reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zabawki dla naszych dzieci! :)

A ja wczoraj na Allegro kupilam dla majki prezent na dzien dziecka- mate edukacyjna firmy Fisher price-z ptaszkami ktore zaczynaja cwierkac gdy mala macha raczkami i ponoc jakies swiatelka swiaca.Zobaczymy co to bedzie,ale byla najwyzsza pora na mate.

reklama
my jestesmy wlasnie nas etapie kupna maty i pałąka do lezaczka:)

ale spośród wszystkich zabawek które dostalismy, tj interaktywnych pieskó itp. mój Maks najbardziej lubi .... plastikowego niebieskiego zająca - grzechotkę za 2,50 zł :laugh: :laugh: :laugh:

Kuba uwielbia grzechotke z żabką. Trzymanie idealnie pasuje mu do rączki , żabka jest mieka więc nie boli go przy bliskim kontakcie z głową i swietnie wkłada się ją do buzi ;D może bawić się nią dobre pół godziny bez przerwy. Ostatnio opanował nawet przekładanie jej z rączki do rączki. Lubi też pogadać do karuzeli i usypia przy gwiazce - ma taką spokojną melodyjkę.

aqua, to Twój Kubuś jest już bardzo zaawansowany w niemowlęcych zabawach!!! Super. Mój Jasiek to jeszcze nawet nie chwyta sam grzechotek, o przekładaniu z ręki do ręki nawet nie myślałam!
Dziś przyszedł piesek z Allegro. Zobaczymy, czy się synkowi spodoba. Zamówiłam też tą książeczkę z Tiny Love (mimo że wydaje mi się o wiele za droga;) )

Mojej dzidzioli też najbardziej podobają sie 3 zwykłe słoniki (dekoracja na ścianie), które wiszą przy przewijaku.
Bardziej od karuzelki!!! A najbardziej podoba jej się ten żółty. ;D
Nigdy nie zapomni się do niego uśmiechnąć i porozmawiać. :D

pytia moj maly tez sam jeszcze nic nie chwyta nie trzyma swiadomie(jak mu wcisne cos w lapke to trzyma ale tak nieswiadomie) to na pewno normalne bo takie maluszki maja chyba jeszcze na to czas.ja juz sie wystraszylam jak iwosz pisala ze jej krzymek gazetke metolil i sie wystraszylam ze cos u nas nie tak bo maly na razie interesuje sie wzrokowo,a w wiszace zabawki uderza alke jeszcze widac ze nieswiadomie

a co do ksiazeczki to sie zastanawiam bo troszke kosztuje............na probe zrobilam z kartonu taka ksiazeczke narysowalam proste wzory(czarne na bialym) kwadraty kolka itp.i maly zero zainteresowania............najlepsi jego przyjaciele to zwierzaki z karuzeli i piesek z allegro ;) i tak sie zastanawiam nad ta ksiazeczka hmmmmmmmmmmmm fajna jest.w ogole na razie to zabawki sa dla mnie ;D

No i jesteśmy po pierwszym zapoznaniu Jasia i pieska Zebuloo :) Wypadło pomyślnie, chyba zapałali do siebie sympatią ;) Nawet jedna noga pieska została już ośliniona ;D Także zakup udany - dzięki, bo to Wy mnie namówiłyście!

Pytio, jak mozesz to wklej jakies zdjecia Zebuloo bo nie mam pojecie co to za stwor ;D

Patryk uwielbie karuzelke w lozeczku, z radosci slini sie, piszczy , gaworzy i macha nogami ( czasem zza ochraniacza widac tylko podskakujace stopki). Ostatnio zainteresowal sie swiatelkami przy karuzelce.

Mate mamy z Tiny Love, na razie synus wpatruje sie w zabawki i czasem przypadkowo chwyci za ktoras. Wpatruje sie tez i gaworzy do calujacych sie rybek w palaku lezaczka. Grzechotki i pluszaki nie wzbudzaja zadnych emocji.

pytia pisze:
aqua, to Twój Kubuś jest już bardzo zaawansowany w niemowlęcych zabawach!!! Super.  Mój Jasiek to jeszcze nawet nie chwyta sam grzechotek, o przekładaniu z ręki do ręki nawet nie myślałam!
Dziś przyszedł piesek z Allegro. Zobaczymy, czy się synkowi spodoba. Zamówiłam też tą książeczkę z Tiny Love (mimo że wydaje mi się o wiele za droga;) )

Mnie też to zdziwiło jak zobaczyłam. Bawi sie tak tylko żabką bo idealnie pasuje mu do rączki i dobrze ją chwyta, inne grzechotki są albo za ciężkie albo wogole na nie nie zwraca uwagi a żaba jest ulubiona

reklama
My tez zakupilismy pieska Zebuloo- ma wkrotce do nas przyjsc.
KatiNJ- tu jest link do akcji z ta zabawka http://www.allegro.pl/show_item.php?item=104486874
Jasiek tez nie umie jeszcze sam chwytac zabawek a co dopiero przekladac z raczki do raczki, na razie wali w grzechotki z calych sil, ale nie ma swoich ulubionych zabawek- wszystko co wisi i wydaje dzwieki wydaje sie w porzadku

Do góry