reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbane Majowe Mamy

Pieszczoszka ja karmie cycem i waga od 3mc stoi w miejscu:wściekła/y: ani grama mniej :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wiec to nie ma nic wspolnego z karmieniem mit obalony:-D
najlepsze beda cwiczenia bo kremy to tylko dodatek one nie pomagaja
Anik czekam na opinie

reklama
ja od porodu zrzuciłam 25kg mam mam teraz 2 kg mniej niż przed ciążą czyli 53, tak jak dziewczyny mówią to że przy karmieniu się chudnie to wcale taki nie jest u mnie akurat tak było ale moja koleżanka karmiąc cycem wręcz tyła... więc regóły nie ma:no: co do (.)(.) to moja na razie wmiare ok ale też się boję że za chwilę będę je kolanami kopać:confused2: mam miseczkę C więc tym bardziej się boję że ciężar dodatkowo zrobi swoje

ja przez ciaze przytylam... 18kg. Schudlam 8kg (dziecko+macica+wody plodowe :-p) i ani grama mniej :wściekła/y:, spodnie nosze 2 rozmiary wieksze niz przed ciaza :wściekła/y: Cycki mam piekne, pelne, stojace, kragle... gdy sa pelne mleka. Oproznione wisza jak u rasowej murzynki - wiec domyslam sie, co mnie pewnie czeka :baffled: A wcale mi sie duzo nie powiekszyly. Z 75B przed ciaza do 85C teraz.

anik - a od kogo dostalas ten balsam? Jesli od m a Ty go od niego NIE zamawialas to bym mu wygarbowala na Twoim miejscu skore :-p;-)

No własnie ja piersią nie karmię , zaczynałam ciąże z nadwagą i brzuchem wielgachnym a teraz mam 5 kg mniej niż przed ciążą , i prawie płaskim brzuchem ( troche ćwiczen i byłby:-D płaski ) ,,,jem normalnie zadnych diet , waga stoi i nie chce zejsc na dół ale nie narzekam na to...

pieszczoszka a wiem ,że kiedys pisałas ze stosowałas kiedys adipex a wiem ,że on po osdstawieniu powoduje ogromny efekt jo-jo z którego juz bardzo ciezko dojsc do wagi idealnej...
i to nie wcale po osdstawieniu od razu , skutki moga wystapic nawet pare lat pozniej , mam kolezanke która stosowała to i do dzis walczy ze skutkami ...

Ostatnia edycja:
Ja waze mniej niz przed ciaza,ale brzuch mam duzy,chyba trzeba zaczac cwiczyc troszke,ale zero mobilizacji z mojej strony;/

Anik czekamy na opinie:-)

Adipex i Meridie to i ja bralam swojego czasu, wiec to nie ma nic wspolnego. Owszem, jest jojo jak po odstawieniu zaczyna sie normalnie jesc ale to tyle.

Pieszczoszko co do nadwagi przed ciaza i zrzuceniu wagi po ciazy to nie zgadzam sie.
Ciaze z Patrykiem zaczelam z waga 70kg (160cm), miesiac po porodzie wazylam 56.
Ciaze z Mia zaczelam z 53, skonczylam na 68 i mam 53 (4mies po)
Dietowalam i cwiczylam, nie chudlam prawie, jak zaczelam jesc normalnie to zaczelo spadac. Nie karmie.

A Ty trzymasz diete tak jak Ci radzilysmy?

reklama
Mity nie mity przy karmieniu piersią się szczupleje ale warunek taki ,że jeść trzeba normalnie ,a nie tak jakby się nadal było w ciąży.Oczywiście od każdej reguły są wyjątki są takie kobiety które tyją nawet jak księżyc dobiera ale to raczej zatrzymanie wody.Ja teraz nawet ciut podjadam bo owszem słoninkę z brzucha i celulit na udach bym chciała zlikwidować ale na spokojnie bo ja teraz ponoć wyglądam kożystniej niż wtedy gdy jak Ollena przy wzroście 160 cm ważyłam 53 na początku sierpnia ważyłam 70 kg i wyglądałam tak teraz spadłam tak około 2 kg 100_0809.jpg

Do góry