reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

reklama
Dzięki Iwonka. Coś mi się ubzdurało, że tego mleka się nie gotuje. Ale poczytałam opakowanie bebiko i tam jest napisane, że mleko to nadaje się do robienia między innymi budyniu i naleśników. Więc dzisiaj zrobie budyń z żółtkiem:tak:

A na obiadek były warzywa z zupki kalafiorowej pod płaszczykiem obiadku ze słoiczka i wszystko zjedzone:-D:tak:. Robimy postępy.

Ja nie robilam budyniu bo niewiem jak :rofl2: prosze o przepis ...

wydaje sie ze sie nie powinno gotowac bo przeciez witaminy gina mnie moj tata opiepszyl jak zalalal herbatke granulowana wrzatkiem :-p

Zrobiłam ten budyń z żółtkiem. Nie jestem fanką takich deserów i dla mnie był mdły. Małej też nie smakował. Dlatego dodałam słoiczek jagód i dopiero wtedy zjadła coś ok małego słoiczka. Reszte zjadłam ja, bo jagódki dobre sa na oczy:tak:

keyko, iwonka - A mojej córci taki sam budyniek smakował. Wprawdzie jak zrobiłam na mleku krowim to troche gorzej było, ale razem z bananem zjadła.

Dziewczyny, znalazłam taki przepis na stronie Nutricii
Kleik z żółtkiem
powyżej 10. miesiąca
[SIZE=-2](można podawać dzieciom, u których nie występuje alergia na jaja kurze)[/SIZE]
ilustr-dieta-klos-small.gif
preparat mlekozastępczy z serii Bebilon 3 miarki woda 90 ml ugotowane żółtko jaja 1 szt. kleik ryżowy 5 łyżeczek
Sposób przygotowania:
Przygotować kleik wg opisu na opakowaniu. Dodać przetarte przez sitko ugotowane żółtko jaja, całość wymieszać.

Na osesku było trochę inne, zrobiłam małej budyń tak, że surowe żółtko się zagotowało razem z mlekiem, teraz zgłupiałam :baffled:

Ja zrobiłam budyń Nikolce wczoraj. Dla mnie blee.
Dla Nikolki niestety też nie za smaczny :dry:

W ramach tego iż wczoraj wzięło mnie na "niesłoikowe" posiłki, to pierwszy raz podałam Nikolce oprócz budyniu, ugotowany przez siebie obiadek :zawstydzona/y:

Dostała ziemniaczki, kurczaka i brokułki w kawałkach. Brała chętnie do rączki, ale szczerze powiedziawszy - musiałam jej sama dawac do buzi, bo ona zajęła się miażdzeniem jedzenia w rączkach :baffled:
No ale pierwsze koty za płoty!
Smakowało jej bardzo, bo wszystko zjadła :tak: Najbardziej chyba ziemniaczki, bo brokuł był jakiś dosyc twardawy :nerd:, ale i tak kapitalnie wszystko żuła!!

nikol_9mcy%20028.jpg

nikol_9mcy%20031.jpg

nikol_9mcy%20033.jpg

nikol_9mcy%20034.jpg

nikol_9mcy%20040.jpg

reklama
Do góry