reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

X

nie będę Ci pisać co robiłam na wakacjach. Haha mogłabyś nie ogarnąć jednak swoim umysłem. Bardzo medycznym. Pewnie doktorat w drodze z zapładniania. Mam nadzieje, ze zaowocuje:) hahaha
czy podoba Ci się taka forma dialogu??
Słuchaj ale jesteś tu jedyna osoba z chamskimi odzywkami ;) nie żeby coś

reklama
Słuchaj ale jesteś tu jedyna osoba z chamskimi odzywkami ;) nie żeby coś
nie. Odpowiedziałam autorce i koleżance sie to nie spodobalo bo wolała dziewczynie ironizować. Bez sensu. Ktoś zadaje pytanie to jeśli mam coś do powiedzenia nawet dla otuchy to odpowiadam a nie dołuje jeszcze bardziej naśmiewając sie z kogoś. Pierwszy raz na tym forum sie z taka wrogością spotkałam do autorki. Naprawdę nie na tym to forum ma polegać. Bo komentarz typu pojechałaś seksu nie uprawiałaś i zaszłaś to chyba mie do końca był trafnym komentarzem

nie. Odpowiedziałam autorce i koleżance sie to nie spodobalo bo wolała dziewczynie ironizować. Bez sensu. Ktoś zadaje pytanie to jeśli mam coś do powiedzenia nawet dla otuchy to odpowiadam a nie dołuje jeszcze bardziej naśmiewając sie z kogoś. Pierwszy raz na tym forum sie z taka wrogością spotkałam do autorki. Naprawdę nie na tym to forum ma polegać. Bo komentarz typu pojechałaś seksu nie uprawiałaś i zaszłaś to chyba mie do końca był trafnym komentarzem
Ale dalej: jest różnica między chamstwem a ironią. Ironia służy temu żeby pokazać błędne myślenie. Chamstwo chyba tylko próbie obrony przed wyimaginowanym atakiem. Nikt tu nikogo nie atakuje, wyluzuj.

A według Ciebie okłamywanie autorki postu, że odpuszczanie działa, jest na miejscu?
To tak jakbyś jej mówiła : za bardzo chcesz, więc ci nie wychodzi. Twoja wina.

Myślę, że autorka postu nie ma problemu z odróżnieniem ironii od chamstwa, w przeciwieństwie do Ciebie.

I dla jasności moja ironia nie była do autorki postu, tylko do tych komentujących, które twierdzą, że odpuszczanie działa 😄

Może niech autorka oceni czy ktoś DO NIEJ odpowiada z wrogością.

kto komu ironizował?

reklama
Temat nakręcony jak spirala... Nigdzie nie napisałam, że wyjazd pomoże zajść w ciążę... Chodziło mi o formę wyluzowania sie tak jak wyjazd, spacer czy zrobienie czegoś dla siebie... A co poniektóre uczepiły sie tego wyjazdu jak rzep psiego ogona...

Do góry