reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZA MAŁY ZARODEK, BRAK ECHA SERCA A PORONIENIE

Crl 5mm odpowiada równo 6+0 i jest jeszcze moment na akcje serca. Ten czas jest do momentu crl około 6 mm więc tak naprawdę dzień później sprawa powinna być jasna.
W takiej sytuacji konieczna jest ponowna wizyta usg.
Co istotne uwidocznienie akcji serca przy tych parametrach dotyczy usg wykonywanego dopochwowo. To znaczy jeśli widać przez brzuch to ok, ale jeśli nie lekarz powinien wykonać usg dopochwowo żeby potwierdzić lub wykluczyć widoczność akcji serca
Zastanawiam się czy istnieje szansa żeby ciąża byla młodsza, ehhh to mnie wykończy :(

reklama
Po wielkości zarodka ;-)
Owszem wymiary zarodka odpowiadają takiemu wieku, ale zarodek też mógł przestać się rozwijać lub może być za mały w stosunku do wieku. Oczywiście chciaabym zeby właśnie taki był tydzień ciąży i istniała szansa i myślałam, że na podstawie okresu źle to obliczyłam, byłabym wtedy spokojniejsza :(

Owszem wymiary zarodka odpowiadają takiemu wieku, ale zarodek też mógł przestać się rozwijać lub może być za mały w stosunku do wieku. Oczywiście chciaabym zeby właśnie taki był tydzień ciąży i istniała szansa i myślałam, że na podstawie okresu źle to obliczyłam, byłabym wtedy spokojniejsza :(

Ale wyliczanie wieku ciąży z okresu jest głupie. Tak to się liczy zanim się pójdzie na usg jeśli się nie ma pojęcia kiedy jest owulacja. Miałaś usg więc licz wiek z usg i kolejne usg albo potwierdzi zatrzymanie ciąży albo jej rozwój

Ale wyliczanie wieku ciąży z okresu jest głupie. Tak to się liczy zanim się pójdzie na usg jeśli się nie ma pojęcia kiedy jest owulacja. Miałaś usg więc licz wiek z usg i kolejne usg albo potwierdzi zatrzymanie ciąży albo jej rozwój
Masz rację, po prostu ta lekarz mnie zmyliła. Określila bez zadnych dat z 100% pewnością, że zarodek jest martwy. Spróbuję wybrać się do innego lekarza. Trzymajcie kciukii, już tyle łeż wylałam! :(

Masz rację, po prostu ta lekarz mnie zmyliła. Określila bez zadnych dat z 100% pewnością, że zarodek jest martwy. Spróbuję wybrać się do innego lekarza. Trzymajcie kciukii, już tyle łeż wylałam! :(

Idz do jakiegokolwiek lekarza na usg i nie czekaj do 7.06.
Weź ze sobą wypis z poprzedniego usg. Nawet gdybyś poszła już dziś to sprawa powinna się wyjaśnić

reklama
Idz do jakiegokolwiek lekarza na usg i nie czekaj do 7.06.
Weź ze sobą wypis z poprzedniego usg. Nawet gdybyś poszła już dziś to sprawa powinna się wyjaśnić
Nie wzięłam poprzedniego USG, bo tak się tam trzęsłam i płakałam, że stwierdziłam, że to pogłębi moją traumę i będę ciągle patrzeć na te usg i się zadręczać. Lekarz mi to zaproponowała mówiąc, że w razie czego jest u niej i będę mogła to później odebrać. Wtedy nawet przez chwilę nie zastanowiłam się, ze moze jest jakiś cień szansy na pozytywne zakończenie. Pójdę na dniach do lekarza i dam znać

Do góry