reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZA MAŁY ZARODEK, BRAK ECHA SERCA A PORONIENIE

No właśnie tak się zastanawiałam, ze w tym miejscu nie może być serce, ale nie byłam pewna czy mózg jest widoczny na takim etapie. Wydawało mi się to nieprawdopodobne przy takich małych zarodkach

Ten zarodek z neta ma jakiś 7 może 8 tydzień więc już ma zalążki mózgowia

reklama
5 mm, ale fakt tez tak myśle, mogłam jednak wziąć te usg :(

No mogłaś, natomiast zdjęcie które wstawiłaś nie jest odpowiednie do analizowania Twojego przypadku. Zastanawiasz się nad zdjęciem dużo starszej ciąży (tak, 2 tygodnie to bardzo duża różnica na tym etapie) taki zarodek ze zdjęcia ma już prawie 2 cm. Wrzucam podobne foto z opisem.
Po prostu musisz czekać

Załączniki

• 8a5015a5-3e2a-42b9-9d38-fbf4719e3257.jpeg
    8a5015a5-3e2a-42b9-9d38-fbf4719e3257.jpeg
    20,8 KB · Wyświetleń: 65
No mogłaś, natomiast zdjęcie które wstawiłaś nie jest odpowiednie do analizowania Twojego przypadku. Zastanawiasz się nad zdjęciem dużo starszej ciąży (tak, 2 tygodnie to bardzo duża różnica na tym etapie) taki zarodek ze zdjęcia ma już prawie 2 cm. Wrzucam podobne foto z opisem.
Po prostu musisz czekać
Tak, coś musiałam pomylić

Wydaje mi się, że skoro Twój zarodek ma 5 mm to serduszko już powinno bić. Mam nadzieję, że się mylę. Sama jestem po ciężkim przeżyciu. Też nie usłyszałam bicia serduszka mojego maleństwa. Na wizycie się okazało że przestał się rozwijac 😥 Przytulam mocno ♥️

Załączniki

• IMG_20230516_193505.jpg
    IMG_20230516_193505.jpg
    93,6 KB · Wyświetleń: 126
Wydaje mi się, że skoro Twój zarodek ma 5 mm to serduszko już powinno bić. Mam nadzieję, że się mylę. Sama jestem po ciężkim przeżyciu. Też nie usłyszałam bicia serduszka mojego maleństwa. Na wizycie się okazało że przestał się rozwijac 😥 Przytulam mocno ♥️

Nie wiem skąd ta tabelka, ale wg niej w 6 tc zarodek powinien być mniejszy niz w 5🤦‍♀️

reklama
Nie wiem skąd ta tabelka, ale wg niej w 6 tc zarodek powinien być mniejszy niz w 5🤦‍♀️
A widzisz faktycznie, nie zauważyłam. Przeglądam różne strony żeby znaleźć jakąś nadzieję dla autorki, bo wiem przez co przechodzi. I nawet nie rzuciło mi się to w oczy. Głupia ja. Mam nadzieję, że u niej jednak okaże się że ciąża faktycznie jest po prostu młodsza, bo ja do tej pory nie mogę się otrząsnąć. Niby żyje normalnie, planuje , staram się o kolejne ale jednak ten ból cały czas we mnie siedzi....

Do góry