawdziło. Jak się nie sprawdzi to będę szukała nowych sposobów.

reklama
ja kupiłam dla maluszka żel z szamponem do mycia ciała i włosów, balsam nawilżający, krem na odparzenia i krem nawilżający a do tego zakupię jeszcze krem na zimę chroniący przed mrozem i wiatrem :happy: jesli pojawią się jakieś problemy to dokupię Oilatum i bepanthen - choć ten drugi to pewnie bardziej dla mnie po karmieniu :-D na pewno nie kupię żadnej oliwki bo ona wogóle się nie wchłania i słyszałam wiele opinii że ponoć bardziej wysusza niż nawilża - miałam oliwkę dla Julki ale smarowałam nią zaledwie kilka razy i szybko przeszłam na balsam nawilżający, no może jedynie do główki się sprawdza

Sarka mądrze pisze o tych parabenach. Szukać kosmetyków jak najmniej napakowanych chemią po co od małego ładować w dzidzie. Dobre i proste składy ma seria babydream rossmanowska. Jeśli problemy ze skórą to specjalistyczne włączyć np. ten który poleca Ciril - przy mojej Sarze się sprawdził ona alergiczka i azs miała.
Kurczę tak was czytam Wy w pełnej gotowości a ja....aż zaczynam się denerwować choć z drugiej strony mam jeszcze sporo czasu ;-)

Ja jak Aluś był malutki to kąpałam go w J&J do kąpieli dodawałam oliwki zeby go troszke natłuścić później już go nie smarowałam niczym była tylko oliwka i płyn do kąpieli 2W1 na dobranoc i wsio.

Ja kosmetyków jeszcze zadnych nie kupiłam ani dla siebie ani dla małej, jak bede w szpitalu to mąz wtedy kupi teraz nie ma potrzeby. Dla siebie kupie tylko majty poporodowe i podpaski i wkłady i wsio reszta mąż dokupi.

A ja mam dla Małego mieszankę czyli troszkę z Nivea,J&J, Bambino a dla siebie podkłady zakupione, majtek nie kupowałam bo pamiętam, że po cc mogłam mieć swoje zwykłe.:tak:

A ja właśnie zakupiłam taki śpiwór
spiwteczpolar_nr15.jpg

Dół się odpina i można z niego zrobić torbę do wózka

a ja wlasnie wrocilam z malego shoppingu.

Kupilam sobie bluzke co moge nosic i teraz i po porodzie tez DSCN1307.jpg

torbeDSCN1308.jpg

no i w HM nie moglam sie opanowac i kupilam dla Majeczki komplecik DSCN1309.jpg

reklama
Do góry