reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ząbkowanie

Widzę Madga, że mamy podobny problem. Tylko, że ja na szczęście w łagodniejszej wersji. Robert jak ostatnio budzi się o 7.30, to po 9 znowu ma ochotę na spanie i śpi tylko 20- 30 minut. A zanim zaśnie, to jest półgodziny noszenia, bo nic mu nie odpowiada. Mam wrażenie, że i to noszenie też nie sprawia mu wielkiej przyjemności. Dlatego też kładę go do wózka i w wózku ze smoczkiem i intensywnym kołysaniu zasypia Po obudzeniu z pół godziny ma dobry humor i można się z nim pobawić lub sam się bawi barankami zawieszonymi na wózku Po czym znowu się zaczyna przekładanie go z miejsca na miejsce a kończy się to noszeniem na rękach. Jak jest już głodny, to udaje się go na tyle uspokoić przy piersi, że sam może zasnąć o 11-12 w wózku i też śpi 20-30 minut. .Potem to już mi nie zasypia aż dopiero po południowym spacerze i śpi wtedy 2-3 godziny mniej więcej do 17-18. O 19 go kapiemy i po 20 zasypia (tak mamy od kilku dni ;)) i śpi do rana z kilkoma przerwami na karmienie

reklama
Karioka a może Robertowi nie starcza Twoje mleczko??? Ja miałam dokładnie tak samo i zmieniło się odkąd daję Bebilon. Łukasz jest spokojny ( nie licząc ząbkowania) łatwiej i na dłużej zasypia. Jak karmiłam piersią to też 30 min i po spaniu. Od kilku dni karmię go tylko w nocy

karioka i madga u Majki też nic nie widać, dziąsełak nie spuchnięte, a bardzo chętnie gryzie schłodzony gryzak i uspokaja się. w dzień zasypia mi ładnie, po cycu jest lekko śnięta i usypia sama, ale od 2 dni na noc muszę jej dawać viburkol bo straszliwie płacze.

Aniulka co do pokarmu jestem pewna, że mu starcza. Nieraz wydaje mi sie, że jest głodny i przystawiam go do piersi a on jeszcze bardziej krzyczy. Wtedy wiem, że jest zmęczony i poprostu musi odpocząć. W ciągu dnia nie chce za często zajadać. Wiem, że dziecko samo reguluje sobi ilość pokarmu jaką potrzebuje. A na wadze bardzo dobrze przybiera :)

My też mamy problem ze spaniem w dzień. Jak dotąd Maciuś codziennie przesypiał 3 godziny na spacerze ale ostatnio ma stan podgorączkowy i jest zakatarzony więc nie wychodzimy na dwór. No i się zaczęło!!! Mały jest strasznie marudny, śpi może w sumie z 40 minut dziennie i to przy cycku, nie da się odłożyć do łóżeczka, cały czas trzeba z nim gadać i gadać... Dziś ubrałam go w kombinezon, wsadziłam do wózka otworzyłam okno w sypialni i usnął. Śpi z pół godziny, ciekawe jak długo...

Robert właśnie tylko po spacerze śpi 2-3 godziny przy otwartym oknie. A na spacerze, to sobie kila razy zdrzemnie

Dokładnie tak. A mam porównanie, bo mam starszą córkę. Jedynie od niedawna wieczorami Robert podobnie zasypia jak kiedyś Sara i nie ma z nim problemu w nocy ;)

reklama
Tak sobie myslę, że najważniejsze jak dziecko śpi w nocy... nawet jak w dzień marudzi to nie jest to tak uciążliwe jak nieprzespane noce.

Do góry